Pustar ut..

fii fan vad jag är bra.. :D två uppgifter inlämnade av tre. den sista ska jag göra i bilen på väg till landet. två prov av två klara. ena är ett klart godkänt sa läraren så hoppas på ett VG kanske ;) matteprovet gick sämre men kan nog, tror jag *peppar peppar* hoppas på ett G, det är ju ändå nationella som räknas så ett G gör inget. kommer inte våga titta på provet när jag får tillbaka det, usch!
jäklar vad skönt det känns att man jag gjort allt. eller ja nästan då. men den sista uppgiften är enkel, bara ens egna tankar. 
snart bär det som sagt av till landet igen, mys. fast har kollat vädret och det ska bli kallt och molnigt, mindre mysigt. men vad gör väl de men gott sällskap och varma kläder.

gick ut och gick igår för att rensa huvuet från massa skolarbeten och då passade jag på att plocka dom här fina

vitsipporna sov när jag tog dom



men här har de slagit ut

och neej jag har inte snott påskliljorna från någons rabatt :D juste hittade liljekonvaljer oxå, dom är så fiiina men dom har bara knoppar än så länge, hoppas dom inte dör innan dom slagit ut här hemma.

tar med mig kameran så kanske kommer hem med lite fina foton.. hoppas det ha växt någe i landet där vi planterade.

nä, nu ska jag packa!

Grillad

jag ska klara det! men fy fan vad tufft det är och kommer bli. är till 95% klar med ena stora uppgiften, den visade sig vara rolig att skriva :) pluggade lite spanska och har sedan suttit med den andra uppgiften, som jag märkte var skitsvår.. kul. matten då.. ja, jag fattade lite mer på gårdagens lektion och nu på fredag är det prov på kapitel 1, hur ska jag hinna repetera hela kapitel 1? jag kan knappt hälften.. bra där ;) + fet uppgift + spanska prov imorrn. men det ska tydligen vara jätte lätt.. jag som inte ens vet hur man sätter ihop en mening eller börjer ord. yes yes, jag mår bra nu. har tagit pauser i form av att äta, duscha och läst på forumet.. såna där viktiga saker ni vet ;)

nu på fredag åker vi till landet igen, bra tajming va ;)? och väl där tänkte jag göra tredje uppgiften. fan vad smart jag är! nä, mitt huvud känns ganska grillat och jag har noll idé eller motivation till vad fan jag ska skriva. i need help!
en krönika.. hmm. en kortare text känns skönt att det är. förra arbetet blev 3 sidor. men en krönika känns svårare för då måste allt vara pefekt, inget ordbajsande lixom.

nu ska jag vänta på alle och försöka få medlidande och kanske lite hjälp. har förresten frågat folk om just litteraturhistorna och ingen vet någonting. well, det kanske inte är så viktigt att veta då.

nu, mer påskmust och blåsa håret, återigen, viktiga saker ;)

kört fast


vad mycket svärord det blev i det här inlägget, kanske behövdes för att rensa. huvet.

just det, värmen tog slut tydligen. från och med måndag ska det regna en vecka här och vara svinkallt, det ser jag fram emot ;)

lite mer skit: projektet färg hår har inte kommit igång. tänkte att mamma skulle hjälpa mig med det men det får bli när hon flyttar hem till sig igen. ska nog i alla fall köpa färg när vi åker till landet, finns en bra och billig affär där :)

Kelpie

i påskhelgen har vi grillat, ätit godis, solat, fikat mm. igår tog jag tåget och bussen till en kelpieuppfödare, tog mig nästan två timmat att komma dit, men det var värt det ;) jätte trevlig tjej som var kunnig. hon hade två tikar och de var väldigt olika varandra i både sättet och utseendet. men lite kär blev jag :D och i början av juni ska jag få följa med på MH, spännande :)
efter så begav jag mig till alles föräldrar för lite middag, men tiden rann iväg hos uppfödaren så alla hade redan ätit. två kakor och en halv macka hade jag ätit när jag kom dit vid fem. vräkte i mig kött och ris... + massa godis efteråt. smakade till och med på lamm som jag inte gillar (testade första gången förra påsken) och ja, det gör jag inte nu heller.. :thumbdown:
idag och resten av dagarna blir det råplugg, har två uppgifter som ska vara inne på fredag senast och två prov. stressigt värre! i matten ligger jag lite efter och fattar inte så mycket, men det släpper väl. i spanskan är allt helt ok, ska bara lyssna på lite hörövningar sen är jag klar. och i svenskan är de där monsteruppgifterna jag ska skriva. vad är litteraturhistoria bra för? och Språkhistoria o Språkbruk. orkar inte!

senare blir det prommis någonstanns med mamma men nu, plugg!

Sommarvärme

vad underbart det är nu när värmen verkar ha kommit för att stanna. har suttit från tolv ändå till tre och solat, ätit mat och pratat på balkongen. lite färg fick jag men det bli väl inte så mycket mer än såhär med min grisfärg till hud :D
lagade jätte god mat oxå. zuccini, paprika, lök, tomat, selleri wokat med currypasta och creme fresh. till det hade vi fetaosttärningar, rädisor och bulgur.


sedan har jag suttit i timmar och lyssnat på gamla svenska lektioner som förhoppningsvis ska hjälpa mig med två uppgifter som ska vara klara tills på fredag, stress stress. såklart har man hittat på annat "viktigt" än att plugga vidare... och nu ringde mamma och sa att jag skulle möta henne :P blir nog en filmkväll med lite godis. jag som tänkte gå ner någon gång innan nio och köpa lite choklad annars meen ändrade planer ;)

granen som skymmer 1 timmes sol...!


Påsk

igår var jag och träffade min första uppfödare :P jag åkte till södra BK för en liten träff. en till tjej var där med sina två hundar och hon var som ett uppslagsverk vad gällande alla kelpies, kul ;) fick träffa stamtiken och hennes yngsta dotter, en ping pong poll som tyckte livet var bäst :D så tränade som platsliggning och då blev det 5 kelpisar totalt, kul att se. så var de två schäfrar och en långhårig collie.
så gjorde de en budförning på mig, hon andra tjejens hund. fyy vilken slemhund :D såg ut som att jag hade doppat handen i ägg ;)
men det var i alla fall en mycket lärorik träff och uppfödaren var supertrevlig. hon blev lite fundersam när jag sa att jag aldrig haft hund förut och hade valt kelpien. men vadå lika bra att satsa stort från början :D

och nu är det påsk.. blir lite middag i helgen och sedan ska jag träffa min andra uppfödare på söndag. och på måndag blir det troligtvis att vara barnvakt + middag.

det har varit toppen väder och jag har setat på balkongen och myst, men nu blev det faktiskt molningt och blåsigt. inte kul! men våren är verkligen här och vilken dag som helst kommer allt bli grönt och fint, det är det jag gillar, när allt bara exploderar. stackars alla pollenallegiker. väldigt skumt att jag inte är/har blivit det när mamma är allergisk mot dittan och dattan. de säger iof att det kommer med åldern, men det tänker jag ignorera ;)

well, det ska bli massa pluggade i både spanska, matte och svenska nu i helgen. hur nu det ska gå till...


Dutti

Imorrn ska jag förhoppninsvis träffa en uppfödare när hon ska träna sina hundar, kul! Och på söndag ska jag åka hem till en annan uppfödare och prata, spännande. det är ju inte likt mig att våga ringa så här och speciellt inte till uppfödare :D dom är ju såå läskiga ;)
Så då var det avklarat, skönt.

det som tynger mig nu är skolan.. har ju två stora uppgifter som ska vara klara senast sista apri. vet inte hur jag ska lyckas men det måste bara gå, inget snack om saken. så ska jag repetera spanska, lyssna lite på en cd ;) och matten måste jag sätta fart med har prov nästa vecka, hua. nationella provet kommer att överväga "allt" men då är det prov på hela kursen och grunderna måste sitta då. önskar jag hade en privatlärare. ingen grafräknre har jag heller. well! det ska oxå orda sig.

idag har jag varit och träffat mamma, hon kom hem från scottland igår kväll. vi käkade en indier (nej inte en person:D) och gick sedan till hennes jobb och väl där satte jag mig en timme vid deras datorer och kollade jobb. fick ihop ca 15 stycken som jag ska söka till. vad är det med all den här erfarenheten i 6 år och utbildningar hit och dit. man ska kunna kaffemaskinen sedan innan, det tar väl 10 min att lära sig. fick förresten lite hårprodukter av mamsen, välbehövligt :D

nu snart ska jag bege mig till horstull och gå upp på ett tak och fota, niice! eller ja om jag orkar ta mig ut igen ;) det är något som jag inte gillar, att komma in och sedan gå ut igen efter någon timme. det funkar väl om man åker bil ;)

igår passade jag Molly, mördarmolly som jag sa till felicia :D nädå, hon är så snäll. men jag litar inte helt på henne. hon satt här från klockan 17-20 och ylade efter husse. som tur var gjorde hon det inte hela tiden. men hon sket ganska fullständigt i mig, kul :P gick ut för att möta alle när han kom från jobbet för molly är ju som sagt lite knepig. jag stod lutad allt vad jag kunde bakåt och hon drog, hon skulle ju efter husse. Alle struntade hon i oxå. till klockan var runt 20 så la hon sig på sidan brevid mig och sedan hade vi lite godissök och kontakt tränande. så skönt att hon tillslut kunde slappna av. pluttan :)


nu känner jag mig lite stressad, måste ju ta reda på allt jag kan om hundarna jag ska träffa imorrn och på söndag ;) ska kunna alla stamtavlorna, nej då :D freaky freaky.
bilder kommer väl senare eller imorgon om det blir några takbilder :)

Landet

imorrn bär det av till landet. dags att plantera alla grönsaker :D för det första måste vi göra ett land som vi ska så i. har förodlat sallad, broccoli och något mer som jag inte kommer på. sen ska vi så rädisor, massa örter och potatis (säkert mer men har tappat minnet).
idag har det varit super varmt, har kunnat setat i linne på balkongen och nästan velat gå in för det varit så varmt. så har dom sopat gatorna lite här och var = vår! men jag är ändå lite chockad över att våren inte har exploderat ännu. tycker alltid den brukar komma så snabbt och nu har det varit varmt bra länge. får väl vänta lite.

nästa vecka är det ju påsk och då kanske vi ska till landet igen, inget bestämt. sedan blir det två prov i både matte och spanska, är nervig över matten då jag fattar nada just nu. det måste ändras ganska så snart!
imorrn ska jag ha theobus och tänkte träna lite ist för att bara gå på promme. kanske lägga ett spår, om det finns någon skog ;)
sedan nästa vecka eller någon gång snart ska jag hälsa på två uppfödare, kanske fler. en ska jag hem till och en ska jag träffa på en träning. minst sagt pirrigt! har inte ringt och bokat möte än men det kommer ;)

well nu ska jag snart krypa ner och fortsätta läsa hundboken som jag beställde för länge länge sedan, fattar inte hur det kan gå så trögt att läsa något som man gillar. måste i alla fall läsa boken 2 gånger så jag fattar allt.

goodnight!

Vill du ha en iphone 4?


Äntligen

Kan man svida om till vårkläder. har iof ingen ok vårjacka men skit samma, det får komma sen. jag blir bara glad när jag kan ta av mig jackan eller knäppa upp den utan att frysa.
var ute dag på cesars första prommead. eller ja vi var ute igår kväll men det började regna och cesar åkte innanför jackan. han fick träffa två grannkatter som inte var glada över en ny inkräcktare. cesar nosade så försiktigt och var nyfiken. den andra katten la sig platt med ragg och morrade. trodde cesar skulle åka på stryk men då sprang han iväg, in på en tomt... han tyckte förresten inte det var så kul för han hatar allt som har med vatten att göra.

men idag invigde vi våren och det stannade ett gammalt par och blev förtjusta i honom. frågade om hon var gravid :D och vad det var för ras och vart man får tag i dem :P







Research

puh! tog mig hela två dagar att gå igenom alla sveriges kelpiekennlar, 38 stycken som fanns på Svekk
känner mig lite förvirrad och har helt ändrat tanke åt den uppfödare jag tänkte från början. det dåliga är att det finns en kennel här i sthlm och några utanför. resten är vid götebord och någr i norr. jag behöver ju en som ligger nära :D
nåja, man får väl åka långt för en bra hund det gör mig inget.
har kollat på allas stamtikar och hur de tänker ang deras avel. sedan lite MHn och meriter. vissa har otroliga meriter och många har knappt några alls. undra vad det beror på? en kelpie ska ju kunna göra allt :D
har hittat några favvohundar som jag gärna skulle vilja ha valp efter.
känner att jag måste ha någon som förklara allt. med linjer och allt, bra och dåligt. det är så mycket information och namn, blir helt snurrig.
här är King's Kelpie som döpte rasen :)

blir inte så mycket skrivet i bloggen och det är för att jag har tappat lusten lite. har inget intressant att skriva om direkt heller :D vi får ser hur det blir..

Felicia

har varit här och spökat ;) huumor :D

nu sitter vi här och skrattar åt allt man kan skratta åt. ingen och då menar jag ingen fattar våra skämt :D internskämt, yes. men det är så det ska vara det är så man vet att man hör ihop :D