Gasspis är bra

eftersom jag glömde mina marshmallows när vi skulle grilla så grillade jag en nyss, på spisen :D
alla sätt är bra utom dom dåliga ;) gick fort men dom blev så goda!btw, varför har jag inte hört den här låten förut :O fi fan! tänk om man vore så här grym på att sjunga.
ryser!


fick förresten hem kopplet jag beställde. ska inte visa det för alle dock :D han skakar bara på huvudet och fattar inte vad jag ska med alla hundsaker med utan hund. köpte en klotång på rusta för knappa 30-lappen. jag klipper ju klorna på alla hundar som kliver in här. men ja, för 30 kr så får man vad det kostar, den var helt värdelös! böjde klon för att den var helt oslipad. ska man lämna tillbaka eller försöka slipa själv, hm.

Filmer

Bjuder på 3 filmer som jag filmade idag med Theo. Klippte ihop och ja, det är en hel del missar från min sida. Men va fan jag filmar ju och tränar så att jag ska lära mig. Tycker faktiskt jag har lyckats liite att få Theo till en bra shaping hund. Han bjuder på beteenden hela tiden.
Visserligen använder jag mig utav hjälp med snurra, men vet inte hur jag ska kunna lära in det på något annat sätt. Han snurrar och snurrar åt ett håll med inte det andra, så det är utmaningen nu :D
i bakdelskontrollen så märker jag att jag har gått för fort fram. nästa pass bli det fokus på att stå kvar med framtassarna. Och i gripandet så går jag oxå för fort fram, hrm. lite otålig kanske. han blev i alla fall väldigt förvirrad men det gick inte helt fel. han dras i alla fall mot mig vilket är bra

Snurra, åt andra hållet


Bakdelskontroll


Nosdutt och gripande, början till länkning

Intervju

hektisk dag! vaknade klockan åtta och begav mig halv nio till midsommarkransen. gick hem och var hemma i en kvart, slänge i mig två mackor och ut igen. denna gång till täby. alles snälla lillebror följde med som sällskap och bärhjälp. 1 timme tog det ut dit och hämtade lite grejer som tog 2 minuter. vänta på bussen i 20 min sen hem igen. är helt slut!
men hemmavistelsen blir inte långvarig, ska på jobbintervju klockan 14 sedan åker jag in till söder och hjälper mamma med lägenheten. sen ska jag till skärmabrink och få hjälp med matten. puh! när ska jag hinna äta och så?

well. jag läängtar tills nästa helg. då ska jag nämligen åka till borlänge och träffa Fille :cool: och kika på lydnadstävling :) på tävlingen kommer det även bli en blinddate ;) haha
jag hoppas lilla mormor är hemma så jag kan hälsa på och sedan ta med hennes lilla vita ulltott på tävlingen, han behöver sånt.

igår köpte jag en ljusbrun toning som jag tänkte slänga i. men vågade inte göra det dagen före intervjun haha. kommer dit helt fläckig och grön i håret. vi får väl se hur det blir ;) färgen på bilden är helt perfekt! men det kommer ju sällan bli så.. den andra färgen jag blev rekomenderad hade en röd nyans och det ska jag inte ha, kommer se (ännu) blekare ut, nä det passar int!

nu ska jag sörpla i mig lite yoghurt och fixa till mig lite. liite anständig måste man vara, har jag hört ;)

chao!

Veckan

Vi fick ju hem Latour i måndags men tyvärr åkte han hem idag söndag. Vi har haft en rent ut sagt helvetisk vecka med denna katt.. :D
började med att han jamade konstant, typ löpjamade. sedan kissade han ner Alles serietidningar, hans samling med gamla tidningar. och så fortsatte det... han blev värre och värre och tog sig ut, han öppnade balkongen vid 5 på natten och hoppade ut :O vaknade klockan 8 av att han var borta och rusade ut. letade överallt och så var det några byggjobbare utanför grannhuset som jag tänkte att jag skulle fråga om dom har sett honom, som tur(!) var så hade dom det. de hade vaknat av att Latour hade tokjamat och sovit på deras altan. så när jag gick in på gården satt det typ 5 katter där som dom inte ägde :D han satt helt knäpptyst på ett litet tak och ville inte gå hem.
efter det så han har försökt ta sig ut vid alla fönster och ytterdörren. han kan nämligen öppna dörrar...
så allt jamande och rymningsförsök har han underhållt oss med under några nätter. hrm.
så han fick åka hem, lillpelle.

i fredags var vi ute i haninge och grillade. det var så gott och väldigt trevligt sällskap, ser fram emot och hälsa på bebben som kommer om 1 månad, herregud vad tiden går fort.

igår var jag barnvakt åt lilla Mathilda, som har kommit i trotsåldern. herregud vad jag kämpade :D så stannade jag kvar hos dem och kollade på euro.. nånting (melodifestivalen). åt morötter som vi dippade och pistagenötter, mys!

idag har vi ätit ute, jag tog en sallad för ovanlighetens skull och sedan åkte vi hem till alles föräldrar och löste suduko och drack te.

på onsdag ska jag på intervju, nice! när jag sökte jobbet missade jag dock en mening..: i jobbet ingår även att ge råd om bilartiklar. haha ja, det kan jag mycket om ;) men jag får väl lära mig, eller ha en fusklapp. dvs. om jag får jobbet :rolleyes:

nu blir det mer tedrickande och en kvällsmacka.

natti!

(bjuder på fler bilder sen på Latour när jag får hem kameran som jag glömde vid grillningen)

Hundinstruktörens fula knep

Saxat från Canis.se http://www.canis.se/bibliotek/artikler.php?id=47
LÄS HELA!

Hundinstruktörens fula knep

- första hjälpen för instruktörer med mindervärdeskomplex

Text: Randi Helene Tillung


Du har kanske träffat dem eller sett dem på TV? Hundinstruktörerna som behöver använda ”dirty tricks” för att imponera sin omgivning? Hundinstruktörerna som trampar på hundägarna? Med risk för att några unga och nya instruktörer tycker att knepen verkar vara en bra idé, kommer jag att avslöja några av dem.

Här är några av knepen för instruktörer som behöver brösta sig med snabba lösningar och som tycker att hundägaren behöver känna sig en smula misslyckad:

Utnyttja ”främmande-effekten” och späd eventuellt på med lite obehag: Hunden är alltid mer reserverad och avvaktande gentemot främmande. Ta hunden från ägaren och låt ägaren titta på. Kör några träningspass med den och visa ägaren hur lätt det är att få ordning på hunden. Berätta inte för hundägaren att du använde det äldsta knep som finns. Om du är i ”strafftagen” kan du utnyttja ”främmande-effekten” fullt ut. Sätt in några obehagsåtgärder som gör att hunden blir ännu mer avvaktande.

Berätta inte för ägaren att avsikten med detta är att få hunden rädd och att det finns risk för att den kan bli rädd eller aggressiv i liknande situationer.

Begränsa träningen till en eller få platser så att du inte behöver tänka på generaliseringen (dvs att hunden ska klara av samma saker på olika platser).

Förklara inte detta för hundägaren. Det ser alltid mer imponerande ut.

Utnyttja att hunden blir trött. Använd gärna massor med kraftiga stimuli som gör hunden överväldigad (flooding). Till exempel kan du låta en hund som gör utfall, upprepade gånger passera en hel rad med hundar. Trolleri! Efter ett tag slutar den att utagera.

Berätta inte för hundägaren att det beror på att hunden är trött och att flooding kan leda till att hunden blir värre i andra situationer. Detta ser också väldigt stiligt ut!

Utnyttja hundägarens egen osäkerhet. Berätta för honom att allt handlar om att han måste bete sig som en ”ledare” mot hunden i allt han gör. Säg att hunden hela tiden strävar uppåt för att komma högre på rangskalan och att minsta felsteg leder till att hunden genomskådar honom. Kör gärna på med oväsentliga och icke-vetenskapliga detaljer, som att hunden ska äta sist samt påståenden om att hundar bara kan lära av dem som är högre i rang.

Berätta inte att detta bara är rena fantasier, baserade på antaganden och kvasi-etologi.

Du har nu lyckats göra dig själv till guru och hundägaren har nu tryckts ner i skorna. Detta får dig att känna dig duktig och hundägaren har hamnat i ett beroendeförhållande.

Naturligtvis lyckas inte hundägaren med någonting när han kommer hem, så då måste han boka en ny lektion, och han kommer nu att tro att det alltid är hans eget fel om hunden gör något ”fel” eller att inlärningen går långsamt. Du kan till och med dra det så långt att du kan få hundägaren att tro att hans hund jagar fåglar för att utmana ledarskapet! (Avslöja inte att det beror på att han äger en fågelhund).

Risken finns att hundägaren blir irriterad på dig. Därför är det smart att göra det hela med charm. Om det inte faller dig naturligt; anmäl dig till Charmskolan nästa termin. Du har nu uppnått status som karismatisk guru-instruktör. Världen ligger för dina fötter.

”Do not try this at home”
Om du tycker att dessa knep låter smarta, behöver du inte läsa vidare. Du blir bara arg. Från och med nu talar jag bara till dem som vill bli en duktig hundtränare eller instruktör för både hundägare och hund. Till dig har jag först lust att dela med mig några exempel, så att du kan känna igen hundtränare som använder fula knep.

Om du har haft (o)turen att få uppleva ”dogwhisperer” Cesar Millan, så kan du se dessa tekniker i praktiken. Med användandet av bl a obehag får Millan hunden passiv och allt ser väldigt stiligt ut i TV-rutan. Han är enormt populär i USA och kallar sig själv för hundpsykolog även om han inte har någon formell utbildning. Teknikerna används på allvarliga beteendeproblem som stereotypier, ångestbeteenden, tvångshandlingar, rädslor och aggressioner. I ett av inslagen (vars video finns på YouTube) lär han Oprah Winfrey att använda straff på sin hund (bannor, våldsamt kroppsspråk, stirra i ögonen) som har en tioårig historia av separationsångest. Om Oprahs hund fick en hållbar beteendeförändring och slutade yla efter denna tv-inspelning, äter jag upp min hatt! Oprah å sin sida lever nog säkert i villfarelsen att om hon bara visar tillräcklig auktoritet så slutar hunden att yla.

Oprahs hund är även hundaggressiv. Millan använder alla ovannämnda tekniker, samt flooding, på samma hund, där han låter den passera hundar på kort avstånd ett antal gånger. Hunden blir uttröttad av att passera samma hundar gång på gång, och när den efterhand skäller mindre konkluderar han med att det var för att Oprah är för lite chef att problemen uppstått. ”You need to be more assertive!”. Detta ser stiligt ut på TV!

Varningklockor borde ringa hos de flesta eftersom det i början av varje tv-program kommer en varning om att hundägare ”får inte prova detta hemma”. Men Millans popularitet verkar inte ha någon ände.

Berömd på felaktiga grunder
Anledningen till varningen i Millans TV-show är naturligtvis att en motsvarande barnpsykolog för länge sedan skulle ha blivit utkastad om han föreslagit att föräldrarna skulle ge barnet stryk om det spelade för mycket tv-spel. Teknikerna är fackligt sett förkastliga, de ger bara en där-och-då-effekt, hundägare lyckas dåligt och får sämre självförtroende, instruktören sätts över och hundägaren under istället för att skapa ett likvärdigt förhållande. Det kan dessutom vara skadligt för hunden och sätta djurets välfärd i fara.

Teknikerna lever ändå i bästa välmående pga att det får instruktören att se duktig ut. Det svenska hundprogrammet med Jeppe Stridh ”Hundkoll” som gick på norsk TV under våren 2007 (tidigare på svensk TV), kan ge dig det skandinaviska receptet på dessa maktmedel.

Hundägarens förtvivlan
Till tröst för det stora antal hundägare som har hundar med problem: Det finns ingen forskning som stödjer föreställningen om att det alltid är hundägarens fel. Tvärt om. Precis som hos människor kan hundars onormala beteenden bero på en rad omständigheter: sjukdom, organiska störningar, hjärnskador, smärta, arv, tidligare uppväxtförhållanden m.m. För hundar finns det inte institutioner som tar emot dessa fall så som hos människor, och därför måste hundägarna ofta leva med problemet. Håll tummarna för att Millans tv-program inte sänds på norska kanaler! Folk testar tillräckligt med sådana tekniker på egen hand och behöver inte ytterligare uppmuntran.

Professionella instruktörer ger hundägare med självförtroende
Du har läst ända hit! Det betyder att du förkastar dirty tricks och hellre vill bli en kompetent hundinstruktör med facklig och social säkerhet. Du vill lära, lära, lära. Du vet att hundträning inte är trolleri. Det handlar om att hitta rätt lösning för hund och hundägare. För detta behövs du.

Välkommen

LATOUR!! :D:D

han har gått runt och pratat och säkert undrat varför han är här. imorrn blir det badning och kloklippning mm.

Bästaste

hunden asså! Fick en idé att Theo ska kunna hämta strumpor eller något annat och lämna av i handen.
tar ungefär 5 handtarget och sedan 5 gripanden. sedan sätter man ihop dom två så tar han upp strumpan och trycker nosen i handen.
han kan ju redan handtarget men just att han ska ta strumpan i munnen har han inte lärt sig. så det shejpar jag in. han börjar bli duktig på det och försöker tills det blir rätt, han blir inte lika frustrerad längre och det är bra.
här är första passet


sedan gick vi till fotbollsplanen här i närheten med theos bästa kompis och en till tjej med hennes kineser. han hade lite svårt med platsliggningen när det var så mycket runt om kring men efter att jag sänkte kriterierna så gick det bra. någon inkallning men mest tricks blev det och massa lek :)

Dagens planer

vilken rolig dag det här kommer att bli. det är det redan. Theo kom klockan 8 och var glad att se mig. han sprang inte ens in för att städa upp kattmaten (som inte finns just nu) och det är stort :D
han sitter just nu intryck under mina ben vid datorn och väntar på att vi ska göra något kul. sötungen :love:
förresten luktar han inte så gott. han har ett fästingmedel som är gjort på massa örter, ett recept jag gav till ägaren. luktar som rökt.. någonting. så sticker det i min näsa.. :P

tänkte i alla fall gå ut och träna men inte än. blir nog ett pass här hemma först.. vill lära honom något nytt, undra vad det ska vara? kanske sitta fint. vi får se :) stänga skåpluckor kan han ganska bra, även om det tar lite tid ;)
han är förresten fin(are) i pälsen nu. mjuk och blank. han har fått sig ett redigt bad och det behövdes nog.

sen vid 11 blir det tvätt, tänk att jag alltid spar på tvätten för lång tid så att det blir riktigt jobbigt o tvätta.. :rolleyes: not good! skulle egentligen hjälpa mamma vid fyra och städa lägenheten, men gubbarna kommer inte ha jobbat klart och då är det onödigt att vara där o fixa.

men sen klockan 19 så kommer vi vara i hässelby och kika på katt :love: och jaa, man ska inte hoppas på för mycket. försöker banka in det i mitt tröga huvud!! vill inte bli besviken, som alla andra gånger :thumbdown: haha verkar som att ingen har velat ha mig som kattägaren men så är inte fallet, jag har helt enkelt varit för sent ute.


Valborg

i fredags bar det av mot landet... det gick ganska fort att åka dit vilket var tur, jag hatar att åka långt... skrev lite på sista uppgiften och väl framma skrev jag klart den o skickade in. så skönt! gjorde inte så mycket eftersom vi åkte vid sex.. kollade på film o sen upptidigt på lördag. slet som djur med plantering, krattning, stapla ved, släpa ris, bära saker och massa mer. snacka om att man är mör i kroppen, har ont överallt men lite skönt är det :D det känns att man har gjort något. på morgonen åkte jag o alle till en loppis i närheten. jätte trevliga var dom som hade den och det var noggrant utvalda prytlar, har nog aldrig varit på en loppis som inte hade "skit". köpte i alla fall två stycken gamla flaskor som vi ska fylla med någo gott, vad det blir vet jag inte än ;)
vet inte hur stora dom är, tror ena är 5 liter och den andra 3.
så fina med etteketterna kvar, från 50-talet


efter vi hade kämpat med allt blev det grillning. massa gott kött med tillbehör. så kom grannarna förbi för vi skulle träna hund ;) sök stod på schemat för fyra hundar. en som aldrig hade testat på sök, en dalmatiner. han vaar lite feg och visste inte riktigt vad han skulle göra. så ägaren fick gå ut o figga och då ramlade poletten ner, så söt :D
så kom nummer två en rottistjej.. hon var lite nybörjare men klarade det galant :) och så kom "den stora saken" haha, rottiskille som galopperade ut så hela skogen hörde :D till sist lilla amristiken som blev lite trött i huvudet och tappade bort sig. hon tyckte det var alldeles för kul och kopplade på näsan fint, men huvet var inte riktigt med. jätte kul var det i alla fall. fick lära mig hur man gör en sökruta och hur man vallar den. tyvärr inga bilder då jag inte tänkte på kameran..

efter var jag o alle ute och fotade lite sen somnade båda i soffan :D
lilla majbrasan


hahaha!

vid nio blev det majbrasa och vi grillade någon korv i vår "grill" som faktiskt var en skottkärra, det funkar det å ;) alla gick hem relativt tidigt för det var kallt och brasan slocknade snabbt för det blåste så mycket.
hemma kikade vi på film igen, blev en tidig kväll. och idag söndag fixade vi lite sen åkte vi vid halv två. jag avr tvungen att springa in på ÖB innan vi åkte mot sthlm, de har billig hårfärg färg men inegn som passade mig. sen verkade det inte finnas toning. ska nog köpa en röd mousse och sedan brun färg.. hoppas det blir bra. det känns inte så säkert haha. köpte en fin duk till balkongen, ville egentligen ha en rod med vita prickar men de hade bara en brun, som var lite för brun för mig smak. så det blev en vit med lite svarta blommor.

imorrn ska jag hjälpa mamma o städa i lägenheten. den snart klar:) badrummet blev så snyggt.
svarade på en kattanons idag, jag är väl för hopplös :rolleyes: en rexhane som behöver fodervärd. men svarade bara "på skoj":D

nu ska jag drcka te och börja föbereda mig för kudden.