min nya kamera

japp nu har vi äntligen en kamera. slog till ganska hårt.. alles "fel" haha. köpte en nikon kamera som jag har gått lös med hihi






Bilder från Spain

packat och klart


mat på flygplatsen


framme där vi ska bo


första dagen


här går vi och ska hyra en bil, och jag helt omedveten om att jag på kvällen kommer se ut..


såhär.. snyggt va ?


första upptäcksfärden upp på ett berg i Alicante


här fick vi lite tråkigt



ny dag, vi är inne i en grotta som låd i ett berg som var 1000 m högt, och grottan kanske ligger 3/4 upp
man fick inte ta kort man va fan :D


strandbesök


roadtrip till benidorm. här e vägen genom alicante.. det regnade gaanska mycket :D



uppe på 1200 m höjd


en liten by högt ovan för havet


strandbesök igen nästa dag


roadtrip till Cartagena, en skittråkig stad..


firar jorges födelsedag (gul tröja)


jag, nachoe och alle åkte till vattenfallen


behöver jag nämna att det var underbart!



så åt vi på KFC, inte värt det.. blä


här var våran stammiskrog


på flygplatsen på väg hem.. vi satt här i 4 timmar och försökte underhålla oss själva.



det var allt! samanlagt blev det 670 bilder. men det kan jag ju inte lägga upp hihi
usch vad jag längtar tillbaka!

Glad midsommar!



Jillis

Nu har min första dag som dagmatte varit.
Jag hämtade henne klockan 10 och alle följde med oss ut och gick direkt. Vi gick runt och försökte hitta bra ställen att gå på, eller jag gjorde det alle ville bara hem haha.
när vi kom hem såg det ut såhär:

här är två filmer oxå, synd bara att jag inte vet hur man vänder på filmen haha och min härliga röst på första filmen, säger att han håller benet upp vilket tyder på osäkerhet.... nähää?! är han osäker ahhaha
http://www.youtube.com/watch?v=-O8a-Cm5Pk4

http://www.youtube.com/watch?v=-T_piGoioLE

och efter en stund såg det ut såhär:


båda två äälskar sol :D så söta!

vi gick i alla fall en gång till kl 2 i 40 min sen tittade Jillis på mig och segade efter i kopplet, så vi vände och gick hem och lämnade henne.. pluttan var trött. juste Jillis heter Jiliara egentligen.
nu ska jag sussa kudde snart :)
natti!♥

Spanien

nu är man hemma efter 9 dagar i värmen. igår natt när vi kom hem kl 2 på natten supertrötta efter 4 timmars väntetid på flygplatsen och 4 timmar på planet och 1,5 timmar hem så satte jag nyckeln i dörren, den gick inte att öppna för att.... mamma har låst polislåset SUCK! hon har haft mina nycklar och postat brev och vattnat blommor, och det finns bara en polislåsnyckel och den sitter på den. stackars mamma fick ett samtal av en upprörd linda som inte kom in i den varma lägenheten... hon skulle vara duktig och låsa med alla nycklar ahaha. så jag och alle packade in alla väskor i bilen igen och åkte hem till henne och hämtade nycklarna. fick lite frukost att ta med oss hem, snällt iaf! det behövdes.

det har varit underbart som fan! 28 grader och sol sol sol , förutom 2 dagar när det regnade lite till och från.. blee!
vi har åkt runt på massa saker och tittat på massa grejer, hyrde bil andra dagen och alle har kört 100 mil sammanlagt (!), några av milen kom till när vi körde lite vilse hehe.

jag och alle har delat på en 90 säng, måste jag säga att jag är glad att få sova i min egen säng igen :D


imorrn kommer jilara :D första dagen som dagmatte hihi spännande. och idag kl fem ska vi hämta cesar, jag har saknat han lill plutten. hoppas det går vägen imorgon med han och den stora läsiga hunden :P
hoppas det blir bättre väder oxå, mamma sa något om det.

bilder och vad vi gjorde alla dagar kommer! nu måste jag ta igen 9 dagar av vad som har hänt på alla hundforum höhö! (nörd)

adios! (lol)



Dagmatte

idag hade jag min första träff med min första dagmattehund. en jättetrevlig tjej som bor 30 sekunder ifrån mig (!), kan det blir bättre :D

hon hade en ridgeback tik på 6år, hur söt och go som helst. lugn och fin :)
http://lostinelegantcogitations.files.wordpress.com/2008/12/rhodesian_ridgeback_h02.jpg (inte Jillis)
efter massa prat så bestämde vi att hunden (Jilara/Jillis) skulle komma upp till mig och hälsa på cesar.
cesar kom springandes som vanlig och skunne möta mig i dörren, han tvärnitar och ställer sig bredbent och blir lite paralyserad. jillis blev supernyfiken och ville fram lite. cesar bryter sin trans och springer upp på sängen för att få lite makt =P hela han ser ut som en ostbåge och morrar mörkt och läääänge. jillis går framåt lite och cesar fräser haha. hunden tröttnar snabbt på att cesar inte gör något och lägger sig ner. cesar står fortfarande och morrar som en galning och släpper inte hunden med blicken, så söt.
efter dom har gått går han runt i över 20 minuter och luktar överallt där hunden har varit, har är lite ljudkänslig och lite nervös. men blev som tur var normal igen :D så det gick bättre än vad jag trodde. trodde han skulle kuta runt helt panikslagen när han såg den stora hunden.

sen har han fått bada idag oxå, han ska ju till matte imorrn :D

det såg ut ungefär såhär: http://www.youtube.com/watch?v=WsZnxPZCZ9w&feature=PlayList&p=F16691BED94AF464&playnext_from=PL&index=6


nu måste jag börja plugga. har tre frågor att svara på tills på torsdag kväll.. blä!


cya!

Cesar

måste bara lägga upp några bilder på cesar. såhär ser det ut hemma hos oss när vi är hemma med honom






och så har Ava och Keane fått nya hem. Är glad för det även fast dom inte hamnade i samma hem, men vem vill inte ha dom här? :P




nu Ska jag sova haha!


Hundutbildning!

Har ju letat ihjäl mig för någon vecka sedan efter någon bra hundutbildning/kurs.
gick ju aldrig på något djurgymnasium (ångrar!!) och letade då efter kompletering om just de kurser som jag "missat", men efter någon timmes letande så verkade det helt jävla omöjligt att hitta något som inte krävde att man var 19 år eller betala flera tusen.. suck!
men idag hittade jag en distanskurs hos http://www.sunderby.fhsk.se/~sby-kurser/sv/distans/hundis/?
det kostar 300 kr i service avgift och jag hittade samtliga böcker på bibblan. annars kostar böckerna 1500.
sista ansökningen för i höst var 1 maj, så jag är lite sent ute. men nästa höst så ska jag nog söka :D om allt går som planerat. mailade dem och frågade typ tusen frågor (haha jobbig?), så vi får väl se vad dom säger. det jobbiga är bara att kursen är på ett år, 40 veckor med ungefär 7 olika böcker att läsa. kommer att sitta som en bokmal hahaha!

nej men det är ett tips verkligen! då kan man jobba på hunddagis/pensionat. synd bara att jag inte såg det för en månad sedan, suck! typiskt mig. nu får jag vänta i över ett år.

idag ringde det på min dagmatteannons, en kvinna som ville ha någon som aktiverade hennes sheltievalp, just nu 3 måndader så det går ju inte nu. men i höst! så då har jag en hund att vara dagmatte till på heltid och en unghund att aktivera, typ agility. sedan svarade jag på en annons på blocket om en som behövde ev. dagmatte en månad. från 21 juni till 26 juli, hon ville att jag skulle jobba gratis för kul bara.. ööm? nej. ja kan verkligen inte jobba gratis så hon frågade hur mycket jag ville ha och det svarade jag på, hoppas hoppas :D skulle vara super.
men det känns som att jga alltid har otur buhu! ingeting funkar för mig.. stackars mig haha needå!

måste skriva den första uppgiften till religionen nu innan vi åker till Spain. yes yes!
det här berget klättrade alle och hans kusiner upp för när vi var i spanien sist. dom kom hem helt svettiga och hade varit borta i över 3 timmar haha tur att jag inte följde med :D (vi bodde till vänster om det, man ser inte på bilden)
http://www.ips.mtu.edu/Images/Study%20Abroad/SpainAlicante.jpg

det blir nog inge Peace & Love för mig i år.. jag som såg fram emot det, kent skulle komma =/ Kent – 400 Slag
inga pengar finns ännu, hoppas dom dyker upp men då finns det nog inga biljetter kvar. man vill ju vara på den säkra sidan så jag vet om jag har råd eller inte. får väl se men troligen inte buhu =(



nu ska jag sussa kudde
bye!

jobb idag

idag har jag jobbat! det ringde imorse, det var karin som frågade om jag kunde jobba idag.
klockan kvart över fem stod jag inne i en lite båt och hälsade på chefen. det som var kvällens "grej" var att servera vitt vin och öl till 70 gäster som skulle åka till ett ställe, 30 min.
fixade massa stolar, glas och dricka. några gäster kom och vi öppnade ölflaskor och hällde upp vin. gick fin fint :D
2,5 timmar jobbade jag och det gjorde inget för nu har jag fått in foten i alla fall och kommer säkert jobba mer. iaf vad chefen sa hihi!

Här hittade jag i alla fall en bra sak att inhandla till jul till mormor :D hahaha

Pipparkaka!

Grisar och julbockar i all ära, men nu är de äntligen här, kakformarna som får granen att resa sig och juleljusen att glöda. Pipparkakan är född. Bjud hem dina vänner på ett annorlunda pepparkaksbak. Eller varför inte pigga upp julafton med en plåt kärlekskranka kakor. Inspireras av en lustfylld jul!

Pipparkakan finns i två serier, hallonlila och sidensvart. Varje ask kostar 229 kr och innehåller 4 st olika formar. Vi säljer även formarna styckvis osorterade för 69 kr/st. Observera att om du köper styckvis så får du formen levererad lös utan kartong.

Pipparkaka http://www.coolstuff.se/Pipparkaka


Har kan du få ett prylpaket!

http://blogg.coolstuff.se/289/Lanka-till-oss-och-fa-ett-prylpaket?utm_source=apsis&utm_medium=email&utm_campaign=Nyhetsbrev+26+maj


Herrå!

vatten o brö!

nu har jag färgat håret igen.... blev bättre men fortfarande lite gult, wft!
hade i blåshampo i över 1 timme (!) igår. blev lite bättre men ska göra igen.

har varit på landet i helgen, tog med oss cesar. har var lite rädd och knäpp den första halvtimmen men sen gick det ganska bra. önskar bara att jag hade en bur haha.
på landet fick han vara ute i koppel och under stor uppsikt, dörrar skulle hållas stängda.. vilket dom inte gjorde (grr)
han var en vända under huset och då blev jag oroliig. massa farliga saker där!
sen när vi var på väg hem satt jag bak i bilen en stund och cesar hoppade upp där vid bakrutan, när han däremot skulle hoppa ner så tappade han balansen och landade på mina bara ben och jag fick tre feta rivsår (jag var arrrg) mysigt!

för övrigt har jag ingen mat hemma! haha fii vad hemskt. det finns en kyklingfilé kvar och pasta. måste kanske handla lite? så nu lear jag på vatten o... nånting haha det finns inget bröd heller. bara om jag bakar scones, är så trött på dom.. blee!

ska rota i skåpen nu (usch vad tragisk jag låter haha)

bye!