Vi får väl seLånghelg snart!

Här kommer lite filmer från i helgen :)

ingångar, vi nöter på och jag tycker det ser helt ok ut. inte många fel som blir.. vilket jag tror är bra :D ska köra mindra och mindre med godis i vänsterhanden, det är den han tar sikte på och jag vill att han ska vara säker på vad han ska göra utan candy :)


Hoppstå, nu jävlar! alltså jag måste börja vända upp mer. jag kör på samma sätt med läggande under gång som med hoppstå. så att det inte blir raka frittfölj marcher så går jag lite snett och håller upp en hand, lite knäppt med det funkar!


Fritt följ, det går prima skinka nu. Bara att nöta på :) Testade lite starter och det går asbra, han hänger på.


Imorrn fredag kommer Felicia! ska verkligen bli såå kul :) Vi har inte setts sen i julas, på tok för lång tid.
Sen på lördag börjar agilitykursen, ska bli sjukt spännande, är lite nervös haha :D
Fast det jag är mest orolig över är att Theo blir lite för stressad, men som tur är har husse och matte tränat på att Theo ska ligga på en liten filt och "hrm" slappna av. Men han ligger i alla fall på den och är liite lugnare än vad han brukar så det är ju gött. Sen har jag blivit striktare och med koncekvent i min träning med honom.
Jag tränar alltid på separat håll och så pausar jag och Jenny samtidigt. Och varje gång det är paus kopplar jag honom och säger "paus", så får han ligga ned.
Och om Jenny vill att jag ska kika så får Theo antingen skvallra eller leta gotta på marken. Detta fungerar faktsikt riktigt bra! å vi har bara tränat i någon vecka, då 1 eller 2 gånger per vecka, mye bra!

På valborg åker Felicia, jag och två av hennes polare till uppsala och ska bo på något hotell och gå ut på någon klubb... inte för att jag visste hela den storyn men det blir säkert bra :D


Världens smartaste grej!!

Har ni varit med om när gylfen envisas med att åka ned? ja det trodde väl jag med..
Allt du behöver är ett par jeans eller andra byxor med gylf och en nyckelring.

Så det du behöver göra är att fästa nyckelringen i dragkedjan och trär över ringen över knappen och sedan knäpper du byxorna som vanligt, klart. Din gylf åker garanterat inte ned igen! 
Nu kan det vara så att jag är den sista att få reda på detta men jag måste ändå dela med mig :DMera träningsfilmer då

jupp jupp i helgen tränade vi igen. dock så kändes det som att vi knappt hann börja innan Jenny var tvungen att gå hem. Men jag fortsatte på egen hand efteråt en stund.

uppsättanden från ligg har jag börjat med, pass 1 gjorde jag förra gången vi tränade. fuskade lite och la honom mot en vägg så att han inte hoppar bakåt när han sätter sig, får se om det gör någon skillnad :)


Högersvängar och någon inkallaning. Han verkar hänga med i svängarna (haha) nu, det går toppen faktsikt! jag belönar lite dumt med högerhanden, vilket gör att han kommer kanske bli sne i kroppen, men jag kände mig lite lat och ville belöna snabbt.
Den inkallning jag gör nu kan säkert bli ett DK men äsh! det bryr jag mig inte om ;)


Nu senare tänkte jag kanske gå ut en sväng med Theo, jag har köpt en visselpipa åt herren, jag har fått höra att han är duktig på att komma på inkallning när husse busvisslar, vilket varken jag eller matte kan.

Påskträningshelg

Japp man måste ju passa på och träna när man är ledig :P Tränade med Jenny både söndag och måndag.
Men jag har bara filmer från söndagen, orkade inte släpa med mig kameran, sen glömde jag ladda kameran.

Ingångarna börjar se bra ut tycker jag, Theo känns säkrare på vad han gör och mina hjälper är ganska små. Han tjuvar lite dock när jag "ställer upp" mig. Så jag har belönat lite mer när han sitter kvar. Han hoppar lite in i position men sånt bryr jag mig inte om :D peta i detaljer kan jag göra någon annan gång! sen kör jag med ganska mycket stadga i ingångarna, jag vill att han ska sitta still efter en ingång och inte förvänta sig att han ska röra på sig helatiden, därför blir filmen ganska lång...


hoppstået ska jag börja träna lite  olika med, gå på olika sätt. ibland känns det som att jag fastnar onödigt länge på samma sak, vilket bara förstör. bättre att börja vända upp och gå riktigt tidigare :) så har jag börjat klickat för massa stora hopp, inte bra! ska verkligen försöka tänka på det tills nästa gång.


Fria följet då, det går rent ut sagt skit bra! :D Jag är typ superglad och fattar inte vad som har hänt. helt plötsligt fattar han. jag har diskuterat detta lite och det verkar som att mitt tragglande innan med detta har varit det som lagt en grund och sedan flöt allting på. han tappar lite lite och är lite svajig men det hör till :)
klickern stör honom lite när jag ska belöna med vänster det är därför han glider ut lite, ska fundera på vad jag ska göra där...


på måndagen började jag med uppsättanden från ligg, det gick förvånadsvärt bra, snygga upphopp till sitt, ska filma det nästa gång.
så tränade vi lite platsliggning. gick helt ok, men han gick upp en gång sen kan det komma lite gnäll. men det är för att han inte vet vad som förväntas av honom.

Bonusfilm på Tilo och hans gungor :D

Röntgenresultat

Jopp Theo har blivit höft och armbågsröntgad. I torsdags blev det av och idag kom resultaten, snabbt må jag säga.

HD A :DED 1 :(
Jag är både glad och ledsen, och lite arg.
HD A är superbra! Det är jag såklart glad över. Med grad 1 på armbågar ja, det är väl som det är. Det kunde varit betydligt mycket värre. Jag satt och kikade på massa höfter igår och jämförde med Theos, där såg jag inget som var annorlunda, armbågarna dock fattade jag inte så mycket av, har inte sett så många bilder på just armbågar. Sen satt jag o kikade på HD-plåtar från kelpisar och ja då är ju alla fria :D
Och ja jag skyller helt detta på aveln... kanske dags för sheltieuppfödare att få tummen ur och börja röntga sina hundar innan det är försent, och ja valpköpare såklart :D Skulle vara väldigt intressant att se Theos syskons resultat.

Nu ska Theo inte få rusa ner för trapporna hemma och möta husse. Gå ner i vikt ;) och så ska vi simma jättemycket i sommar!

tjing tjing!

Aprilväder?

Idag trotsade jag och Jenny vädret, det snöande när vi gick ut och isvindar ven genom våra jackor. Vi tog i alla fall en promme till vinterviken och mötte typ inte en kotte, skönt!
Tilo och Theo kutade som galningar och jag trodde Theo skulle springa av sig benen. Det isade genom kroppen ett par gånger då jag trodde att han skulle springa omkull, men ikke.

Så stannade vi vid en grusplan och tränade. Precis som vi planerat så skulle vi träna båda två men långt ifrån varandra. Det gick bra i sisådär 2 minuter sedan rullade ögonen på Theo. Han blev okontaktbar och skrek rakt ut ?! Så jag gick och vände mig inte om, säkert 100 meter bort. Theo följde efter men undrade varför vi gick tillbaka. Sedan belönade jag bara kontakt och var superlugn.. Men det tog säkert 5 minuter av min superlugna attityd och sedan var han med mig igen. Så det gick men jag fattade aldrig varför han blev sådär. Han satte sig på marken och tjöt rakt ut som att han misshandlade honom :S :D haha
Så när vi kom tillbaka till samhället :D så körde vi fritt följ med högersvängar, ingångar och apportering. Allt gick super :) Högersvängarna går ju helt ok och jag klickar när han kommer upp vid min sida när jag svängt höger, så kastar jag godis framåt.
Apporten körde jag bara gripa - dra, alltså att jag höll i apporten och att han skulle hålla emot. Sedan körde jag en länkning i apporten och gav med höger hand och hade han vid min sidan (som en vanlig klass 1 apport). Gick helt ok, minimalt med tugg.
Ingångarna var strålande, ja förutom när ögongen rullade :D Han gör klockrena inkallningar och sitter fint kvar :)
Fria följet tappade han någongång men inte alls som förut, då tappade han var och varannan gång. Men ikke nu :) OmM han tappar så stannar jag tvärt och då är han på G igen .
Jag hade ju tyvärr inte kameran med mig, eftersom det snöande så struntade jag i den. Men det blev sol under slutet av träningen så vi gick hem i nästan strålande solsken :) Mysigt mysigt!

Efter träningen åkte vi hem till alles föräldrar och åt middag och firade lillebror : Mysigt och god mat.
Nu blir det sussa kudde och sova ut imorrn, så najs!