Färger på band och foder - Halsband

Dessa färger har jag som foder


25mm och 30mm


Svart i 30mm kommer inom kort samt rött.

Halsband jag har gjortSelen


OBS! Halsbanden är endast i halvstyp

MAILA MIG FÖR MER INFO!
dagmatte@hotmail.se


Stress

Stressapluggar som attan just nu. Två prov nästa vecka som jag ska få bra betyg i sedan en slutuppgift som visar sig ta mer tid än vad jag hade trott. Filosofin är helt klart svårast, massa olika människor som man ska hålla reda på och för att inte tala om alla dessa ORD! Vad fan betyder allt tänker jag när jag läser, nåja. Ekonomin är det bara repetion i, så där är det lugnare, jag har gjort alla uppgiter där.
Sen har jag börjat att göra ett uppslag i en DN-tidning. Jag fick äntligen reda på vad uppgiften var :) Man ska alltså behålla varenda millimeter där texten ska vara men ha en annan text i, samt rubrik. Precis allt ska stämma överens med uppslaget jag har i handen. Får väl lägga in någon text med hundar, blir nog lättast så :D

Men just nu sitter jag och äter muffins med saft till och kikar på kelpisar och på forumet (som jag inte blivit avstäng i). Finular annars vidare hur och vad jag ska göra med Theo. Det lutar starkt åt att träna fritt följ stenhårt, måste hinna med minst 4 pass. Sedan ska vi testa och spåra :D Den första gången jag testade så gick det åt fanders, Theo fattade ingenting. Sedan testade jag ett spår med synretning och då flög han iväg, men vette fan om det blev ett spår av det hela. Men nu har jag fått lite tips om hur jag ska göra och jag vet en perfekt skog här i närheten.
Annars blir det väl vidare träning på klossen. Funderar på att byta ut klossen till en mindre efter 1a passet, får se om jag hittar något bra.

Sedan ska jag sy ett till halsband, vet dock inte vilken stolek.. kanske ett 35, eller ett till 40. Blir marinblått med ljusblått foder, eller blårandigt foder, snyggt värre ;) Eller nej! Jag kom ju på att mina nya saker kommer, orange band och ljuslila! Svinsnyggt!

Här är en film från i somras med Valle

Avstäning och Sinnes..

sjuk

Ja vi kan ju börja med det sistnämna. Jag står snart inte ut mer, det är sant! När jag ser alla tränar med sina hundar och framförallt valpar så rycker det i valp och träningstarmen. Om ni bara visste hur många kelpievalpar jag följt från 0 veckor till dryga året. Och självklart lika många, om inte mer, vuxna kelpar.
Jag vill oxå börja, jag är snart för gammal för att börja känns det som!! Men turen är att jag har en vovv att träna ganska nära hemmet, som jag inte har misslyckats totalt med. Men vi tränar inte så ofta som jag önskar och när vi väl gör det blir det mest hets. Snabb träning i alla trick och moment vi kan och sedan början på något nytt, som nästan aldrig blir klart. Jag måste lära mig att planera bättre, senaste gripa&apportera filmen är ju katastrof, vad håller jag på med lixom? Sinnes var ordet ja..

Sen har jag bett om avstänging på forumet i ca 2 veckor.. Ja, det har gått så långt. Lika bra att a en paus. Bättre att luska i stamtavlor och MHn :D Jag är noga ganska världsbäst att hitta och ta reda på saker. Men nu var det ett tag sedan jag verkligen analyserade och la hundar på minnet. Har tappat massor, men det kanske inte gör något.
Jag är dock sugen på att åka och hälsa på uppfödare och klämma lite på kelpisar. Prata och lära mig nya saker. Har så många frågor som jag vill ha besvarade.

Lite om Theogrisen då. Han(vi) kom ju inte med på MH den 1 oktober så husse skyndade sig att anmäla till ett annat den 23e. Som inte ens fanns med i tävlingskalendern, eller så var jag bara ovanligt blind. Så jag håller tummarna blåa den här gången. Annars måste vi vänta tills nästa år :(

Så börjar han på rallylydnad med husse och matte nu i oktober. Jag får inte följa med första gången dock :D men det är bara bra. Det är husse och matte som ska träna inte jag. Men jag är lite nyfiken på rally, verkar kul!


Så måste jag och Theo träna lite fritt följ. Har provat några gånger förut, började då med baklängesmarsch. Men nä, det fungerade inte så bra. Dock bättre än med valle. Undra hur man tränar in det utan baklängesmarschen. Vill inte locka honom.. hmm. Får klura.

I mitt andra liv då? Pluggar som vanligt och det går ganska bra. Väntar på en bok så jag kan börja plugga till ett prov och i en annan uppgift har jag allt material som jag ska jobba med, men jag förstår inte uppgiften riktigt :P Får fråga på tisdag. I ekonomin går det bättre, har gjort en massa uppgifter med matteräkning och det går framåt. Matten är ju enkel som tusan men det gäller att sätta rätt tal på rätt ställe i miniräknaren. Så måste jag repetera lite grundläggande ord.
Köpte mig en höstjacka som jag premiär använde idag. När vi gick till Statiol och köpte mjölk och bröd. Stina hette i alla fall jackan fick jag reda på :D Jag brukar vika upp ärmarna en gång och knyter åt längst ner på jackan, annars blir den så vid. Vågade på mig marinblått den här gången :DSelen klar!

Så blev den klar. bra mycket jobbigare än att sy halsband men det gick bra :D Fick bara sprätta en gång hehe


Sytanten och träningstanten

Det lättaste att visa upp vad jag och theo har gjort idag är genom de här filmerna.

Vinka


Skäms


Klossträning som äntligen(!) har börjat fungera


Sen har jag börjat med en sele åt Theo.
Nu återstår "bara" att sy ihop selen. Men det blir nog imorgon eller någon annan gång.
Just nu sitter jag och äter ju nachochips och dip och kikar på en film på TVn, stör mig otroligt mycket på att han som har huvudrollen är enorma bröstvårtor som stricker ut från tröjan :D

Stammisar

Rådjuren på vår baksida får lite lunchDe verkar dock ha lite svårt att tugga, men de var nöjda ändå

Träning i regnet

När jag gick hemifrån idag för att hämta Theo så duggade det lite, inget farligt tyckte jag. Men när vi väl var på vår träningsplan så regnade det mer och mer, blåste och var förjävligt :D men inte slutade vi för det. jag kunde vrida ut mina kläder när jag kom hem :D

Kamphunden Theo

Theo snurrar åt båda hållen

Avlämnanden med Boll

Theo tränar på att vinka

Rött är Gött

Helgens senaste. Snart ligger en blivande sele under symaskinsnålen :)Sytanten

Jag har gjort det, nu har jag äntligen sytt mitt första halsband. och mitt andra :D Lite pillrigt och några missar ibland men det gör inget, jag lär mig till alla andra gånger jag ska sy.
Första halsbandet fick jag nåla om 2 gånger och sedan sprätta 2 gånger, lite surt men som tur var gick det snabbt. är hel nöjd förutom en miss, övergången på en sida med fodret.
Det andra var mycket lättare att sy och inte alls lika svårt att sy fast fodret. Så det tredje som ska bli rött med svart foder kommer jag göra ännu bättre! Lite småsaker som man kunde göra bättre :)

Bildbevis
första halsbandet, ett halvstryp


andra halsbandet, ett fast halsband


båda två

Dagens träning

Idag har jag tränat med Theo och hans matte. det gick bra och vi kom fram till ännu fler lösningar. tålamod krävs men det får man väl räkna med ;)
Theo får öva på "ryggsäcken" medan vi sitter på en bänk. tror det är lättast för honom att slappna av så. annars använder vi ignorans när vi står upp och belönar + går vidare när han är tyst. i paniksituationer när man inte orkar/kan träna så kortas kopplet till max så han inte får utrymme att skälla. hittills har allt fungerat strålande.
nästa träningspass blir på måndag eller onsdag med husse.

efter träningen ute gick vi hem till dom för jag skulle mäta theos hals, jag ska sy ett halsband :D
så pratade vi såklart massor och sedan fick jag för mig att testa att lära honom "skäms". satte dit en tejpbit och klickade 5-6 gånger, tog bort tejpen och han fortsätter och bjuda på tass över nos :D mäkta imponerad är jag! Valle kan fortfarande inte skäms även fast jag gjorde på samma sätt, men han är ju inte shejpingtränad heller.
så ville matte att jag skulle lära honom att "vinka". det gick oxå lika bra. knöt näven några gånger och belönade med tassen på min hand/arm. så fortsatte han "vinka" när jag väntade ut honom. sötnöten då :P
vi är nog lite kära i varandra jag och Theo, snart kommer jag kidnappa honom :D


Svampar och Vin

Massa trattisar som är på väg upp

ett knippe svamp

hembryggd dricka
Gamla filmer

så gamla är dom inte men jag har glömt bort att lägga upp dem :P

Theo backar


Omvänt lockande (med klicker), Stå


Repetering av Skäms


Valle snurrar, i sin egen takt


idag var vi och lämnade in kameran på lagning, andra gången nu med samma problem. så störande! hoppas på att felet inte repareras helt så vi får en ny kamera. så nu sitter jag här utan kamera i 1 månad (!), hur ska jag klara mig?!
var i skolan och fick reda på provresultatet, vg ++.. hm, vad är det för betyg haha :D jag är nöjd i alla fall, jag trodde jag skulle få ett G, till nästa prov tar jag mvg:t i alla fall.
så lånade jag fotostudion + kamera och fotade lite produktbilder. det är bra att de har tillit till en ibland, eller så är det bara sorgligt att jag har pluggat så länge där :D

MH

Nu är Theo anmäld till MH den 1 okober, hoppas vi kommer med! :D ska bli så intressant och kul. är redan nervös haha. jag kommer ju gå som förare.
är lite nojjig över om han kommer leka överhuvud taget.. han kan ju bli så där, bestämma sig för att inte vilja leka, fast det är mest när han är trött o man har hållt igång ett tag. han får väl vila lite innan. skottet är jag oxå lite orolig över, han blir ju lite låg när det smäller. hoppas han håller i sig i leken. får ta med mig bästa leksaken, en sheltie och en stor kamprulle kan ju bli lite.. speciellt :rolleyes:

tur att någon äldre människa än mig kan lyssna på mig. är så glad att jag som dagmatte har lyckats hjälpa till med Theo och att jag är så uppskattad, sånt är kul! :)

sedan kanske jag o Theo ska gå agilitykurs tillsammans, pirrigt! jag som inte är en agilitymänniska, i alla fall vad jag vet nu. har ju alltid varit mer intresserad av dressyr än hoppning på hästfronten och det verkar stämma på hundfronten med. men vi får se, jag är nog övertygad om att jag/vi kommer ha kul ändå! :D