Randiga tider

Ett nytt halsband är gjort :)MH film igen

Del 1, 2 och 3 finns nu :)
MH film

Del 1
Det första momentet kom inte med tyvärr, ska försöka fixa det.

Kontakt- hälsning 4, samarbete 2, hantering 2
Theo tyckte inte om hanterningen och ville heller inte lämna mig. Hanteringen reagerar han likdant med oss så hans reaktion var väntad.
Lek- Leklust 4, gripande 4, dragkamp 3
Han började leka direkt och ruskade leksaken när han fick den. Men efter att ha kampat med testledaren ställde han sig en bit bort och väntade på att han skulle kasta leksaken :P därav 3an
Förföljande och gripande- förföljande 2, gripande 1
Han springer ut men går inte ändå fram
Aktivitet- aktivitet 4
Piplisa var framme som vanligt :D
Avståndslek- intresse 4, Hot 1, nyfikenhet 1, leklust 1, samarbete 1
Här blev jag verkligen förvånad, Theo stod lugnt vid min sida och bara kollade, även fast det var en väldigt rolig figge (enligt mig), sen går vi fram till figgen och när filmen klipps så går han fram och rycker leksaken ur figgens händer haha
Överraskning- rädsla 3, hot 1, nyfikenhet 2, kvarstående rädsla 2, kvarstående intresse 2
Inte så mycket att säga här, jag var bara glad att han vågade sig fram :D


Del 2

Ljudkänslighet- rädsla 3, nyfikenhet 2, kvarstående rädsla 3, kvarstående intresse 1
Han blev livrädd, flög in i mig så jag snubblade på både honom och kopplet. Sedan stod han bara där vid min sida och väntade på att jag skulle visa vad han skulle göra. Även hemma så visar han inte så mycket nyfikenhet vad gäller tappade kastrullock osv. han ser att det inte är något farligt och struntar i det. Vid passagerna så vill han inte alls gå nära, så en del minnesbilder är starka.
Spöken- hot 2, kontroll 4, rädlsa 4, nyfikenhet 1, kontakt 1
Dom här typerna var riktigt konstiga tyckte theo, hua! Väl efter när vi gick på promenad med späkerna som var avklädda så ville han inte riktigt gå fram, han tyckte de var skumma. Även här, minnesbilder...
Lek- leklust 4, gripande 3
Nästan samma sak här, men han var trött. och så sa testledaren åt mig att jag måste se till så att han tassar var i marken, så då kom jag av mig lite.
Skott- skott 2
Woho! inga tendenser till att släppa leksaken. Det är jag glad över, trodde att han skulle sluta leka helt och gå ner sig. Sen i passiviteten frågade han mig vad vi skulle göra genom att hoppa upp på mig. vanligvis går jag bara vidare när vi hör skott.

Höst och MH

Igår var det MH för lille Theo. Gick upp i omänsklig tid och åkte till stockholm södra bk. Det satt två kvinnor där som skulle gå 1a med sin shelite, vi var 2a. dom var väldigt trevliga så första intrycket på klubben var bra.
Funtionnärerna dök upp ett bra tag efter angiven tid. Strul med banan tydligen.
Jag följde med första hunden som pubik, vilket var smart. var glad att vi inte var 1a. det strulade med banan och testledaren var aningen förvirrad :D
jag kommer berätta mer sen, för jag har inte alla siffror i huvudet samt så är filmen inte här. det gick inte att lägga in den på datorn så jag kommer få en skiva. men i stort sätt gick det bra, jag hade som mål att MHt inte skulle brytas vilket det heller inte gjorde. reaktionerna var som väntat förutom 2 saker. vid avståndsleken så gick han inte fram, stod avslappnat vid min sida och bara tittade, trodde jag inte faktiskt. sedan skottet då, där trodde jag han skulle sluta leka och inte alls vilja fortsätta, bli låg osv. men han fick en 2a. kampade fint och hade inte en tanke att släppa leksaken. vid passiviteten dock så hoppar han upp mot mig en gång, därav 2an.
theo har ju förövrigt blivit lärd att inte ta egna initiativ att gå fram till läskiga saker osv. utan väntat på direktiv, därför så blir hans avreaktioner lite sega. och nyfiken samma sak, sitter väl ihop. men jag är glad att jag fick göra det! det var verkligen spännande och jag hade gärna stannat kvar hela dagen för att sett alla hundar som gick :D juste, höll på att glömma. den lilla fluffhunden välte mig :D som tack ramlade jag på en rot och fick ett fint blåmärke :D testledaren frågade om jag trodde theo var en rottweiler. vet inte riktigt vad han menade dock :D

imorgon ska jag ringa en uppfödare oxå, lite lagomt nervöst så där :D jaja, någon gång så måste man göra saker. kan inte dra ut på det hur länge som helst. lika bra att få det avklarat. å andra sidan ska det bli jätte kul att höra vad hon har att säga!

idag gick jag ut på en liten höstlig promenad med alle, vi skulle posta brev och handla lite middag.
så här kommer lite bilder
Mera färg och filmer

Nya färger till mitt lilla sortiment!

lila och orange, skit snygga!


Nu, massa film!

Baklängesmarsch


Slalom


Ligga still med störning


Apport och gripa, dummy


Linföring, Rally

En fin sång

Theo övade på att sjunga fint för oss idag på dagens träningspass. Jag fick typ nog och testade något nytt. Band fast honom vid ett fotbollsmål och så lekte jag och matte själv, vad paff han blev :D Men vet inte riktigt om det hjälpte haha

Sjungade fluff
Filmerna kommer ikväll, nu är det för fint väder ute :D

LekbilderFilmerna kommer imorgon!

Ännu en ny färg!

Ljusgul!


och.. brun!


Jag hoppas i alla fall oxå få in orange foder och lila (lite mörkare)!

Nya färger

Söta va :)


dom passar super till de lila och oranga banden


bonusfilm

Dagens bild och rallyidag var jag theo, matte och husse på rallylydnadskurs. det var lite som jag hade förväntat mig, med massa lockande hit och dit men ändå massa saker som var svåra och knepiga. theo är ju oxå ganska snabb oc tycker saker skulle hänt för flera minuter sedan hehe. sen är hans fotposition inte den bästa, han blir sne och hamnar bakom samt för långt ut. inte lätt :P
jag sa iaf att vi skulle träna på det separat, inte bra att hålla på med detaljträning där på plats, så att han förlorar attityden. kursledaren var iaf jätte bra, positiv och bra på att lära ut :)
theo blir ju oxå lite så där osäker om jag sätter honom ner och så ställer jag mig själv i position. jag har använt omvänt lockande så att han ska sitta kvar och det går framåt. men jag tror att han är lite rädd att man ska trampa på honom :rolleyes: hehejag kom hem för ett tag sedan, middag hos svärföräldrarna och mys. deras barnbarn var där oxå, dom är så söta :)

Smått o gott

Följsamhetsträningen fortsätter, har fått bra tips som jag får utöva nästa gång vi tränar :)


Nu på söndag ska jag o Theo på hundmassagekurs, spännande!
Sen helgen efter det är det ju MH, ännu mer spännande, eller rättare sagt, nervöst!

Jag fick minst sagt en hel del besökare idag, la upp en bild idag, gissa rasen på den hunde. Tog lite tid innan någon gissade rätt :D Busigt av mig!

Sitter och kikar på lite kelpieuppfödare och deras vovvar, vet inte vad mitt nästa steg ska bli. Jag hittade ju en superkombo som jag blev döfräst i, men ångrade mig, valparna föds för tidigt och sedan är den kombon inte helt säker för mig. Usch usch vad jag vill börja träna, slippa låna hund och träna med. Fast iof bra för min skull, då hinner jag göra lite misstag med den hunden, haha. Fast det går nog ingen nöd på honom, bara jag som lär mig praktiskt :)

Snart någon dag här ska jag ut och fota hösten. Hittade ett ställe precis bredvid mig här, där är det typ några klängväxter som är knallröda som klättrar sig ner för en liten bärghäll. Men först plugg och massa annat. Hoppas förresten att mitt filter kommer snart, orkar inte vänta!

Heddå!

Tilo


Min döda blomma

Nu längtar jag tills att jag får hem mitt UV-filter, hoppas det gör skillnad :D det har gått 1 vecka av ev. 4... långsamt!


Helgen

I helgen har vi varit på 1års kalas och haft pjamasparty hos en kompis. Vi har ätit massa piroger (empanadas) och det är första gången jag verkligen gillade dom.
kurserna är slut och jag har bara en uppgift som jag ska göra klart den här veckan. så imorrn börjar både Bokföring och Etik och livsfrågor.
imorrn ska jag gå en runda med Theo och filma lite mer följsamhet, nu jäklar måste jag tänka på mina fel och göra rätt :D

här är en film från i fredags (visst har vi lyxig fotbollsplan att träna på ;) )


2a slalompasset


hm, jag hoppas att jag är lika flitig med filmer och sånt när jag skaffar valp. det hoppas jag :D kommer ju starta en annan blogg då, börja om på nytt ;)

har köpt nytt foder oxå till halsbanden. jätte fina är dom, ett i cerise rosa och ett i ljusa randiga färger.


nästa helg och några helger framöver händer det mycket. för nästa helg ska jag på en hundmassagekurs, sjukt kul! och helgen efter det är det rallylydnadskurs, samt nästa helg, och då ska vi/jag även göra MH med theo, jätte kul att vi kom med! :)
sen är det även inplanerat att jag ska vara barn vakt men jag måste nog avboka det, kommer inte hinna. och sista helgen i oktober blir det rally igen sen en lydadstävling som jag ska åka och kolla på. måste börja klä mig varmt och sätta på mig tjocktröjor, t-shirt under jackan funkar inte längre :P hösten är här!hejsvejs!

Tekoppar och hundträning

Mina nya tekoppar, hittade dom på indiska:) (ja, min blomma håller på att dö där bakom, inte mitt fel)Sen passade jag Theo idag. var lite sliten med lite sömn och spontanöl igår men jag blev ganska pigg när jag kom ut. Baklängesmarsch stod på schemat idag igen, med ny planering och pepp. Drog upp honom rejält och började gå ett steg bakåt. Men det såg nästa likadant ut som förra gången men jag krigade på, tog fram en boll som jag kastade bakåt ibland och tog lekpauser, trickpauser och bara vanliga sitta still pauser. Sen var vi på´t igen och någon ting hände, en liten pollett eller något trillade ner och det såg genast mycket bättre ut. Förstärkte även mer med rösten och det verkar han ta till sig. Så att han blev lite för godisfixerad och följde efter min hand ser jag förbi lite, tog iaf bort handen och la de bakom ryggen. Attityden blev iaf bättre och jag hoppas att det går framåt nu. Ska träna med en träningskompis igen nu på fredag.

Sedan hade jag bestämt mig för att lära in slalom mellan mina ben. Huh! det var svårare än jag trodde. Att träna utan någon som helst föremål var nytt för både mig och Theo och vi lyckades inte komma någon vart ute. Men testade igen inne och då gick det bättre, men han har knappt fattat att han ska genom min ben haha. Men det kommer det oxå ;)

Följsamhetsfilm


Slalom


Theo spårar o trixtränar

Första gången Theo får ett riktigt spår. Vi har testat förut med spontan spår, men jag vet inte om det blev så värst mycket spårande då :D


Klossträning


Fort. på sitta fint och så lite snurrande på slutet


Bonusfilm! Theo skvallrar

Hösthälsning