Lite seg

Jag vet att jag inte skrivit på länge men har inte haft så stor lust. I helgen var ju några gamla kompisar här. På fredagen blev det inget, satt hemma istället. Blev för sent. Planerade att gå ut på lördagen istället. Åkte in till stan och åt på vapiano med Andrea. Så god mat! har inte sett henne (eller dom) på säkert två år eller nått. Tiden går fort :)
men när jag kom hem så orkade jag inte gå ut igen haha :D så det blev filmkväll hemma. Sandra somnade efter knappa 5 minuter in i filmen, såg på Closer. störd film måste jag säga. och seg :S

idag måndag gick jag på möte sedan upp till mamma som låg nerbäddad i sängen efter en jobbarnatt. smög in och lämnade lite täckbyxor och jacka som hon skulle ha med sig till dalarna idag. ringde mammas kompis A och frågade om han ville träna. och så klart ville han de :D Molly fick springa av sig lite och leka lite i rastgården. Sedan blev jag en joggare som sprang förbi på en stig. det gick så bra :D jätte kul! kunde vifta med armarna och springaförbi nära. man blir glad när det märks skillnad efter så kort tid.

sedan gick vi förbi några gungor där A och molly hade haft en lite incident. A satt på gungan med molly i koppel och fick något ryck. hon biter nämligen tag i jackärmen och hoppar upp på en i ansiket samt på en.

jag fick sitta först och molly fick titta på medans jag gungade. det gick bra :)
men inte alls bra när jag tog över kopplet. tappade henne flera gånger, satan vad stark hon är :O så hade jag klickern i ena handen och godis i andra. svårt att hålla i en en flygande 40kgs hund med allt de där. sedan planerade jag lite och andades luugnt. då gick det bra :D

gäller verkligen att planera och läsa henne fort som ögat. inte lätt när det går på knappt en sekund :P
tror dock det var super bra för henne att jag som "främling" kom och gav henne massa positiva saker. så hon lär sig lita på människor och förstå att dom inte är farliga.

tog en liten siesta på kvällen då jag kom på att jag skulle på möte mitt i natten. trodde jag skulle få sova ut. nu är det my name is earl på tv, störd serie

Juste det! Valle kommer den 4e mars :D wiie! är så glad. min lilla älsklingsmys haha. jag har faktiskt saknat honom jätte mycket på senaste. tänk att man kan fästa sig så lätt för de små liven..


Goodiebag

Jag är med och tävlar om en goodiebag från www.nordljus.net/se
Tävlingen är hos:
http://vitaverandan-anna.blogspot.com/2011/02/hang-med-och-fira-med-mig-jag-vill-fira.html?showComment=1298620662055#c6522377501374622491





Inlägg

idag har jag varit på möte på morgonen. mötte sedan upp mamma och käkade indisk lunch, det sitter aldrig fel ;)
gick en sväng på ringen och jag letade efter ett pas jeansshorts på HM, men killen som jobbade där kände inte igen dom så de lär väl inte ha kommit in.
hittade tre par kallingar till alle på MQ som jag köpte. verkligen behövligt! :O

så gick vi till globen och skulle kolla kakel, mamma ska renovera om sitt badrum och bygga om. men det visade sig att de oxå höll på att bygga om vid globen. en stor arena som gjorde att vi fick gå världens omväg för att komma fram. well well. man kan fan vara inne i såna där butiker hur länge som helst. sjukt svårt att välja kakel och se hur det kommer se ut :S fotade lite oxå men hade inte stativet så bilderna kommer bli svåra att fixa till.

sen fick jag en överaskning. andrea, sandra och vedran (gamla? polare från borlänge) var på väg till sthlm. sandra kom förbi och käkade sen gick vi ut på min hittills snabbaste krogkväll :D hon var trött o ville "hem" så jag gick oxå hem. ni visar det dock sig att andrea och vedran är ganska sugna på att gå ut. men jag vet inte. sitter och smuttar på ett glas rött med cesar inlindad i en filt i knäet :P så känner jag mig inte så där jätte fräsch och snygg för en utekväll. alla mina kläder är i tvätten och då menar jag alla!



men.. till min rubrik. vad fan har hänt med min statistik...? från en dag till en annan har jag super låga siffror. skriver jag så dåligt :D haha. konstigt i alla fall, från över 60 besökare till 15?!. får väl se imorrn i alla fall..

nu ska jag.... ja jag vet inte :D

Misslyckat

pigg och glad gav jag mig ut och skulle fota mina hdrbilder. motivationen var på topp och jag längtade till att gå in igen och redigera mina bilder. det var svinkallt ute och isvindar pinade hela min kropp. fick springa upp igen oxå då jag hade glömt hållaren till stativet. fotade i alla fall som jag har lärt mig och tog en panoramabild på köpet.
sprang in och laddade över bilderna.
följde en tutorial och allt gick ganska bra. men när allt var klart blev det en jävla besvikelse. skitbilder!:mad: det hände typ ingenting. lite mer färg kom till men inte så där snyggt som jag trodde att det skulle bli :( man ser knappast att det är en hdr bild om man tittar på den :|

nytt försök imorrn då jag ska på möte imorgonbitti sedan möte upp mamma för en prommenad. då man går så dyker det upp massa fotomöjligheter. få se till att klä mig varmt :D jag brukar oftast glömma vantar och långkalsonger :thumbup:

så har jag skrivit lite mer på min jevla uppgift i svenska... den börjar dock kännas ganska klar :)
så har jag två uppgifter kvar + en liten diskussion. i foto har jag två landskapsbilder, en HDR bild, en matbild och en redigeringuppgift - ska göra cesar jättestor så ska jag eller någon annan stå ute och se rädd ut haha :D btw en hdr bild är flera bilder som man tar på samma objekt, typ ett hus med en himmel. så ändrar man tiden så man går från ljusa bilder till mörka. ju längre slutartid ju ljusare bilder. så tar man runt 3-6 bilder och lägger ihop dem. då får man alla skuggor + highlights + en snygg himmel.
ex.


var ute för ett tag sedan och åt på donken, ångrar mig nu när jag inte alls var sugen, blä! men det var mysigt med en nattur. älskar natturer på somrarna. när man stannar någontans och går runt eller sätter sig, myys :love:

hittade ett par pissnygga jeansshorts på HM, men de var slut i natbutiken i den färg jag ville ha så de lär väl vara slut i stan oxå :tired:

jag som har gått i blitt gråhårig ;)


fick hem boken control unleashed igår oxå :D men det har inte börjat klia i fingrarna än för att läsa den. tror jag har fullt upp men nuvarande kurser för att orka/kunna läsa den. får ta och göra det senare :)

saknar Valle oxå :( min mysgos!




Så..

nu är det gjort :P så skönt att ha det avklarat! men herregud vilka uppgiften man fick o välja på då :O värsta psykologutredningarna typ haha. man fick 8 uppgiften och skulle välja en. jag satt och blev mörkrädd för att jag inte hittade någon som passade mig.
så tog ja tillslut den sista uppgiften. den hette, kärlek - det största som finns?
så skulle man skriva ett reportage där man berättade om ett par och intervjuade som man sedan skulle analysera. hur var dom?.. :rolleyes: samtidigt skulle man hålla känslan i reportaget. skit svårt!

men vi får se hur det går, hoppas bara jag klarar det! *håller tummarna* firade nu när jag kom hem med ett halvt glas rött. satt i nästan 3 timmar. men vi hade lyxen att skriva på datorn. tur det. jag som hatar och skriva för hand, då får man skrivkramp.


nu är det bara att fortsätta skriva på de sista upggifterna i svenska. stör mig förresten på fotokursens upplägg. vi har haft två lärare som är jätte bra men när man ibland frågar om något, kan handla om någon uppgift eller någon om kameran kan en lärare säga ja och den andra nej :| what?! sedan på sidan där man kan se alla uppgiften (undra hur många gånger jag skrivit ordet uppgift i det här inlägget :D) så finns det ibland ingenstans där man kan ladda upp sina "verk". dom har missat ungefär hälften av hela kursen. dom säger en annan sak men på moodle(där man ser alla uppgifter och vad man ska göra) står det en helt annan. jajja! det blir nog bra.

jag har så jävla ont i mina tänder.. grr! bleker ju dom nu och de sa att man skulle få ilningar. fiii vad hemskt det är. ilar konstant. det roliga jag tyckte var att dom rekomenderade en tandkräm som innehöll extra fluor till blekningen som innehåller fluor :S haha lustigt! känns inte så där värst nyttigt att bleka tänderna men man vill ju kunna le utan att skämmas!

tur att de sa att jag hade superfina och bra tänder. då vet man att den fluorfria tandkrämen fungerar, haha  :D

 

nu väntar tandorimarinerande kycklinglår i ugnen, mumma!


Nationella prov

nu börjar det bli bråttom att lämna in alla uppgifter... har hittills knappt gjort hälften :| suck! lämnade in mina studiobilder och det känns skönt, blev nöjd! nu måste jag ut och fota landskap till landskapsbilduppgiften och HDR uppgiften. fick lära mig vad HDR var idag och hur man gjorde. skit grymt!

pissgrym lånad HDRbild


imorrn har jag svenska lektion och vi ska skriva nationella provet :S har kollat igenom häftet vi fick när kursen startade och vet på ett ungefär vilket/vilka teman det kommer bli men jag måste såklart lusläsa allt så jag är lite förberedd :D börjar bli lite nervös om vi får någon supersvår uppgift och jag sitter som ett frågetecken :question: måste gå igenom lite grunder om vi ska skriva en argumenterande text eller vad det nu blir. det vore ju bra :D är det typiskt mig att göra allt i sista sekunden eller?

när jag skrev nationellt prov i matte b var det helskumt. 5 tal handlade om matte b typ. resten var konstiga repetioner av matte a och tänka själv tal. så werid var bara förnamnet. det skumma var oxå att om man hade skrivit VG på nationella fick man vg i betyg, oavsätt vad man hade fått för betyg på proven innan.. ja inte IG då. i min klass gick det ca 25 pers. många av de var mattenördar och såklart då ganska duktiga. jag skrev ett stark g tror jag och 2 av 25 pers fick VG, och då precis på vg gränsen. weird igen... jag fick mitt betyg först och berättade för klassen att det bara var två som hade fått vg och då blev alla helt chockade. tror nog det var några som trodde de hade fått mer än G.. well well.

jag längtar tills de här kurserna är över så jag kan börja med de nya. fast fotokursen är fan skit rolig, vill typ inte gå hem när det är lektion :D haha så har vi en underbar lärare oxå :thumbup:

känner att jag måste sätta mig och skriva lite mer om min frankensteinuppgift så jag kan börja på en ny. litteraturkrönika...... sedan följer språkhistoria.. wiie :tired:

nu ska jag dricka upp min kopp te och skriva lite innan jag hoppar i säng. borde redan ligga och sova nu!

kladdkaka

Bild

tog en bild så man ser vår "nya" soffa. inte den bästa bilden.
man kan ju inte backa så långt bak så allt kommer med.
rummet är ganska litet :D men så ser iaf soffan ut :)



Tävling hos earthangel



Jag är med och tävlar om en diffuser som kommer från fotofyndet
Tävlingen är ifrån earthangel




Pannkakor

blev sugen på pannkakor så jag tog tillfället i akt och bestämde mig för att göra det. förberedde allt i köket och tog fram alla ingredienser. så fanns det bara ett ägg. skit oxå! sprang ner till lilla affären och köpte ett sexpack ägg, för 15 kr... :|
så när jag väl ska börja grädda pannkakorna så kommer jag på att jag inte har något smör. skit igen! tar bregott och har i lite olja i smeten. det fungerade, ganska bra :D smöret blev bränt väldigt fort och med fläkten på högsta effekt och med vidöppet fönster står jag och steker pannkakorna.
helt plötsligt börjar brandvarnaren tjuta. även fast jag hade alla dörrar stängda till köket. sliter ut en skärbräda och springer ut i hallen och börjar vifta som en galning mot branvarnaren. den vägrar att sluta så jag öppnar alla fönster jag kan och då slutar den. fy fan vad högt den låter. har typ fortfarande tinnutus i öronen. har kommit på att jag inte är så duktig på att göra pannkakor. men de funkade att äta :)


Soffa

today var jag o va barnvakt åt mathilda igen. gick först och köpte en cheeseburgare så jag inte skulle svimma. så gick vi till en lekpark där hon tumlade runt överallt. vi gungade och så gungade vi så tittade vi på andra barn och så gungade vi :D sen fick hon för sig att man skulle stå i ruschekanan (stavning?) vilket inte gick. så blev hon jätte frstrerad och bad mig hjälpa henne... trollet!
mathildas föräldrar skulle flytta ut massa saker ur en lägenhet där i kungsholmen och då kunde de inte ha henne där som röjjer runt.
fikade lite efteråt och jag köpte en torr macka.... funkade väl men så gott var det inte.
mamma köpte en soffa som stod i lägenheten som ingen behövde så fick jag hennes :D en ikeasoffa på över tre meter. bred som soffor ska vara och snygg ;) så när vi tog hem soffan fick min soffa skjuts på samma gång. väl hemma började jag sätta ihop den och damsuga varenda millimeter. lite börkigt måste jag erkänna att det var att sätta ihop den själv. men det gick :) så när jag ändå var igång med damsugaren fick alla golv sig en omgång med både damsugare och golvmopp. plockande undan allt skit och tände ljus och doftljus. älskar att storstäda och fixa extra fint när man får in "nya" saker i hemmet :) annars känns det bara meningslöst.

lagade lite wok sen. för första gången utan kokosmjölk. hade ganska lite ingredienser men om man letar så hittar man, plus lite fantasi. stekte haloumi vid sidan om och de var asgott att ha i :)
har suttit och gått igenom bilderna från studion och det är svåårt. många bilder är bra så det är svårt när man inte ser direkt, ja den ska jag ta!

här kommer lite mer studiobilder :)

low key



hi key








Hundträning och prat

igår mötte jag upp mammas kompis med hans hund Molly :) han hade klickat in henne och hon verkade ha fattat galoppen vad klicket betydde. "A"(mammas kompis) var väldigt flitig med klickern och tog varje tillfälle i akt. klickade för varje spontankontakt och när molly lyssande, samt när hon skötte sig.
efter lite rundvadring i stan gick vi till en liten park där jag fick agera joggare. tanken var att molly skulle titta upp mot A sittandes och när hon såg mig komma springandes så skulle han klicka och ge godis.
första försöket tog jag i lite för mycket, flaxade lite med armarna så ett utfall kom. sprang säkert 10 meter bort då. gjorde om och fick instrurera hur A skulle göra för att inte missa chansen att klicka.

så en gång när jag sprang emot henne hade jag ögonkontakt och hon flög mot mig och lät som en björn och A tappade henne. så jag stannade och tittade bort. han sätta upp armen utifall hon skulle bita (man vet ju aldrig). direkt efter "attacken" var hon coollugn, som att inget har hänt. ingen aggression eller någonting. vilket tyder på att hon reagerar instinktivt. ibland kommer det lite varningar då hon stirrar om någon går förbi och då för man vara på sin vakt och avleda. så totalt 3 utfall sedan gick allt superbra! slutade när det gick som bäst och jag sprang förbi henne bakifrån med bara 2 meters marginal.. lyckat :D
så fick hon som avslut leka med en annan hund som precis kom förbi. kelpie/dansk svensk gårdshund som bara var så go!

A fick med sig en lång lista med tips och lite påminneser hur han ska göra. A är väldigt lugn och blir inte nervös eller rädd vilket är super! tror verkligen det här kommer lösas. ska träna mer såklart med dem. det bästa är att ordna planerade träningssituationer. de flesta flyger ju bakåt om en stor hund gör utfall. skulle jag oxå göra om inte jag var beredd.

efteråt fikade vi men fiket vi satt på var iskallt. det blåste in vid fönstren så vi satt med jackorna på :D mamma kom förbi sen följde jag med henne och handlade så gick vi hem och lagade mat. köpte färskpasta med smak av tomat, basilika och pesto. dom är så jäkla goda! wokade broccoli, champinjoner och hällde på havregrädde. mumms! smuttade sedan hela kvällen/natten på lite vina maipo och babblade värre än värst. det jag gillar med mamma nu (haha) är att vi har fått sån bra relation sedan vi flyttade ifrån varandra. vi är nästan som kompisar som ligger på samma nivå. så skönt! så känner vi ju varann nästan bättre än oss själva så man behöver inte säga eller berätta allt för vi vet redan.

mamma har förörigt börjat lyssnat på mina rövarhistorier och börjat förstå.. eller vad man ska säga. tänka om. jag kan prata hur länge som helst om världen och om de människorna som styr världen. om hjärntvätteri och om att allt är planerat och genomtänkt. konspirationer, ett ord som blivit väldigt negativt och klassat nästan som idioti. well, folk får tro vad dom vill. jag vet vad jag tror i alla fall :)

idag kom alles föräldrar hem från chile. vi hämtade dom på arlanda. fick dock stå och vänta säkert en timme på dom. ingen hade telefonerna på så vi blev ju oroliga. det visade sig att deras bagage var kvar i argentina... men de får hem dom imorrn. vi åkte hem och lagade fajitas.. mumms! kollade på alla bilder och pratade. fick en nessesär oxå, precis vad jag behövde :)

så nu sitter jag här. ska överföra lite bilder från kameran. tog kort på min kladdkaka igår med grädde och lite annat tjaffs på. blev nog ganska bra bilder. vi har mattema i fotokursen så det passade ju bra :) är fortfarande arg och ledsen över att mina bilder försvann :( skit oxå. nu får man istället sitta och klippa i de bilder jag har och redigera. hatar att redigera ibland, känns som att det blir fejk. självklart brukar jag dra upp kontrasten i grådassiga bilder men jag blir extra glad om man inte behöver göra någonting med bilden. lyckat :)

nej nu blev jag lite motiverad jag göra lite nytta! :)

Control unleashed

imorrn ska jag träna lite hund. mammas kompis vovve har lite småproblem som måste fixas.
jag beställde en bok förut men det blev något fel, tre gånger. så jag struntade i beställningen. men nu när jag hade fått ett presentkort av canis så tänkte jag kolla hur mycket boken skulle kosta. då visar det sig att just den boken är på 50% rea :D nice. beställde på en gång :) den handlar bla om utåtagerande hundar vilket passar hunden imorrn. ska streckläsa den när den kommer så jag kan låna ut den till ägaren :)
den finns på svenska oxå men en översättning är alltid en överstättning så det fick bli den på engelska

jag vet omslaget ser helt B ut



Studion

idag har jag varit och fotat Theo i studion i skolan. direkt när jag kom dit var den en kvinna som tittade flera gånger och sedan frågar om man får ha hundar i skolan ;) jag svarade bara att jag hade speciellt tillstånd så blev hon nöjd.
Theo charmade de flesta och hälsade (läs hånglade) på alla :)
de tyckte han var så lugn o go men liite fel hade de.
jag började med att leka lite med honom där inne och kastade lite bollar till honom, han var inte brydd ett dugg om att vara i den miljön.

kampen var att få honom att sitta still och stanna kvar. puh! jag fick hjälp av min lärare som var "skynkehållare".
jag började med low key (mörk bakgrund med ett ljus) det gick så där. fick väl till några bilder som blev bra men ingen som jag hade tänkt mig i huvet hur de skulle se ut. dessvärre försvann hälften av alla mina low key bilder, så jag är pissed off. jävla kameraskit. vet inte vad som hände. i går gjorde jag en ny mapp i kameran där alla nya bilder hamnade. och när jag lämnade av theo så fanns alla bilder.. men inte nu. och alla de hälften av de kort i början var de bra bilderna. så nu får jag välja någon dålig low key bild, grr!

theo började ganska snabbt tycka det var skit tråkigt att sitta still och stannade bara kvar i några sekunder, en utmaning med andra ord. massa godis och lite lekpauser så gick det hyffsat. vem säger nej till en godis lixom. i hi keybilderna fick han springa runt lös och jag kastade lite boll och godis och hade fingret på avtryckaren mest hela tiden. jag är i princip nöjd med alla bilder där :D kul!

theo kom vid halv åtta och runt den tiden började någon sjunga :S? vet inte vartifrån det kom. det lät i alla fall som det kom ifrån tvättstugan eller någon närliggande lägenhet. visst är det kul med lite upplivande sång ibland men inte just då. eller aldrig, från denna människa. han sjöng hemskt. blanding mellan ducshsång och någon form av opera/hårdrock? haha

när jag kom hem så åt jag en snabblunch och drog sedan till city dental för att hämta mitt blekmedel och tandformerna (?). min snabbaste visit i stan kan jag lova. 8 minuter var jag där :D sen hem igen. där jag framåt kvällen var väldigt trött. somnade vid 3 igår och gick upp halv åtta ;) så en tupplur i soffan var välbehövande.

nu ska jag sätta mig och sortera bilderna från idag och redigera lite på de mörka bildern.
här är ett smakprov :)


Kändisar

jag förstår inte hur så många kan vara besatta av kändisar. som följer diverse känsidar i skvallerblaskor, internet och på tv. som typ älskar denna person. det tyder ju bara på en sak, man följer utseenden.. enbart. eller ja, självklart kändisskapet oxå. att personen är känd. majoriteten av alla kändisar styrs av media. ta bara lady gaga, hon är den mest betalade kändisen inom "musik" idag. varför? för att de har gjort henne känd så enkelt är det. hon utsmyckas så man tappar hakan. well, alla kan bli köpta. med tillräckligt mycket pengar kan vi folk göra vad som helst.

nä jag förstår inte hysterin över kändisar. vart är våra barn på väg dessutom. småtjejer som skriker rakt ut och typ dör när de ser twilight filmerna på bio. nu vet jag inte vad han heter men jag har hört om folk som berättar när den där vargpojken kommer i bild. det kan vara så att det beror på status oxå. status att gilla vargpojken.... behöver jag säga något? idioti..

folk avundas kändisar. att dom är kända och ser bra ut. det är hemskt!
det finns dock en kändis som jag smälter för, EN och det är jhonny depp. men jag skulle aldrig betala för att se honom. om jag ska betala för något kändisskap är det musik. gå på något bra band. jag är inte ute efter att se männsikorna på scenen jag är ute efter showen och att det är så sjukt mycket bättre än de kan hör på datorn. man vill ju åt känslan!

att ha en idol. jag anser att en idol ska vara en förebild, helst i det praktiska. vi ska inte vilja vara den personen (jag har sett alldeles för många rihanna de sista åren) men man ska vilja ta åt sig av kunskapen och utöva den själv. ta de delarna man känner är rätt och ta de andra med en nypa salt. annars är det bara tragiskt. tragiskt att vilja vara någon annan än sig själv. osäkerhet, dåligt självförtroende och dålig självkänsla. ta alla känslor och gör något åt det istället. vill du göra något så gör det. men tyvärr kan man ju inte göra allt, vi är begränsade.

det är sjukt vad som trycks in i våra huvuden. vad vi ska gilla och inte. vi ska spela fotboll och när vi slutar med det så ska vi titta på fotboll och älska ett speciellt lag. vi ska klä oss speciellt och även om vi inte gillar det så mycket ibörjan kommer vi göra det så småning om eftersom det är status. om man gillar annorluna eller tycker annorlunda, framförallt ifrågasätter då är man knäpp i huvet och helt psyko.
jag är trött på att folk kollar konstigt när jag säger vad jag tycker eller inte håller med om det alla andra gör. men jag kommer aldrig ge mig ;)


röda mattan

Duktig

igår var jag väldigt duktig tyckte jag :) skickade in min bokanalys. och började skriva på personanalysen. jag har kollat på filmen Frankenstein. har även lånat hem boken men orkade inte läsa den.
så läste jag lite recensioner om boken och då framkom det att det är tre berättelser i en. en om frankenstein, en om monstret och en om någon annan snubbe.
så man kunde läsa om monstret i jagform från och med att han började känna saker. som lukt, känsel och en del andra sinnen. det hjälpte ju otroligt mycket och jag plöjde igenom allt som handlade om monstret. så nu är det bara att börja skriva :)

ska snart bege mig till skolan. ska fråga lite saker om min kamera som jag blir knäpp på. sedan boka tid för mig och Theo.
känner att jag kommer behöva hjälp där inne i studion med att hålla upp stora "papper" så att ljuset inte ska studsa för mycket. och hur ska man göra det samtidigt som man ska ta kort och säga åt hunden vart den ska titta.
hittade en sån sjukt snygg low key bild med en hund som äter mat ur en fodertunna som ramlat, innuti är det en lamp som lyser upp. är tyvärr svårt att göra någonting liknadnde men ska försöka komma på någon i alla fall.

alle hade ju feber igår men de gick över med lite ipren. så vaknar han på natten och är helt kokhet. tycker det är lite läskigt när folk är så där sjuka. så frös han samtidigt och hade dubbla täcken. de gick som tur var över och han vaknade igen halv 8 och var tokpigg. inte jag...




Dagen

jag mötte upp alle efter hans jobb så vi kunde åka och handla.. vi hade tydligen inte allt hemma till middagen.
han mådde jätte dåligt och sa att han hade feber. överlevde dock shoppingen som slutade med en burk tandori pasta.

well. väl hemma stoppar jag i honom alvedon och ipren samt ett stort glas vatten. sen tar han tempen efter ett tag, 38,5. stackars liten :( han lägger sig i sängen med en vetekudde under fötterna för han frös så.
och jag fixar med maten som slutar med att jag gör tikka masala kyckling med ris och minibaguetter med vitlökssmör. tabletterna verkade hjälpa då han kom upp från sin lya inne i sovrummet.

maten blir klar och så tänder vi ljus. tyvärr så har jag haft i för mycket pasta så maten blev skit stark och för koncentrerad smak... *suck* jaja det gick att äta men hann bli lite äcklad innan jag hade ätit upp.
alle totaldeckade och sover än, för natten. så jag kollade på tv medans jag tröck i mig lite godis.



nu några timmar senare är jag så prottmätt av allt godis så jag tror jag spricker, fy! men jag kunde ju inte låta bli när de hade lakritsdumle på lösvikt :O




tror jag ska börja skriva på personanalysen till "boken" Frankenstien...

Alla hjärtans dag

idag är det alla hjärtans dag. en dag som alla andra dagar men att man ska påminnas att visa lite extra kärlek. jag övertalade alle att vi ska äta någon god middag tillsammans och ha det mysigt. det är sällan vi gör sånna saker tillsammans nu för tiden. de senaste gångerna har det alltid varit någon årsdag eller halvårsdag. det är ju på tok för sällan enligt mig. så det är bra att den här dagen oxå dyker upp :)



jag har nyss suttit och pratat med Cesars ägare.. läänge :) han fungerar ju inte på det här fodret han äter nu tråkigt nog. det är jobbigt att se honom när det är som värst. just nu är det väl ganska bra men inte helt bra. så vi bestämde att efter hans foder är slut nu om någon vecka så ska han få börja äta ett foder utan protein. vet inte riktigt hur det där fungerar men det kommer att vara protein som är sönderslagna. så om det blir bättre utav det så kommer vi veta att han har någon form av allergi mot kött. så jag hoppas verkligen det är det så man slipper gå runt och undra.

just nu sitter jag och äter chinapuffar men ska snart ta tag i städningen och planera vad jag ska laga för mat tills ikväll. fick ett vykort av pappa nyss oxå. dom är ju i brasilien hela familjen. den postades den 13 januari, hela en månad tog det för kortet att komma fram :O

nu kom sopbilen oxå. det var verkligen på tiden. det är ett berg av sopor som legat där alltför länge. skulle ha tagit kort på det. för det är ganska iögonfallande. tur att det är lite kallt ute så det inte ruttnar och drar till sig massa fåglar o råttor.


bonusbild på en svart cesar


Huvudvärk

japp japp igår blev det vindrickande och en massa prat. snacka om kakelhönor :D
jätte trevligt var det i alla fall! och mysigt. har haft ganska ont i huvudet mest hela dagen men det får man ta.

fick hjälpa alle att skotta fram bilen för att flytta den. imorrn är det plogdag. dessvärre kommer de som vanligt inte ploga då. utan vänta tills alla bilar har ställt sig där igen och ploga in alla bilar igen. så idiotiskt system, grr.

just nu sitter jag o väntar på att min choklad ska komma hem. men kommer nog få vänta ett bra tag :( får ta och göra nyttiga saker medans jag väntar då. som att plugga och skriva personligt brev, puh.

..


All your dreams are lies

.....

Barn

jag var barnvakt igår åt sötaste matilda.. guud vilket charmtroll!
när jag kom dit så var hon i full färd med att dansa omkring. runt runt och trippa fram på tårna. bompa dansen (bolibompa). sedan äälskar hon fåret shaun (shåån som hon säger).


det gick hur som helst bra. hon ropade efter mamma några gånger så jag fick sätta på lite musik eller shåån :P
bytta min första bajsblöja :O inte så äckligt som jag hade föreställt mig dock :D hade nog varit svårare om någon hade varit med, då hade jag nog lämnat över bördan till någon annan :D men när man är själv så är man illa tvungen.
tittare på lite let's dance oxå, det fanns inget annat på tv sen stängde jag av och satte på Frankenstein, en film från 1931(tror jag) i svartvitt :D lite bra var den för jag stängde inte av. "Alone, bad. Friend, good" ;)



just nu sitter jag o väntar på jessika. här ska det praatas lite när hon kommer. redan 10 minuter för sen haha. gör inget :) jag är ändå inte klar med allt som måste fixas.



Kent

man SKA lyssna på kent.











Tid… du är dig inte lik
Min knutna hand i fickan
Sömn… jag kräver ingen sömn
Jag vrider mig på nålar

Och som ni som lekte när ni var barn
Du förlorade ditt krig, du står ensam kvar                                                                        Svara rakt från hjärtat nu
Ditt medlidande kan jag vara utan
Om det här ska vara allt vi hann
Så håll mig hårt
Håll mig älskling nu.
Kom låt oss gå härifrån
Låt oss resa någonstans
Resa långt härifrån
Låt oss bli dom som försvann



I tidningen

hittade en artikel från när jag var liten. man var rolig när man var liten som felicia sa :)


sedan hittade jag Hanna oxå, min syster. när hon var i brasilien när hon var tre år.
på bilden är en indianfamilj mitt i amazonas jungel :)



Hat, Hata, Hatar...

får man hata någon? om man får jag gör jag det...
om man hatar någont tillräckligt mycket kanske det går över.
jag ska i alla fall inte låta det förstöra för mig.
för om man gör det så ska man inte hata.
man ska hata kontrollerat... hm
får nog ta och skrika ur mig lite hat nu, innan det går ut över någon annan.
att hata är starkt, det kan göra så mycket.
egentligen bara dåliga saker.. man borde inte hata



Barnvakt

Imorrn ska jag vara barnvakt åt sötaste matilda :) mammas kompis barn.
ska vara hemma hos dom i sundbyberg, mys mys! ska sova där och bli bjuden på middag innan, göllit.

är fortfarande död.se men det funkar. såg förresten att det blivit vinter igen.... inte välkommet! snöat hela natten och det ser ut som att man kommer att blåsa bort om man går ut.
har inte så mycket att skriva idag men än att jag måste plugga innan imorgon... puh

fick förresten ett mail igår om en tjej som behövde dagmatte. tyvärr behöver hon hela veckor varannan vecka. hon är ledig på onsdagar och det är jag med. lite typiskt. en labbe blandning på 9 månader = kul! hon tyckte det lät bra med aktivering osv. för det är ju det jag gör ;)

satt igår och skrev upp mailadresser till olika företag och vart de låg (hundrelaterat). så nu gäller det bara att skriva ihop världens bästa personliga brev. så har jag bara en meritlista... borde skriva vem jag är på ett CV istället. som alla andra har gjort.. hm.

jag har totalfastnat på rostade mackor med ost och sylt igen. fyy vad gott det är!

jajja nu ska jag göra saker som måste göras.. läsa forumet, diska, plugga ;)


Sjukling

jag är sjuk på riktigt... det brukar inte hända mig! jag tycker så oerhört synd om mig själv just nu och känner att febern kommer smygande. ska nog lägga mig nu och läsa åtminstånde och kanske plugga i sängen. i värsta fall får jag sätta på en film som tillhör skolan.
usch... att vara sjuk är piss! och det är verkligen inte läge för det nu.
jag är inte döende men känner att natten kommer vara jobbig då jag knappt kan andas och har tappat hörseln på ena örat. då känner man bara yes när man ligger där. alle får i alla fall ta hand om mig när han kommer hem, så det så. när han är sjuk behandlar jag honom som ett barn. han blir ju oftast så sjuk att han knappt kan röra sig (enligt honom själv.. killgrej?) så då är jag där och passar upp. så jag borde ju få lite tillbaka från det.

nä nu ska jag ta tillfället i akt nu när jag känner mig lite trött. hällde i mig en stor kopp te utan koffein med en mängd honung i så jag borde kunna andas lite lättare nu.

yes...


Ser ingenting

natten till idag har varit förjävlig rent ut sagt. gick och la mig i gaanska bra tid och la mig för att läsa Memo (en bok om memorisering av alla de slag). läste länge och kände mig lite trött. jag brukar bli väldigt trött när jag läser så ögonen faller ner men inte igår. så jag stängde boken vid 3.. låg vaken till halv fem då jag somnade. vaknade igen halv sju och var törstig, snorig och pigg. somnade inte förrens halv 10 :O alle gick vid halv nio och jag låg ju vaken när hans väckarklocka ringde. helt sjuk var det. hade till och med på mig sovmasken (eller vad det heter) men den hjälpte inte alls. somnade vid halv tio och vaknade igen vid två..

när alle kom hem lagade vi paj, en brie ost paj med spenat och tomat och en med spenat, bacon, lök och tomat. blev supergoda!
under tiden vi föreberedde allt så droppade min näsa och ögon konstant. näsan droppade vatten och de gick inte att hejda. och så nös jag hela tiden :D bra att laga mat då.. nej men jag höll mig faktiskt undan.

sen har jag kollat på the dog whisperer.. hatar det programmet men kollar ändå för att stilla mitt hundbehöv. fast jag blir ju arg och irriterad här i soffan och mummlar för mig själv hur bra jag skulle ha löst det :D haha vad självsäker man är då.

ang. att lösa problem så ska jag den här veckan om jag blir frisk nog, hjälpa en vän med sin hund. har skrivit en lång lista av det jag har hört och sett för att lösa problemen. nu ska här tränas och redas ut saker. får se hur det går :) tur att hunden är ung och det inte har gått helt åt skogen än..





bloggen är inte fixad än men det kommer, så farligt är det nog inte :)


Ändrat

jag har suttit länge och ändrat en massa saker på bloggen. allt är inte klart, det är några saker jag vill göra mer men det får alle hjälpa mig med ;)
jag gör alla ändringar från desginadinblogg
så märker jag att kategorierna hamnar under bloggen när man klickar på specifika inlägg.... dumt av mig att inte spara stilmallen innan jag går in och ändrat 1000 saker... hm. och nu klockan 00:00 ska de göra ett systemunderhåll så det får vara så här så länge tills alle kan hjälpa mig tillbaka. för jag har testat allt känns det som.

ska simma imorrn men jag vet inte om jag kan längre, kan knappt andas genom näsan och det vore ju bra imorrn :D


Dagens skämt

jag alle och alles lillebror var och handlade idag. såklart var vi tvungna att fylla på med energi på ikea innan ;)

vi tre står vid köttdisken och tittar på köttfärs. två blonda tjejer kommer fram ursäktar sig lite halft om att de vill förbi och kolla de oxå. vi flyttar oss och står kvar och diskuterar köttfärs :P då vänder sig ena blondinen om.

Blondin: hur vet man vad som är blandfärs och köttfärs?
Jag: det står på
Blondin: är köttfärs nöt eller vadå?
Alle: ja köttfärs är nöt och blandfärs är gris och nöt
Blondin: jaha men vadå vad är kalv då.. kalvfärs?
Alle: ja.. det är förmodligen kalv

hahah så klockren :D herregud.
på vägen till affären lyssnade vi på p3. dom hade lite intervjuer med unga folk. typ om de ångrade något i livet och om de önskade sig något. ena killen sa skit ungefär 50 gånger på 5 minuter.. tror det var rekord eller något. sedan var det en brud som skulle tatuera in fuck you'll och reportern frågade vem det var menat till.. hon svarade alla. till och med jag frågade reporten.. ja vem vet svarade hon.
innan dom här frågorna sa hon att hon jobbade med äldre och att hon önskade sig massa pengar som hon skulle skänka till fattiga barn och att det var väldigt viktigt att ta hand om gamla... lita inte på någon och knulla er alla som hon så fint översatte sin text som hon skulle tatuera in.. bra där ;)


nu ska jag skriva vidare på mitt arbete.. dricker energidryck och ska snart äta lite mörk choklad, bra energii ;)
kommer ångra mig sen men vad gör väl det.

cesar trivs med sin mysfilt som egentligen skulle bli ett täcke till honom




Motivation

just nu är jag sjukt motiverad och samtidigt frustrerad. frustrerad därför att jag inte kan använda min motivation.
jag kan göra det till att plugga men jag vill göra praktiska saker. som att börja rida igen, skaffa valp, köpa hus, börja utbilda mig... ;)
well, inget utav det kan jag göra. jag vet inte vad det kostar att rida nu för tiden. på min tid (ja nu låter det som att jag är väldigt gammal) kostade det 2000 per termin. kan tänka mig att det är mycket mer än så nu.

annars skulle det vara kul att dra ut och rida islänning med pojken. jag kommer väl vara så ringrostig att jag jag inte ens kan sitta ner i trav :D det kommer i alla fall vara väldigt ovant och eftersom jag har växt ett antal centimeter sen sist jag satt på hästryggen lär jag inte få en ponny. tycker hästar är så svåra att hålla ihop, så jäkla långa. speciellt ridskolehästar som är så lata :D

ojoj vilka planer jag har för min valp. lydnaden är självklar men jag vill satsa på söket. gå med i en riktig sökgrupp, fy vad kul! spåret känns som att det kommer med ändå, så länge hunden inte stressar.

nä nu ska jag nog sätta igång med lite städning när jag ändå är på G. vaknade imorse med apont i halsen men det gick över. är bara lite täppt i näsan. har inte råd att bli sjuk nu så det tänker jag inte bli heller.

kom på nu att jag har massa bilder nere i källaren som jag skulle vilja ha på datorn. får ta och scanna i dem sedan :)



Projekt

idag har jag och alle varit på kalas :) jätte mysigt var det. blev bjudna på ciabattabröd med massa tillbehör som man fick plocka själv. jag ville ta av allt två gånger men insåg ganska snabbt att mitt bröd inte skulle klara av det :D sedan fick vi tårta (såklart) som var jätte go, jag som inte brukar gilla tårta. well, lyckad dag/kväll.
fick mycket inspiritation av alles brors flickvän om mitt hundprojekt ;) har skrivit en del nyss om massa ideér och tankar. får väl se vart det leder.


nu är det dags att krypa till kojs. känner mig inte helt pigg.. kan bero på allt damm jag inhalerade när jag när hjälpte till att gräva fram ett dinosarieskelett.

känner mig inte så jätte negativ längre om Chile.. men 6 månader känns som en evigheet. nä, får smälta tanken lite och återkomma i sommar :D

gonatt!

Vi har blivit tråkiga

vart har det extrema tagit vägen? pudelfrisyrerna och de galna pastellfärgerna. så sjukt fult men så sjuk bra.
det känns som att ju mer årtiondenrna går desto tråkigare blir vi.
den vanliga medelklassmänniskan klär sig med så raka mjuka linjer som möjligt. för att passa in. rak hår och mörka kläder.
nä jag kanske överdriver men folk känns så extremt tråkiga nu för tiden. vad hände med de löjligt utsvängde byxorna eller den uppklippta söndersprayade luggen eller varför inte de pastellfärgade tränings kläderna.
folk klär sig inte längre med stil. inte med eftertanke. och om de gör de slutar det med en "söderstil" som jag kallar det. ta så mycket 40-50 tals kläder och klä dig så märkligt som möjligt. men det räcker inte.. jag vill ha det galna tillbaka! för om man tänker efter.. har vi inte blivit tråkiga?















Hundträff

igår var jag på en liten hundträff med Theo :) åkte till björkhagen och vandrade genom skogen :P väldigt mysigt var det. bra träning för theo oxå då han är lite osäker på andra hundar. speciellt om dom leker mycket och låter. då ställer han sig bredvid och skäller...

här är suzie en dansk svensk gårdshund. bästa bilden jag fick på henne, hon tuggar på en kotte :D

Jinsei en shiba :)

suzie som ägnade sig åt att gräva bort snöklumpen och Leica (tollarblandis) som jagar theo och jinsei

allihopa :)

theo ser livsfarlig ut

help

tre svansar som har hittat något och theo som ser vilsen ut

lite lek

så, ge mig godis nu (sämsta pälsen som drar åt sig allt)


nu ska jag iväg och handla present :)

Chile

alle har fått för en tid sedan jobberbjudande i chile. vi har inte pratat om det så mycket då det knappt har varit aktuellt och inte klart. men nu har han både boende och jobb där från och med december i år.
hans kompisar ska åka dit i några veckor runt den tiden och tanken är att jag ska åka dit efter ett tag. men några månader blev ett halvår.... och då kommer det bli så att jag måste söka jobb där osv. ett halv år i ett främmande land där man knappt kan språket. visst jag borde kunna det nu. lyssnat på spanska i över fyra år, så det borde jag kunnna. men nu kan jag inte det.. suck!
blir så förvirrad arg och deppig. jag kan ju inte stanna hemma... 6 månader utan alle. han kommer glömma bort mig :P men jag vill inte vara borta så länge. vara borta från mamma så länge. usch! nää.. vet inte hur jag ska lösa det här.
visst är det väl en kul grej att göra men just nu känner jag bara.. NEJ jag vill inte


Ballerinakakor och ny blogg

nu har jag tröttnat.. skaffade en ny blogg på bloggplatsen.se och om allt går som det ska kommer jag hålla till där.
ballerina choko är sjukt goda :D

http://lindasunshine.bloggplatsen.se


Nya kurser

både idag och igår har jag haft världsångest.. idag är nämligen sista ansökningsdagen till kommande kurser.
det var tänkt att jag och alle skulle läsa matte C tillsammans men han har ångrat sig eftersom han troligen inte behöver den. blä.. känns så otroligt svårt med matte c. jag tror jag kommer klara det men bara då jag kommer slita ihjäl mig.
i alla fall lutar det åt matte och sedan någon "lätt" datakurs. problemet är bara att alla de lätta och roliga datakurserna har jag läst.. finns ingen kvar, alls.
så de kurserna som finns är typ fysik och kemi.. jag och de kurserna går inte hand i hand så är det bara. nej jag måste ha hjälp med det här.. kanske gå någon kurs som gynnar att man ska öppna företag ;)

sedan har jag varit på city dental och gjort ett avtryck till blekningen. fick stoppa en stor metalgrej med äcklig smet i munnen. men det var inte så farligt. bara väldigt konstigt. speciellt när han som jag var hos är i ungefär samma ålder som mig.. sånt tycker jag är lite creapy. han sa i alla fall att jag hade superfina tänder, skönt att höra då det var ett antal år sedan man gick till tandläkaren.
allt är klart tills den 17e då jag ska dit för andra och sista gången.

fixade till två filmer på Theo när han var här. och jag måste säga att han är väldigt duktig, bra början till shejpinghund :D men JAG däremot.. herregud vad mycket fel jag gör och har massa konstiga saker för mig som jag inte ens tänker på. skärpning!

som vanligt vill inte blogg.se samarbeta med mig.. lägger in filmerna när det går

gå in på http://www.youtube.com/user/psykoos så finns filmerna där

nu måste jag plugga vidare och söka kurser..