Skit också!

Träning idag igen. Bara massa slalom. Filmen kommer nog ikväll😊

Mu är vi hos svärföräldrarna och har blivit bjudna på lasange.
Jag mätte theo nyss för att kolla om han verkligen är i mediumklassen. Men ne som det verkar nu är han 44 cm. Alltså 1 cm över gränsen, jäkla skit!
Då kommer han få hoppa typ 60 cm hinder... Inte kul alls. Jaja vi får se om vi ens kommer med i tävlingen. Undra hur det ens blir med inmätningen o klasserna eftersom jag anmälde honom till medium.
Jag får hålla några extra fingrar i kors för att dom mäter fel haha.
Blä...


Träning på klubben

idag blev det träning på klubben. planerna var asleriga se resultat nedan.
 
Jag ville köra bana och sedan slalomträning. tog säkert 40 min att bygga banan haha, skitsvårt :D
men det blev nog bra tillslut även fast det inte såg ut som på pappret.
 
 
Theo hade på något mystiskt sätt fått lera på båda ögonbrynen, det såg gulligt ut, han ser helt bekymrad ut :D
 
 


Nästa gång kör jag nog med en "tråkig" leksak, det verkar som att agilityn är belöning i sig.
 
I slalomet måste jag tänka på att inte stanna upp efter eller innan jag klickar, det är antagligen därför farten blir dålig.
jag hade ju med slalomet i banan och det gick ju bra :) jag hade extra stort avstånd mellan pinnarna så att han inte skulle misslyckas.

Träningen påbörjad på riktigt

Igår var min käre pojkvän och köpte ett slalom till mig, redan imorse lånade jag Theo för träning. Skitkul var det och vi ska träna imorgon på klubben och sedan på söndag. Nu kör vi :D
 
Sedan gjorde jag en grej i bara farten idag när jag satt och pratade med Theos matte. Jag anmälde mig till en agilitytävling!!!!!!!! Alltså va?! jag? Det värsta är att vi inte har lång tid på oss, inte alls. Helt sjukt känns det hahah.
Men vadå vi tänkte såhär, kan Theo inte slalomen helt så får det vara, bara vi kommer ut på tävlingsbanan så är det bra. Går det åt pipan så får det vara så, 60 kr hit och dit gör inget :) Spännande värre haha.
Imorrn på klubben blir det bana och slalomträning. Ska försöka köra flera dagarna nästa vecka innan jobbet.
 
 
I dagsläget ser det ut såhär
 
Filmade katten oxå när han apporterar en pensel

Slalom

Idag var mina kära pojkvän iväg och köpte ett slalom till mig. Hela 12 pinnar var det, jag trodde det var 5 stycken. Nu jäklar blir det träna av :D
Katten vill oxå köra slalom ;)
 
Katten har fortfarande inget namn, lite pinsamt var det när jag bokade tid hos veterinären när hon frågade vad han hette.

Träningstävling

Märkte nu att jag inte har lagt upp filmerna från tävlingsträningen.
Den första är från i augusti och den andra från nu i onsdags. Jag tycker det är stor skillnad. Vi är inte riktigt redo för att köra FF i träningstävlingen men det kommer. Jag skulle ha skippat det på förra träningen men blev lite tvingad haha. Av någon anledning tyckte han det var äckligt att sätta sig ner i onsdags, det var i princip lika blött på marken men det kanske var lite kallare jag vet inte. Lite dumt att det nästan blir en konflikt, skulle ha struntat i att han satte sig och bara kört ändå, jaja.
 
 Augusti
 
September

Jahapp

Veckan har gått fort fort. Min kollega i kassan hade sin sista dag i fredags. Nu kommer jag stå själv i två veckor, minst. inte lika roligt. Får väl hoppas på bättre tider och ett nytt jobb. Har sökt ett 10-tal jobb. Men jag antar att det är svårt att hitta jobb i dag.
 
I helgen var vi ut if fredags med jobbet, för att fira av kollegan. Det blev middag på Vapiano och sedan utgång med dans, Skoj var det. Pigg och glad på lördagen ;) Åkte hem till mamma på kvällen och käkade räkor och annat plock, spelade lite spel sen hem inte alltför sent.
Idag söndag var vi på tävling, fick skjuts dit, så jääkla skönt :) Lite strul med gpsen som strejkade.. hm. Men mitt kära lokalsinne jobbade med mig för en gångs skull
Theo var såklart med som hejarklack och fick massa bra miljöträning. För att sammanfatta fick Jenny och Tilo ett LP 2 och drog hem en klassvinst! Så jäkla bra asså!! :D

Efter tävlingen så var jag bara tvungen att köra lite agility. Slalom och däcket, som vanligt. Nöta nöta :)
Höjde kriteriet lite mer i slalomet och det såg riktigt bra ut, full fart och antydan till slalom såg man tydligt nu. Han flyger typ in i pinnarna haha. Någon miss men då sänkte jag kriteriet lite och höjde sen igen. Däcket gick asbra, supernöjd är jag. Kunde stå bakom och skicka igenom. En miss blev det när han stod på höger sidan.. alltid lite svårare på den sidan. Nästa gång blir det nog en hel bana + slalom.
 
 
 

Välkommen!

Lilla katten  han har inget namn än. Vi får se vad han ser ut att heta.


Grattis!

Till Jenny och Tilo som fick sitt andra 1a pris i klass 2 i lydnad.
LP 2 nästa helg!! :D
 
En söt boxer på tävlingen :)
 
Såklart var det en kelpievalp som var med, jag vet inte hur många gånger jag tittade på den och log, ägaren måste trott att jag var besatt :D haha
 
Theo var med för att miljöträna och slappna av. Han gjorde det strålande och jag glömde typ bort honom flera gånger hihi.
Vi körde två ingångar på plan och sedan tränade vi lite agility. Slalom på schemat och det gick strålande, en miniantydan till att gå slalom såg jag, kul kul. Så körde vi plattunneln och den tycker han är skitkul (tack så mycket bollen). Däcket körde vi oxå och han krashade en gång rejält, jag höll då på och smälla av och trodde att han aldrig skulle hoppa det igen. Men inga problem! Jag körde direkt igen och det gick bra *pust*.
 
I slalomet går det framåt jag kan springa bredvid, stå bakom, gå, stanna upp och göra likadant på vänster sida. Nästa gång höjer jag kriteriet mer och minskar avstånde imellan mer och sätter upp mer pinnar. Den här gången körde jag bara 5 pinnar.

Dieten

Jag är nu inne på min tredje vecka med LCHF. När jag vägde mig sist hade jag gått ned drygt 3 kg, det är ganska mycket tror jag. Men det är för att jag inte håller på och räknar fett och sånt. Man bör ligga på ca 65 % om dagen i fett och resten ska typ vara protein.
Jag äter ju saker som innehåller kolhydrater, min dagsranson med kolhydrater är från 0 - 30 g som dagen. Med LCHF säger man att max 20g KH per dag är "tillåtet", annas är det inte LCHF. Men men jag kör mitt rejs och det fungerar bra.
Det jag inte kan fatta är att jag inte ätit en enda kaka eller en enda chokladgrej på hela två veckor. Innan åt jag i princip varje dag. Shit!
Visst har jag varit sugen, det är hemskt att vara i affärer. Jag vill ha allt! Men min vilja är för stark för att "unna" mig och köpa något.
Dock har jag druckit öl, och det är som att äta vitt bröd. Jag tyckte ölen var supersöt haha. Sedan drack jag bara vitt vin, torrt.

Nä vi får se hur länge jag kör detta, jag hade tänkt i någon månad i alla fall. Så skillnaden märks, det är inte värt det och testa bara i någon vecka eller så.

Nu ska jag kila iväg till jobbet!

Helgen och lite till

I helgen var vi till klubben och tränade. på schemat stod slalom och lite däckträning.
jag har bestämt att köra en annan metod i slalomet, nämligen korridormetoden. Jag tänkte köra V-metoden men eftersom klubbens pinnar inte går att vinkla och sticka ner i marken så blev det den här.
Däckträningen går bättre, jag kan stå bredvid och skicka honom igenom det men jag har fortfarande hjälper i form av hinderstöd som täcker "flyktutgångarna". nästa steg är att koppla in hinder före och efter.
 
Det var bara första passet i slalomen men jag tyckte att det gick riktigt bra. Någon miss och en miss råkade jag klicka för :P nästa steg är att fortsätta göra likadant förutom att jag måste våga röra mig på höger sida.. jag är en feeegis!
 
slalomfilm
 
 
Sedan filmade jag förut när jag mötte Tilo och Jenny, ville verkligen filma Theos BC beteende :P kolla in hur många gånger han slickar sig om munnen och sedan kissar direkt efter mötet.
 
 
jag börjar 7 imorrn och ska verkligen gå och lägga mig.. fy på mig. Men jag har gjort nyttiga saker som att skriva recensioner till min utbildning. har läst boken Etologi och dressyrlära, helt ok men inget jag vill ställa i min bokhylla :)
 
God natt!

Lerig träning

I söndags var jag, theo, theos husse och jenny + tilo och tränade. Jag skulle köra agility, det var såå länge sedan :P
Det gick faktiskt förvånansvärt bra, trodde nästan övningarna var för lätta.
Byggde ingen bana eftersom planen bestod av 1 dm lera... Men vi lyckades hitta en plätt där jag körde en övning från cleanrun och sedan blev det boxträning. Märker att jag har skitsvårt att skicka Theo ut från mig och att han tar hinderna själv.. får klura på det. Så blev det plattunnel träning oxå, han verkar ha kommit över det mesta i det, har fuskat och kört med boll ;) Vilket jag kan köra med nu, om han inte ser den. Förut kunde jag bara belöna en gång med boll och om vi skulle göra en övningen igen så låste han sig. Framsteg :)
Med slalomen ska jag nog testa V-metoden eller med korridor, han går för sakta och tittar ned. I söndags nosade han sig genom hela slalomet. Men så var han ganska slut då oxå men ändå, den träningen måste ändras. Får kanske köpa ett rustaslalom innan det blir tjäle i backen.
 
Som alla andra har jag gått och blitt sjuk, var tvungen att gå hem från jobbet. Har pressat Alle att vara matlagare och vattenhämtare åt mig :P Jag har bara legat på soffan och degat. Kikade klart på "från valp till stjärna"DVDn. Den var helt ok! Men ska nog köpa boken oxå.
Förresten kom ju boken "lydnadsträning i teori och praktik" förra veckan. Den har blivit uttalad som "bibeln", men jag måste säga att jag blev faktiskt lite lite besviken. Alla övningar beskrivs kort, sedan kort om inlärning (1 metod bara) och kort om något problem. Som tex. rutan som jag var så nyfiken på, där står det bara om tasstarget, vilket jag inte alls vill lära in det på. Men den kommer säkert komma till hands någongång det är jag säker på :)
 
Ni får utstå att jag springer som en 90 årig tant, men det var så jävla halt och jag ville inte bryta alla ben i kroppen :D