Föreläsning

Träning och föreläsning idag var det. Det blev dock bara föreläsning, för Ann Bubere.
Jag var dock träningssugen och värmde upp Theo fort fort och så tränade vi lite i 20 minuter. Box och lite olika kombinationer sedan slalom. Det gick bra! Några missförstånd men så är det alltid. Sen glömde jag och pausa lite eftersom vi hade lite tid och då blev han lite offroad, men inte så farligt. Slalomen går lite segt fram, det blir ofta lite fel. Fel ingång och sedan missar han lite pinnar här och där. Ska kanske testa med bågar??

Jag är dock lite missnöjd med upplägget av kursen.. det skulle vara 3 instruktörer från början. 1 som vi har nu är bra, och de andra 2 har inte dykt upp alls, de hade tydligen slutat? Sedan blev det ingen kurs helgen före pingst och heller ingen nu i pingst. Så den förra kursdagen som skulle skjutas upp blev alltså ikväll. Men ingen träning blev det, fast det var lovat... Och vi tog ju faktsikt kursen för att den var på helgen. Men jag har i alla fall halvt blivit lovad att jag får träna med instruktören någon gång. Får se när man har tid och så.
Tur i alla fall att vi lär oss något och att instruktören är bra och "ser" saker :D

Nu bakar jag scones som jag ska avnjuta med en kopp te.
Imorrn ska vi grilla på jobbet, ska bli gott så gott! :D

Tjing tjing!

Bild

Jag tog en bild på min vitaminjuice som jag redigerade


Agility

Jag och Theos husse var på bk igår och körde lite agility. Vi var helt själva, lagom lyxigt :D Det kom en tjej förbi och körde lite lydnad med sin BC, men de var på en annan plan.
Det gick bra faktiskt, lite missförstånd med däcket och slalomen tar ju lång tid att lära in.

Förra gången blev Theo låg när vi körde gungan. Han har ju kört den förut men han är ju lite tankefull när saker och ting rör på sig och låter. Vi hade i alla fall grundat i vintras och det satt i :) Men efter några repetitioner så sprang han förbi gungan samt nosade i backen, stress stress. Så vi pausade helt och jag trodde allt var förstört.. Men nu så vågade jag köra igen och vi körde ett nedtramp på första kontaktfältet sen tva hela där jag stod och höll i gungan och så fick han kulsprutebelöning på nedvägen, han springer upp med bra fart och så lägger han sig ned, men han har lite svårt att stanna kvar när det slår i backen. Kanske ska köra med bord lite, med bangleken ännu mer.

Ja här kommer en ihopklippt film på oss, totala nybörjade, jag springer verkligen snyggt :D Så svårt att träna en äkta ( ;) ) lydnadshund att vara lite självständig och prova sig fram själv. Stenkoll har han på mig vilket leder till att han lyder minste lilla vink från mig, och så många fel som jag gör så är det ju inte lätt :D Men kul är det!




Efter agilityn så kunde ju jag inte låta bli att köra lite lydnad. Jag körde en inkallning, läggande under gång (där hörseln var lite dålig igen), fritt följ och hopp över hinder. Så hittade jag en ny leksak som jag använde, klart poppis. Liknande fårskinnskampis, han vägrade typ släppa den :D
Hopp över hinder är inga problem alls, inkallning går bra oxå, han tjuvar knappt alls längre.
I fria följet så sackade han efter lite, tror han var ganska trött oxå, sen gick husse ut och plockade i bilen och då kunde han knappt gå en meter :P
Så gjorde vi lite uppsättanden, gjorde ett med honom liggande bredvid mig och dom ser faktsikt snygga ut :) Han flyger upp.

Nu ska jag fortsätta att köra platsliggning varje gång och länka ihop moment, samt använda med klapp och beröm efter varje moment istället för godis och sedan leksak på slutet. Men han har jättesvårt för att koncentrera sig när jag inte har godis i handen, han fattar typ inte att det är träning på G, bara jag har en godis i handen så går han nästan som en klocka. Får väl tejpa fast en godis i handen vid tävling :O haha. Nä, men det måste jag träna mer på, att godis inte alltid måste vara i handen för att han ska få den. Men jag har varit lat och alltid haft belöningen snabbt till hands, det får man ju sota för nu :P

Imorrn är jag ledig och vi ska gå o kika på bil, spännande!

Landet

Är hemkommen från landet nu, det har varit helt galet bra väder, brände mig såklart :D
Vi har påtat i landet och gjort om ganska mycket.
Så köpte vi en svartvinbärsbuske :)

före


efter



Persilja, spenat (i mängder) lök, vitlök, bönor, rabarber, selleri, mangold, sallad, jordgubbar, krusbär och svarta vinbär :)

och så har jag klappat på 4 veckors rottweilervalpar, så tjocka och trubbnosiga :D



grillade gjorde vi såklart och liten brasa efteråt

Sleep over

Japp Theo ligger och toksover redan nu på golvet framför tvn, han är så enkel att ha och göra med i vardagen :)
Såklart kunde jag inte låta bli att träna ett kort pass.
Tänkte att jag skulle köra uppsättanden, jag har gjort det förut, men inte shejpat dem. Det har gått bra i alla fall, han har bra teknik :)
Men i alla fall, shejpingen gick bättre än jag trodde, jag kommer nog köra helt på det från och med nu. Great!



Och så filmerna från igår och från i söndags.
Inkallning


Stadga och inkallning


Fritt följ


Läggande under gång


Imorrn ska vi upp tidigt och sen ut och träna och sedan raka vägen till landet! :D

Uppställningsbild

Jag funderar på att ställa ut Theo, bara för kul :P Det blir nog en inoff isådana fall, så stor som han är får vi väl inte komma in i ringen på en officiell :D




Kristi himmelsfärds dag

Nu ska vi ut och träna


Massa

Om vi tar det närmaste så ska lilla Theo sova över för första gången :D Spännande! Så åker vi direkt på kurs på morgonen efter. Sen åker vi tåg till landet efter kursen till landet, så mysigt! Fast jag tror inte det kommer att bli toppenväder, men jag längtar ändå till att grilla. Väl där ska jag pussa på 4 veckors rottisvalpar... usch vad kär jag kommer att bli.

Theo ska sova över några gånger för att i juni ska han bo hos mig från torsadg-måndag :O oj oj, jag kommer att bli med hund :D Om allt går som det ska alltså, då blir det så. Ska bli kul i alla fall, då jag jag utvärdera mina träning i flera dagar :D

Sen ska jag köpa peace & love biljetter, woho! Kent kommer ju så jag var tvungen att gå dit, tagit ledigt och allt har jag gjort oxå :) Kan det bli sommar nu?

Imorrn är det kristi..någonting så vi stänger en timme tidigare idag och ledigt imorrn, kan det bli mer toppen! :D

Vi hade ju inbrott i januari, skitbajs och så.. vi försöker byta lägenhet, hrm. Men i alla fall har jag fått in skadepengarna på mitt konto nu idag, en bra siffra blev det tillslut men vi ska byta försäkringsbolag. Jag kan inte rekomendera trygghansa som hemförsäkrning...

Nu ska jag jobba vidare och ikväll eller imorgon kommer det upp lite filmer från förra gången vi tränade. Där jag bla länkade ihop frittfölj - inkallning och läggande under gång, skit kul och det gick faktiskt ganska bra :)

Tjingeling!

Btw, dags för en ny bannerdesign snart... känns ju lite gammalt med ett höstfoto. Får väl ut någon dag i solen och fota :)

Sommarväder?

Shit vad varmt det är! Sådär kvavt och somrigt. Kan lätt ha på mig ett linne bara idag utan att frysa, dessvärre jobbar jag... till sju, som vanligt. Jaja inget att göra åt :)
Imorrn är det agilityträning, som vanligt - KUL! :D ska verkligen tänka på vad vi kom fram till förra gången och göra saker och ting bättre imorrn. Spännande.

I helgen annars blir det bara chill, som ikväll - tacomiddag. På söndag blir det nog mer träning, fast lydnad, då ska jag köra fritt följ och testa att länka ihop något moment, apporteringen vet jag inte vad jag ska göra med, det går typ inte framåt.. Nu fattar jag varför folk säger att apporteringen är svårast och att det tar 100 år innan den blir klar. Han kan dock hålla i den fint och bra om han blir störd av något, typ om någon går förbi, då glömmer han vad han gör och håller fast :D Han håller även fint om jag backar bakåt men tuggar och spottar ut när vi står stilla, jaja jag får försöka finula ihop något.

Jenny håller på och gör mig nervös med att tävla agility framöver med Theo, det kanske skulle gå tror jag. Bara för kul och för att ge mig tävlingserfarenhet, om man ska tävla mycket framöver som jag hade tänkt så är det kanske bra att börja redan nu.
Så har vi även pratat med att kanske gå en inoffutställning med Theo, bara på skoj :)

Vad roligt det hade varit att tävla klass 1 med honom, då skulle jag verkligen bli stolt, både över mig själv och över Theo. Träna knappa en gång i veckan och kunna tävla efter det, DET hade varit något :D Men vi får se, först måste alla moment sitta och sedan länkning och jobba utan godis och störning... och och :D

Nästa helg kanske jag får passa en pelpie (kelpie), får se hur det blir med det där, vi kanske ska åka till landet och så är det agilityträning.. hmm. Skulle iaf vara sjukt kul och spännande :)

Ne nu ska jag jobba vidare så det här fredagspasset tar slut, dags att sätta på lite 70-tals musik i butiken ;)

Tjingtjing!

Agility

I går var det agilityträning igen, det gick bättre den här gången och jag tror att det kommer gå ännu bättre nästa gång. Jag är så himla fokuserad på perfektion från lydnaden och blir lite seg och tråkig, haha. Instruktören ruskade om mig en gång och det hjälpte faktiskt :D Agility ska ju vara kul och fartigt och det gör inte så mycket om det blir fel. Theo tycker jag är asjobbig när det går för sakta... så nästa gång så ska jag tänka i andra banor. Så fick jag lite andra tankar om belöning, jag tror att Theo tycker det är kul att springa och hoppa och så, vilket typ är en belöning i sig, han behöver nog inte godis hela tiden. Så det kanske är bättre att nästan bara köra leksak i slutet samt godis bara vid inlärning.

Theos lilla "vilostation"


Den här lilla grönistiken var såå fin





Slalom har varit mitt skräckhinder i agilityn, jag försökte ju i vintras med att shejpa in 2x2 metoden med Theo, vilket gick rakt åt ***** haha. Så jag gav upp kan man säga. Så första gången på kursen skulle vi köra slalom, shit tänkte jag.. Så började vi och det gick väl sådär, jag tappade bort mig några gånger. Men denna gång så lät jag bli mina jäkla armar och händer som bara är i vägen, och styrde med överkroppen, och det gick toppen! trodde jag aldrig :D Så fick jag några kommentaren av instruktören att hon skulle tejpa igen mina fötter, för jag styr in theo in i slalomen med honom och trampar nästan på honom :D Men ja jag är nöjd hihi
I stationen hoppa hinder så var linjen rak från början och det gick bra för Theo så bra att instruktören böjde banan så att linjen inte var rak, shit tänkte jag igen! men så lyckades jag göra en pull och en push, ingen aning hur eller vad men det var tydligen bra :D
det som är svårast är att ha Theo på min högra sida samt att få honom att jobba utifrån mig, lydnaden har satt sina spår om man säger så. Kontakt kontakt helatiden, som i slalomen gick han rakt in i pinnarna några gångerför att han tittade på mig :D

Vi byggde upp en bana sedan som man fick prova om man ville, det var först 4 eller 5 hinder i en båge, salom, ett till hopphinder, däcket och sedan en böjd tunnel och avslut med den platta, jag belönade lite imellan men det gick ganska felfritt, jag var typ supernervös bara haha :D
Köra bana redan nu är bra tycker jag, man ska kasta sig in i agilityvärlden!

Idag blir det en mysdag med lite promenader och sedan tacos till middag :)