Mitt lilla mål

Eller det kanske är flera mål.. Jag har pratat med Jenny och blir mer och mer peppad att tävla.
Om vi bara kör lite med handling och lite mer agility, främst slalom och förståelse för däcket så kanske man kan köra en hoppklass. Oj oj vad nervös jag kommer att vara :D Vet bara hur jag har varit på tävlingar när jag tävlat med häst. Fii då! :D
Visserligen har det gått bra, inte glömt något dressyrprogram eller bana på hoppning. Men ändå, alla som sitter där och granskar en. Hua!
Men i alla fall så skulle det vara kul, och bra för mig att börja tävla någongång.

I lydnaden då, ja. Det som är helt klara moment är läggande under gång och inkallning. Inkallningen är visserligen ganska slarvig i slutet men det skiter jag i :D
Apporteringen är helt ok nu, han kan hålla i 3 sekunder men släpper lätt om jag närmar mig med handen och ska ta apportbocken.
Ställande under gång och oxå helt ok, men signalkontrollen är lite sisådär. Han lägger eller sätter sig ofta, hmm. Men då har jag ofta kört andra moment som läggande uder gång under samma träningspass.
Tandvisning är nog inget jätteproblem, dock måste det testas med någon okänd man.
Friaföljet går ju super när ha är peppad. Jag har börjat med halter med sättande och det går toppen. Men inga längre fria följ har påbörjats och han har svårt att fatta att vi ens tränar som jag inte har godis i handen. Jag behöver inte ge honom det utan bara själva grejen att jag har det i handen.

Och sedan är det den där platsligningen. Den har jag inte gett så mycket tid om jag ska vara ärlig. Men det jag tror behövs är lite mönster, att han ska veta vad "lägg dig" betyder, ligg här en stund tills jag kommer tillbaka. Han blir lätt troende att han ska göra något mer än att bara ligga still. Några gånger han han rest sig om jag väntat för länge med belöning, och en gång reste han sig och sprang fort som fan rakt till mig, alltså värsta spurten haha.
Hopp över hinder är iof oxå helt klart, det och läggandet är snyggast ;)

Nu är jag för övrigt i borlänge hos min kusin och ska sova snart. På onsdag blir första festivaldagen, ska bli sköj! Nog med ordbajsandet.

Tjingeling!!

Semester

Jaha idag så börjar tydligen min lilla semester, det känns inte som att det är en riktig sommarsemester.
Jag ska ju åka till dalarna nu på måndag och sedan börjar peace & love på torsdag. Så tog jag ledigt veckan efter.

Imorgon blir det lugnt. Vi ska åka ut i skärgården och picknicka eller käka något någonstans där. Det kommer nog bli mysigt :)
Få se om jag hinner träffa Jenny på en liten träningsrunda, länge sedan sist.. Hon ska förresten tävla snart, i 2an. Modig som tusan att bara anmäla sig när alla moment inte är helt klara, ska bli spännande i alla fall :D

Idag, myskväll med lite choklad och kanske en film.. bara slappna av och slippa tänka på jobb.

Tjing!

SM

Jag har kikat på agility SM både idag och igår, satt klistrad i nästan 2 timmar framför datorn... hrm vadå fastna?
Jag har dock blivit superpepp på agility, Theo är rolig att köra och är känslig för mina signaler, på gott och ont. han har sånt tunnelsug så ibland måste man dubbelpeka.

Eftersom vi har haft det lite svårt med balanshinderna så kanske man ska satsta på en hoppklass! :O Jag har lärt mig mycket om mig själv när vi kör, speciellt med handling och ord. Jag pratar väldigt lite när jag tränar hund, knappt så jag visar eller låter när jag blir glad vid en belöning haha. Måste släppa lös lite och när jag väl gör det så går det skitbra, bara springa och ha kul!
Men i alla fall så skulle det behövas hårdträning av slalom med bågar, typ varje dag och förståelse för däcket. Sen är det bara att öva på klass 1 banor (öh heter det ens så). För en hel bana kan han lätt springa :)
Undra om det är 12 pinnarsslalom på en klass 1 bana?? Herregud isåfall, kommer ju ta aplångtid att lära in... hittills har det går helt ok att köra med bågar i sakta tempo. Men om det går för snabbt hoppar han över bågarna.

SM i lydnad hade jag veerkligen velat se, fy så skoj! Maria tog ju hem segern för andra året i rad, imponerande! Massor av ekipage som jag ville se. Undra varför det finns så få filmer som läggs upp på stora lydnadstävlingar.

Well nu ska jag dricka en kopp varm choklad sen sussa kudde!

Busy

Ja vadå länge sedan jag bloggade sist? jag har dessvärre inget roligt att erbjuda, inga filmer och inga bilder...
Theo var här förra helgen i alla fall från torsdag - måndag. han är verkligen lugn inomhus, eller ja han kan slappna av och lägger sig direkt och vilar när det inte händer något. men han följer mig som ett plåster. ligger han och sover och jag reser mig så hinner han vakna och resa sig samtidigt som mig, lite jobbigt men det skulle nog gå över efter ett tag.
vi tränade i alla fall massor hemma, ett nytt trick att theo ska gå under mina ben, alltså mellan dem och titta uppåt, vi kom så långt att jag kan gå sakta framåt, och svänga med lite hjälp. kul i alla fall! ska filma sen.
sen tränade vi ute ensamma på en öde fotbollsplan. herregud vilken skillnad det är, ingen stress över huvud taget! lugn och fin och slappnade av på filten vid vår "station". många pauser och såklart planerad träning.
jag tycker dock det är svårt att träna själv, det känns som att jag har gjort allt och tiden går för sakta. iof pratar man mer när man är flera, diskuterar och spekulerar om träningen.
han blir inte lika taggad och gör superfina fritt följ när han är samlad och lugn. men allt annat går ju bra!

så tränade vi med jenny, vi gick till vinterviken och tränade längst ut på udden, bra med störning :) till och med en staffe som sprang efter boll inte så långt ifrån oss. han var helt okej lugn och vi pausade ganska mycket, men så skulle jag hjälpa jenny med en grej och band upp theo, och man ser hur stressen kommer som en överfylld tekanna. han sätter igång innan jag ens har gått ifrån honom. sen gick vi på en "lugn" och långsam promenad efteråt, 5 minuter senare så var han samlad igen. viktigt tycker jag att man inte bara blundar och kör vidare utan tar sig tiden att låta honom lugna ner sig.
förut så kunde han sätta igång såfort vi hittade ett ställe att vara på och började packa upp våra saker. nu är det betyligt bättre, han gnäller nästan inte alls och skäller inte.
länge länge sedan han ställde sig och skällde på mig när vi tränade. och länge sedan jag behövde sätta mig med honom a ala "ryggsäcken".

nästa helg är det midsommar! herregud, det är ju typ mitten av sommaren :D nja nästan då. men vart är sommaren? pissigade väder får man leta efter. vi får se om vi ska åka till mammas vän i degefors i år igen, eller så kanske vi åker till landet ensamma och bara tar det lugnt.

helgen efter det är det Peace & Love, som jag längtar galet mycket efter, fi fan vad kul det kommer att bli. får väl hoppas på ikke regn tycker jag. förra gången jag var där var det strålade sol alla dagar.

ne nu ska jag ta och göra klart spårlinan jag köpte, 30 meter :D sen ska vi på födelsedagsfest!

just det igår var vi i stan och så gick vi förbi mediamarkt, så skulle jag bara fråga vad som var skillnaden mellan 2 nikonkamreror. det slutade med att jag är ny ägare till en nikonkamera.. hrm :D

tjing tjing!