Clinic!

Alltså ååh! Jag har hittat en Clinic med både Maria Brandel och Siv Svendsen som är i slutet på Juni. Billig är den oxå. Den handlar om hur man kommer till eliten.
Enda kurxet är att den är i Göteborg.. bensin kostar och tågbilljetter kostar typ multum. Funderar på att flyga, då tar det bara en timme :D
Kanske en liten roadtrip med övernattning med bästa Jenny!
Ja vi får se, mannen i huset förstår inte hur man kan lägga pengar på en sådan grej haha. Går det ens att förklara? :D

Kurs!

Igår var andra kurstillfället. Det gick bra och Theo var med mig helatiden =)
Det visade sig att halsbandsövningen har gett resultat och att Theo faktiskt kan släppa mig med blicken när vi ska starta och fokusera framåt. Det tog lite tid men vi har ju heller inte tränat på just fokus framåt vid starter. Fick höra att Theo var en äkta lydnadsnörd, haha det stämmer väl ;)
Så igår körde vi två stationer, 1 där det var en liten bana där fart + fokus framåt var övningen och 1 där vi tränade på detaljer vid specifika hinder. Början till gungan var en liten träplanka som liknade gungans underlag. Theo tyckte redan där den var äcklig men bjöd fint på beteenden på den. Trampade fint och gick över den. Bara att nöta på med den.
Så skulle vi köra det där däcket som vi tragglat med. Genom att ha tränat honom att springa runt träd (ifrån mig) så fick vi en grej gratis idag. Kursledaren sa "shejpa honom genom däcket", vilket jag gjorde. Jag ställde mig i samma position som när han ska springa runt trädet och väntade. Så hoppade han å hoppade och hoppade :D Alltså shit vad glad jag blev! Kunde stå helt snett från hindret och han hoppade wiho. Problemet är väl sedan oxå när man höjer däcket till largehöjd, men det tar vi då.
Nästa gång blir det handlig med massa byten och detalj på hinder. Kul!
 
Däcket-film
 

Back to basic!

Jahapp då har man lärt sig grunden för bakombyten. Filmen ser ni nedan.
Har haft en underbar hundhelg (som vanligt, vad kan man annars göra på helgerna??) med en ny agilitykurs som började i fredags. Nytt ställe och inomhus, men Theo var duktig. Lite svårt att koncentrera sig ibland men hur mycket kan man begära.
Läxan är cirkelarbete med fokus på belöningsplacering långt fram. Att ta i halsbandet och få fokus framåt + fart. Theo är ju sån som hatar när man tar i honom i träning, attityden "vafan rör du mig för, vi tränar!" och så blir han lite låg. Men vi råtränade i helgen och jag ser stora framsteg redan :) Gött.
Och så ska vi öva på att springa runt träd. Det har varit svårt att lära in, jag testade för ett halv år sedan och gav upp. Men fick tipset att ställa mig 1 cm från trädet och det fungerade, wiho. Nu ska vi bara få lite flyt på det hela. Man kan tydligen lära in alla byten och handling med hjälp av träd... ööm ok. Så långt hade inte jag tänkt :D
Ska nog haffa Theo på en kvällspromenad och träna att springa runt träd den här veckan.
På söndagen åkte jag med ett annat gäng till samma ställe och körde lite lydnad + läxan från kursen. På slutet gick Theo det snyggaste fria följet någonsin, så synd att det inte blev filmat :(
Bla bla här kommer filmen:
 
 

Hundhelg

På fredag tar jag ledigt, varför? För att jag kan ;)
På dan åker vi till Ikea å spanar på möbler. Sen på kvällen ska jag på första agilitykursen wiho! Äntligen börjar ju våren dyka upp å då kan man snart åka ut till klubben. Å för den delen sticka ned slalompinnarna i backen.

På lördag blir det hundigt igen för en prommis ute i skarpnäcks skogar.

Sen på söndag ska jag träna med några tjajjor från forumet jag hänger på. Å Jenny följer såklart med, om hon blir frisk! Å det ska hon!

Ja en riktigt hundig helg å lång dessutom! Ska bli nice å "vila" upp sig.

Alla våra beslut som vi ska ta om vår snara framtid ska vara satta innan den här veckan är slut. Punkt. Svårt som satan bara.... Eller så är det jag som krånglar till det? Ja vi får se.

Åh btw! Jag kollade på Django igår, fasen vilken bra film! Se den!!

Heddå!

 


Fjäsk!

Idag tog vi en tur till garaget i liljeholmen. Jenny kände sig sjuk så jag tvingade i henne en ipren å så körde vi ändå. Stackarn.. Lugn och bra träning för dom, massa passivitetsträning och lugna övningar.
 
Jag hade varit så slarvig att jag inte skrivit någon planering. Fy! Men det gick bra ändå. Vi körde "varsågodövningar", apportering, kedjor och platsliggning. Har bara film på kedjorna.
En sak som verkligen förundrar mig om Theo är hans sätt att vara under träning. Han älskar att träna och blir helt galen när jag hämtar honom, ordet "träning" går inte att säga hemma innan jag kommer. Då tycker man ju att han ska vara "på" och tänka, nu kör vi! kom igen!. Men det är han inte.. det är så svårt att hitta den där balansen hos honom. Att hitta drivet och viljan. Sedan är det åter igen svårt att utvärdera och ta tag i svåra saker när det bara sker träning 1 gång i veckan.
Det han ogillar på träning är närhet, han blir lite självständig fast ändå inte. Han är extremt förarbunden både i lydnaden och agilityn.
Ett exempel är att jag kan säga ordet "fri" som för mig betyder, skynda dig till mig så tränar vi. Jag har alltid belönat nära mig och ofta i position vid mitt ben. Men ändå så håller han sig borta eller vad man ska säga. Jag kan efter att jag sagt fri och belönat gå ifrån honom, eller "vi" förflyttar oss. Då kan han stå kvar och köra någon slags egen övning och jag kan gå hur långt som helst, till och med gömma mig...?? Ganska svårt att köra frivillig fotträning med en hund som inte ens följer en haha. Ang. följsamhet har jag tränat detta sedan han var 6 månader och nu är han 3. Han har superbra kontakt. Men, det är dags att tänka i andra banor. Att det hittills inte fungerat efter så lång tid så är det dags att prova något nytt. Men som vanligt är det svårt att vara lite fantasifull och tänka outside the box. Något måste i alla fall göras.
Problemet är att om jag kör för intensivt och "flänger" runt så går han upp i stress. Balans var det ja... balans mellan uttråkad och negativ stress. Puh!
 
Matte och husse fick en hemläxa att begära gos från Theo när godis finns inom räckhåll. Vi ska träna på att lära honom att fjäska för en godis. Vill han ha den måste han kämpa nära oss.
Här kommer dagens filmer.
 
 
 
Nu ska jag kolla på The Hobbit, imorgon väntar en spännande dag!

Bara en film

Upptäckte att det var 1 månad sedan sist jag la upp en film på youtube. Så här kommer en liten filmis..
 
 
Framöver blir det nog massa agilityfilmer, vi ska nämligen gå en kurs, wiie!!h