Röntgen

Idag låg Theo på röntgenbordet, jag var inte med. Både höfter och armbågar blev röntgade och jag är sjukt nervös. Kommer nog kika på hunddata varje dag...
Veterinären hade sagt att det såg bra ut, alltså inget konstigt. Men man vet ju aldrig. Fy då, om jag är såhär nervig nu så undrar jag hur jag kommer vara när det är min egen vovve som ligger där, hua! :D

Nu är jag på jobbet igen, jag har varit ledig i 2 dagar, kan berätta mer om det senare.
Igår var jag ute med Theo på prommenad och lite träning. Det gick verkligen strålande och stressen syndes knappt alls.
Vi tränade stenhårt på följsamhet när vi är ute och går. Lille Theo kan bli en ferdinand och lever i sin egen värld. Måste hålla koll vart vi tar vägen va ;) Men det gick bra! Mycket belöningar nu i början och spontana kontakten kom fram. Man ser när han får vittring på något och då ilar jag iväg och gämmer mig, ganska skoj :D

Sedan stannade vi upp och tränade lite. Körde ingångar och länkade ihop två hela inkallningar, skitsnygga! Första gången vart farten lite dålig men helt ok. Väldigt kul tycker jag :) Hoppstå nöter vi på med men han har börjat hoppa fram med båda tassarna. Så han jag såklart klickat för det.... inte bra. Men han står längre och längre, innan han rör sig framåt för att hoppa igen.
Sedan blev det fritt följ, och jag tycker faktiskt att han börjar fatta vad det går ut på. Jag kör flygande starter och har börjat lagt på lite lite svängar. så livar jag upp det hela genom att kasta godis framåt, varvat med kampis. Vänstersvängarna är bra men högersvängarna hänger han inte med på. Som Jenny sa när jag visade så verkar han tro att jag avbryter och slutar. Jag får nog köra hägersvängar där jag bara cirklar runt med massa belöning framåt.
Impulskontrollen är som den är men han går verkligen inför att hålla sig och förstå vad det är jag menar.
Filmer kommer ikväll eller imorgon :)

Nu ska jag jobba vidare.

Tjing tjing!

Tanto

Idag bär det av mot hornstull, vi ska gå promme med forumet och sedan ska jag och jenny träna lite efter det. har lagt om träningen helt nu för theo.
han stressar ju upp sig på träning, för mycket. så nu ska vi träna båda två samtidigt och pausa samtidigt, lite rutin sådär. sen får vi se hur mycket och hur svåra grejer vi ska träna, det beror på hur mycket theo klarar av.
jag tror det blir bra, för då kommer han inte ha tid att stressa och skälla som en tok.
tänk vad man lär sig mycket av en enda individ, nyttigt må jag säga!
det negativa är att det inte blir några filmer... om jag itne riggar upp kameran. men den är inte min och jag är lite rädd om den. vill inte försöka hålla koll på den när jag tränar.

det kommer säkert bilder från prommen senare. det skulle vara fint väder men när jag tittar ut är det helt molningt? på klart.se står det att det ska vara strålande. jaja varmt är det i alla fall :)

jag åt föresten min första glass 2012 i torsdags :D

Tiden

bara flyger iväg, helt sjuk är det. jag menar, mitt jobb är inte världskul, dagarna går så segt att man både somnar och nästan dör ;) men ändå så är det fredag igen?! det var ju nyss helg!
jaja, såklart är det bra att dagarna "flyter" på men negativt att helgerna gör det, jag önskar de kunde stanna i vakuum.
i helgen har jag inget planerat, antagligen hundträning antingen lördag eller både lördag och söndag, för på söndag ska jag passa theo. nyttigt med lite innomhusträning, då kan man slipa på saker... ingångar ingångar *eko eko*.

just nu sitter jag och äter lite toblerone och myser med mig själv, lite lugn och ro sådär :)
jag har precis avslutat min första dag med Arbetsminnesträning, helt sjuk svårt! det är 12 olika uppgifter där man ska klicka på siffor/bokstäver/ringar i olika ordningar, och för varje gång höjs nivån om siffor (osv) som visas och hur många man ska klicka på. lite svårt att förklara men det är verkligen svårt, jag tappade bort mig ett antal gånger och glömde bort de olika sakerna efter bara några sekunder :D men det är bara första dagen får jag trösta mig med ;)

imorgon ska jag försöka hämta min träningsväst som jag köpte på engelssons.se
jenny har oxå köpt den och jag har provat den, riktigt bra må jag säga :) fast en nackdel är att fickorna längst ner sitter lite högt upp, men jag vänjer nog mig. lite halvpiningt att vi kommer ha likadan väst haha. men tur att vi är nog gamla att tro att vi inte härmar varandra hihifick även hem mitt medlemsskap i SHU (ungdomsmedlem i brukshundsklubben) så nu är jag offentligt hundnörd till max... lydnadsnörd kanske man ska säga :D

en sak jag har tänkt på är att jag kanske är tråkig för theo, jag tänker alltid att jag kommer att ge min framtida hund bättre belöningar, dvs. bättre tanke och planering av min belöning. men varför inte redan börja öva på det nu? jag vet hur ovan jag var med klickern i början, och även nu ska tilläggas, fast nu är jag mer vän med klickern, det är ju tajmingen som är svårast :) man måste helt enkelt öva redan nu och inte skjuta upp saker och ting och hoppas på något mirakel.
men det finns en grej theo inte fungerar med belöning, och det är fysiskt belöning, att jag klappar honom och dunkar honom i sidan. han kan bli glad men det är inte mycket, istället får han uttrycket "va fan rör du mig för!?" :D
men min hund vill jag gärna utveckla fysiska belöningar så mycket det bara går, det har man nytta av sen. tex när man tävlar. slipper man slita så mycket för externbelöningar, för då han man ju i princip sin belöning mitt på tävlingsplanen :)

i helgen ska jag nog sätta fokus på ingångarna och sedan ska jag shejpa in att theo ska gå runt föremål (jag fick lite inpiration av tokryck - det är ju ändå en bra början för theo att jobba ifrån mig, inför agilityn hade jag tänkt oxå :)

nu hoppa in i duschen innan det blir för sent, sen kryper jag ner i soffan under en filt

Ny kampis

Sytant har blivit mer än att bara göra halsband och selar.
Idag gjorde jag den här leksaken =) som till en början bara var en platt brandslang

Underbar söndag

klockan 05:30 steg jag upp, väldigt bra för att vara jag :D
mötte upp jenny och vi begav oss mot farsta ridskola. båda två hade sovit dåligt och somnat sent så under dagen vi var på tävlingen skrattade vi åt allt. herrgud, folk måste ha hatat oss.
på eliten var den en tjej med sin BC som skulle göra sitt i grupp varav de ombes alla att gå och gömma sig, glad som attan går hon iväg och ler mot sina kompisar som sitter på läktaren och märker inte att hennes hund följer efter och går precis bredvid henne. tills de ska genom en dörr så snubblar hon lite på hunden och märker såklart att den följt efter henne. jag och jenny skrattar så vi dör i våra halsudkar och tårarna sprutar. japp det är sånt man kan ha roligt åt :D det blir ju såklart ännu värre när man inte får skratta heller haha

well Tilo var helt galen och totalt rastlös, pep och drog mot alla hundar. så vi gick på minipromenader men det hjälpte inte alls. så då drog vi till med budföring. tilo ääälskar budföring, fradgan sprutade om honom :D 5-6 skick sen var springet i benen liite bättre.

det började skitdåligt då en hund gick upp på platsliggningen och rusade fram till en annan och de lekte som tokar, den enda som låg kvar var tilo, och som tur var gick ingen fram till honom, vad arg jag hade blivit då! lite tumult och sedan fick det göras om, 10a där =)
kan väl summera med att jenny och tilo fick ett 1a pris med hela 182 poäng och LP 1 :D rejält avdrag på linförigheten då Jenny hade för kort koppel så det råkades dras åt sig så det "ryckte" i tilo, helt omedvetet såklart, jäkla skit :D domaren kom sedan fram till jenny och berättade att han gick superbra och att de hade fått mycket högre betyg om det inte hade hänt... well well :)


dagen i bilder

4e och 5e mars

alltså ingångarna börjar ju se riktigt bra ut ?! han sätter ju sig till och med, snacka om lätt att kedja in :D
ser nu att jag använder alldeles för mycket lockgodis, ska sluta med det. tror jag gjorde en inkallning och kedjade en ingång, men det blev inte klockrent men ändå bra :)
kolla skillnaden på de olika dagarnaimpulskontroll är något som bör tränas pronto, och mycket utav det! basta :D


sedan blev jag bjuden på middag av theos ägare, mysigt mysigt. då kunde jag heller inte låta bli att träna lite kroppskontroll med theo. tycker mig inte så så värst mycket framsteg men han försöker verkligen och knappt någon frustration :) very good!

Dagens bilder

Underbar dag, vi var ute från tolv till halv fem i strålade sol, det gör en glad det =)
bonusbild som blev så dålig men ändå så bra på grishundarna