Segt

Ja jag vet att jag inte har lagt inte bilderna och skrivit på länge men Blogg.se är nog segaste plasten att blogga på. måste nog leta upp en annan för det här fungerar inte.

Felicia har precis tagit sina 4 väskor och åkt hem. vi har haft superkul! eller vi gjorde det kul för att ha varit där vi vart, hrm.
lite kort uppdatering.
Fredag: Var på möte på morgonen och hade sovit skit dålig natten innan. mötte upp felicia på stan och gick runt där och kikade. åt lunch och sedan hem vid 5. gjorde oss i ordning för en liten barrunda. det blev ett ställe på söder och där satt vi hela kvällen tills det stängde :)

Lördag: var ltie småtrötta med begav oss till stan och kollade där vi inte var igår. bestämde oss för att vi ville gå på bio men missade de filmerna som började runt sex. och vi ville inte vänta i två timmar på nästa film så vi åkte hem och gjorde oss i ordning för en till liten utekväll. kom i alla fall ut vid halv tolv och alla ställena var smockfulla och långa köer. så vi gick in på ett ställe som jag inte varit på och fy fan rent ut sagt. det var det värsta jag varit med om. kommer aldrig gå dit igen ens om jag får pengar för det.

Söndag:
softade hemma ett bra tag och åkte sedan med alle till liljeholmen för att hjälpa honom att städa en lägenhet som hans kusin ska hyra ut. åt pizza och städade som galningar. sedan gick vi på bio, såg The green hornet, jag tyckte den var bra och lite rolig men de hade misslyckats att göra vissa saker roliga fast det var menat att man skulle tycka det.. bra förklaring :S

Idag:
gick upp ganska tidigt och sedan ut på stan (igen) :P var in på carlings och köpte en sommarklännig samt två tröjor till alle. gick lös och shoppade lite saker på HM oxå så nu har jag superångest för hur mycket jag har bränt i helgen.. fyy. vågar inte ens kolla på mitt konto.

så nu ska jag ta i tu med pluggandet och vara duktig. imorrn blir det att hälsa på mamma och sedan skola.
på onsdag ska jag bleka tänderna, wiie! eller jag ska gjuta en form och komma dit en gång till. men skönt att ha det gjort så snart som möjligt :) kan man äntligen le så att folk inte blir avskräckta för en ;)

sena bilder på theobusen




lägger kanske upp lite bilder från helgen oxå om det finns några fina (anständiga) :D
nu blire plygg!

Igår och Imorrn

igår hade jag theo hela dagen. lilla mysplutten! var tyvärr inga hundar i rastgården, var där för tidigt. men en stålande sol och en lekglad hund så blev dagen ganska bra ändå!
han har tydligen hamnat i slyngelåldern och är dålig på inkallning. så det blev det vi övade på mest. så kampade jag en massa. kommer lite kampmorr då och då, så gulligt.
men han hade fullt upp att gå bakom mig när han var lös(?) och hålla koll så det var lite svårt att kalla in när han var där hela tiden. följde mig ljudlöst och jag trodde att jag hade tappat bort honm flera gånger :P
när kopplet åker på så går han framför, knäppis.
han är fortfarande lite skeptisk mot cesar, vet inte varför :/ lekte en massa runt omkring cesar och han fick hämta nya leksaken bara några centimeter från honom, samt trixträna lite. då bryr han sig inte alls.

här är gårdagens bilder i alla fall

***error*** något stört fel med bilduppladdaren just nu. ska i alla fall fixa filmen på theo från igår.

btw, imorrn kommer felicia !! wiie. var så länge sedan.. hela en månad sedan vi sågs. sedan var det mycket länge sen hon var här i sthlm. hon är framme kvart över tie på morgonen och då sitter jag på möte :P så hon ska traska runt på stan (hennes egen vilja) till jag är klar.. beundransvärt :D


Frustrerad

ååh! jag hatar sånt här. jag har en idé som jag vill utveckla men jag vet inte hur jag ska göra alls. det är i alla fall en hundrelaterad grej. så måste väl antagligen prata och fråga folk vad dom vill ha/göra med den här saken. fast då måste det vara folk man litar på så de inte snor ideén :D

sedan vill jag ha ett sånt där perfekt namn till min blogg eller bara att ha. som dagmatte eller något. varför är man så fantasilös och trög?! nästan inga namn alls kommer till mig och man kan ju knappast sno något annat namn.
vill ha en sån där perfekt logga med perfekt namn!


samma som jag vill ha det perfekta namnet på min valp :D lite galen jag vet, men klart att man vill att allt ska bli perfekt. puh! jag har nog för höga förväntnigar på allt och mig själv.

jag har massa planer och mål som jag vill klara av och uppnå. men saker och ting går så seeegt!
stör mig som bara den att man inte får jobba på hunddagis, pensionat eller någon annat hundjobb utan att man ska ha gått på djurgymnasium inriktning hund. hur ska man kunna veta vad man ska hålla på med vid den åldern? sedan får man aldrig den chansen tillbaka... åh, sämst!

komvux har inge som helst samarbete med några gymnasieskolor. varför skulle det vara ett problem att jag gick med en klass i en kurs (eller flera) får att samla de poängen och kunskapen. istället ska man gå en hundskötarkurs (?) för flera tusen. bara för att få det man redan kan på papper.

jag har gjort lite pannacotta för att trösta mig. kommer nog bli mycket godare än den jag gjorde förut. ska ha mörk riven choklad som topping. sedan ska jag baka paj :)


finn ett fel




Memo

nu ska jag alldeles strax bege mig till skolan. på fotokurs. har lite dålig motivation till att hitta en perfekt turistbild. har svårt att se den framför mig men jag får helt enkelt leta.

fick jätte gamla bilder från Felicia härom dan. satan vad smal man var, såg verkligen fräsch ut :D ja förutom de hemska bilderna då ;)
på tal om fräsch så ska jag bleka tänderna :) behöver bara boka tid. man är lite halvt rädd för den där jutnings grejen de ska trycka in i munnen. blääk!
så snart kan man äntligen smila utan att skämmas.

Cesar har börjat som han slutade här innan Valle kom hit. klösa på vår soffa! alle tror att det är trots men det finns tydligen inte hos djur. tror det mer är lite uppmärksamhets relaterat.
igår klöste han till och med på alles nya dataväska. vilket jag far upp och vrålar åt honom.. inte bra men jag blir så trött!
nu står det en blomspruta nära till hands. det händer att han klöser en sekund och sedan springer iväg och ruskar på sig, som att jag har gett honom en liten dusch, fast jag inte har det. så det borde väl sitta lite i närminnet och är kopplat till det.

borde föresten ta upp klickerträningen med honom igen. tror jag ska hoppa över till shejping. det dåliga är att jag bara kan använda hans egen mat, så får passa på när han är hungrig :P

började läsa en bok igår, Memo heter den. handlar om den enklaste vägen till bättre minne. när jag började läsa den verkade det vara för bra för att vara sant. dom beskriver boken oxå som bäst så vi får väl se. verkar super i alla fall :D

nä nu ska jag springa iväg.


Apans Knytnäve

Har inte orkat skrivit så mycket den senaste tiden men nu kommer det massa bilder och text :P

i fredags spelade vi som sagt spel och åt massa goda tacos. jag orkade bara en vilket är ovanligt, brukar i alla fall kunna trycka i mig två. vi fick vår lampa i taket fixad så nu ser man att det är ett rum :D lampan plockades i sär i tusen olika delar och bitar. lite böjningar hit och dit och en huvudsäkring som gick men annars blev det perfekt!
innan kvällen var vi även i skärholmsgallerian och köpte massa små saker. mest kontorsgrejer.. med andra ord, viktiga saker ;)

jag kunde inte låta bli att köpa den här leksaken, det var så söt :) finns på jula!

cesar gillade den oxå :)

men jag blev sugen på att göra egna leksaker. sökte på internet och tydligen finns det någon knop? som heter apans knytnäve som är exakt det bollen är gjord av. testade med ett snöre men det var för tunnt. så ska man lägga en kula i mitten om den ska bli helt rund. får väl se om jag hittar något fint rep att göra av :)

på lördagen
åkte vi till ikea med alles brors tjej och deras lille son. köpte som vanligt massa annat som man inte hade planer på att köpa. men ändå ganska vettiga saker.
bland annat den här klockan


innan hade vi en klocka som är säkert 20 år gammal. brunmelerad och så ful att google inte ens har en liknade bild på den. vi slängde det snabbt som attan när den nya klockan kom intågande.
sedan gick vi hem till alles föräldrar och hälsade på lillebror. storebror var med oxå. vi spelade x-box och åt chips o dipp :P fastnade där tills både alle och alles storebror somnade och vi satt ensamma med ett spel som lillebror redan har varvat för länge sedan, haha.

idag, söndag har vi varit på utställning i sickla. som heter "sjukt bra konst". mamma och hennes kille var med. men det var inte så märkvärdigt. ganska litet och bara några få saker som var lite roliga/bra.

hittade den här på vägen, men jag vet inte vad den gör :P

så när vi kom hem lagade vi fryspizza :D kan det bli bättre (onyttigare)?

en liten öl fick slinka ner oxå, ännu bättre ;)


så nu ska jag nog börja designa en till/annan banner till bloggen.

just det! jag fick sjukt mycket lust att göra en kattbalkong till sommaren. ska leta efter gamla hyllor och någon bokhylla, sedan näta in hela balkongen. svåraste är nog nätet och orken att hämta möbler. men jag tror att det kan bli bra :) bordet och stolarna måste fortfarande få plats men det går nog.

här är någons balkong som de gjort om. bästa bilden jag hittade men något liknande i alla fall, fast med en bokhylla oxå


sen är jag gaanska sugen på en kattunge fi satan.
har kollat på massa cornish rex uppfödare här i sthlm och hittat några vettiga. måste bara ta reda på om de har några speciella sjukdomar och mycket allergier... vill inte vara med om en till (?) allergikatt igen. men om jag ska köpa raskatt för 7000 så kommer jag nog ha råd att köpa hund istället.

läste oxå att katter speciellt är mycket känsliga mot stress. tex många katter i hemmet, byte av platser och mycket spring i hemmet. då kan de utveckla sjukdomar och må allmänt dåligt. tänker att Cesar kan ha fått allergi eller klåda av att vi flyttar mycket på honom. pendlar mellan mig och ägaren. men nu har han ju bott hos dem i 5 veckor och när vi hämtade honom hade han kliat sig.
han går ju på ett hills foder nu, sensitive skin tror jag det heter. men tiden för att man ska se skillnad har inte gått än.

jaja nu ska jag fortsätta med mitt!

heddå!


spel

igår lagade vi tacos som sagt och spelade sedan ett robot spel :P kommer inte ihåg namnet men det är kul. men måste tänka och så, haha. tiden går så fort när man har kul och spelar. så runt tolv åkte de hem.

idag bär det av mot ikea, ska köpa lite lampor o annat tjaffs.

skriver med sen, måste göra mig i ordning nu!

bye!

Ny design

Alle hjälpte mig. Jag satt i hundra år och försökte fixa till siluetten, så fick jag hjälp och det visade sig vara mycket lättare än vad jag höll på med :P så fixade han en massa med koden o så.
i alla fall är jag nöjd, för tillfället. ska ha den tills jag gör en ny men just nu kommer jag inte på någon annan design.
självklart tog jag en bild på valle. theo har alldeles för mycket päls. jätte svårt att klippa ut :P

imorrn kommer mamma o hennes boyfriend hit och ska äta tacos, spela spel och fixa våran taklampa. vi är inte så tekniska av oss ;)

jag fick ett sånt sug på att äta ungspannkaka med bacon men jag vet att det är lätt att misslyckas när man har gasugn..... well, jag gav det ett försök ändå. i vanlig ugn så tar det 20 minuter ungefär min tog 1 timme (!). fick skära den i bitar och vända på den, men den blev fortfarande inte perfekt klar.

ser inte så gott ut kanske, men det var det :)


cesar har hittat en perfekt plats vid elementet på en låda som egenteligen ska ner till förådet. men den får stå där, han gillar ju att sitta där plutten.

imorrn ska jag ta mig ut till staden och fota gärnet. så jag blir klar. ska även åka och lämna tillbaka lånekameran och hämna min egna, det är på tiden!

nu blir det film time och/eller lite pluggning.


Imorrn..

ska jag kanske passa theobus :) var såå länge sedan sist. har träffat honom ute men det är inte samma sak. han har tydligen blivit döv och äter fågelfrön?? well, jag ska nog inte ha honom lös för han lyssnar inte så bra på sitt namn.
men saknar att leka med honom. han är så på och helt kampgalen (har det visat sig) och kan loss till 99%. till skillnad från valle som hade för stort ägandebegär.

nu snart ska jag röra mig till skolan, foto idag. usch känner mig usel som knappt har börjat med mina turistbilder. men det är så svårt att hitta en bra bild när man inte ser det framför sig. så är det ingen sol, bara grått o dystert.
måste ha något program som heter bridge men jag vet inte vart man får tag i det..
så har jag fått veta att man ska fota i raw-format. för jpeg förstör bilderna.

vet ni den här låten Like a G6 ?(sök annars på spotify) jag har aldrig fattat vad G6 är.. men tydligen är det ett flygplan som kändisar åker med. haha tyckte bara det var så töntigt och lamt. vad är det med dessa texter nu för tiden? varje gång det kommer en ny låt nuförtiden (läs thevoice style) så är det som att man har hört den förut. väldigt tragisk!
lyssnade en hel sommar på metropol (ingen reklam)men nu tål jag inte den kanalen längre. de som är radiopratare där bryter värre än värst. tåål inte sådant. speciellt när man kan prata normalt. nej så nu kör vi P3, en trogen kanal och utan reklam.

nej nu måste jag skynda mig om jag ska hinna komma i tid (vilken snygg mening).

bye!

liten theo i somras :P

Dessa bussar

jag tog mig till massagen i farsta på knappt en halvtimme.
massagen var suuper :) en halvtimme gick dock jätte fort men det gjorde inget. var lite kallt i rummet men det kanske var jag som var lite frussen av minusgraderna ute. fick hela ryggen + nacke och lite extra massage i ansiktet :P
men jag rekomederar stället jag var på. billigt, bra och trevligt bemötande. http://www.euma.nu/

när jag skulle hem så visade det sig att bussen jag tog dit inte gick tillbaka? den gick alltså bara åt ett håll. så jag fick ta en annan buss som gick till liljeholmen, väldigt smidigt tänkte jag eftersom jag inte behövde åka tunnelbana och byta hit och dit. bussresan visade sig ta över 35 minuter och väl i liljeholmen fick jag vänta på min buss hem i 15 minuter som oxå tog 15 minuter att åka. väldigt mycket åkade och väntande. så det tog nästan 1,5 timmar hem, pust!


gammal buss

men nu har jag bara myst och nyss druckigt en kopp varm oboy. ska snart gå härifrån o läsa lite i boken som jag inte haft lust att läsa i på hela dagen :/ inte bra.

natti natt!

Massage

igår hade vi en trevlig middag hos mamma. hemma hade jag gjort pannacotta med choklad som jag tog med på tunnelbanan och bussen. blev as god men hade nog ett gelatinblad för mycket, det blev nästan som chokladmousse.
så pratade vi en massa, såklart :P


idag ska jag på massage klockan sju, ska blir såå nice! tror jag behöver någon som tar bort mina knutar i ryggen, är så stel.

annars ska jag bara plugga, måste läsa ut boken idag så jag kan börja skriva. borde ha gett mig ut och fotat idag det var ju trotsallt sol ute, ska ta turistbilder... och sedan göra ett montage på en utav dom.

ne jag är inte så skrivsugen idag så det fick bli ett kort inlägg.




18 Januari

1989 16:52 föddes en liten flicka med sne näsa :D charmit va? docktorn stoppade upp två pinnar i näsan och böjde rätt den igen, ännu charmigare.

Ja, så då var man ett år äldre. Jag som nyss ha lärt mig säga att jag är 21 om någon frågar.
Jag kan tycka att vissa åldrar kan låta mycket äldre än vad de är. Tex 18 låter jätte stort medans 19 inte gör det samma med 20, det låter stor medans 21 låter mindre :P
men nu är jag 22.. känner mig lite gammal faktiskt.

Alle grattade mig 00:00 inatt. Sedan låt jag o streckläste boken som jag ska läsa till svenskan.
Är inte klar men kom till hälften i alla fall.




cesar has arrived

har inte gjort så mycket mer än handlat idag och hämtat cesar. fast jag var lite duktig i alla fall och lyssnade på onsdagens lektion på nätet :) vi ska göra en bokanalys och man ska i alla fall ha läst ut boken tills idag typ. jag har inte börjat.. suprised?

i like this..

and this..



tog precis ut varma mackor ur ugnen som jag ska smaska på :D orkade inte göra med svamp så det blev med salami ist.

heddå!

Flitiga :)

har varit och spanat i kista galleria i flera timmar idag. tanken var att jag skulle välja något till min födelsedag från alle. bara det att det var bara jag som hade pengar :P köpa present åt sig sig.
det slutade med att jag köpte ett sommarlinne på rean för 30 kr :D och alle två tröjor på carlings på rean. mycket fina och fräscha!

så eftersom vi inte gjort något mer idag fick vi ryck när vi kom hem och började storstäda, pyssla och möblera om.
jag städade bort allt hundhår och dammade av. sedan började vi rensa ett skåp som inte blivit rensat på länge länge. flyttade ut det i vardagsrummet så man får lite mer plats i sovrummet. plockade ner miljontals filmer och cd skivor i en kartong samt städade ut julen, det var på tiden.
super skönt i alla fall efteråt och lite kul är det när man sorterar och slänger massa skit som bara ligger o skräpar.



lite tankar kom om valle. typ oj vad tyst det är vad gör valle? eller oj vi måste hem snart för valle :P
känns ändå lite skönt men tomt. och imorrn kommer cesar hem igen :D ska bli mysigt :)

imorse sa jag även att han önskade en kattunge i födelsedagspresent och Alle skrek rakt ut. men efter lite övertalning så verkade det inte helt omöjligt :D haha.
han frågade hur länge de levde o då sa jag "16 år ungefär" (vet fatsikt inte helt, min farmors katt är 19 år nu), då halvskrek han "ska du ha en katt i 16 åår?!, sen ska du har hund i 14 år och sen kanske en till och en till katt, då blir ju hela huset fullt av djur". mitt svar var: "jaa... det är det som är meningen" :D
stackarn som kommer få stå ut med mig när jag väl börjar skaffa djur. så snart kanske det flyttar in en liten hårtuss här.

nä nu ska jag ta och lägga ner huvudet på kudden. kanske ett simpson avsnitt innan sovtime.

natti natt!


Nu har han åkt...

min lille plutt :( saknar honom redan lite men känns ändå skönt att vara lite fri och inte tänka på hunden hela tiden.
informerade dom om massa saker bla. om fodret han äter. jag med min lista :P genomgången av den tog säkert över en halvtimme :D men är man seriös så är man.
kanske ska få tillbaka honom i mars igen :D i ca: 10 dagar. sedan får jag ringa när jag vill om jag vill ha honom, hihi.

nu lagar vi pommes med strimlad kyckling i sötsur sås. onyttigt som satan men vi åt ju nyttigt igår så :P




kattunge

guuud vad sugen jag är att skaffa kattunge! hittat en annons om gråa små sötingar. men vill inte göra något förhastat. alle kommer för övrigt bli galen :D haha. lika bra att inte säga något utan bara ta hem den så han blir kär :D
helst vill jag ha en devon rex eller cornish


idag fick valle leka med en liten cocker spaniel valp på 6 månader. guud vad söt den var, jag ojjade mig hela tiden medans ägaren ojjade sig över att valle var så söt :D han fick låna en pipleksak som han sprang runt med och tyckte var bäst i hela världen.
juckobert var inte där idag som tur var. en gång satte han sig på den lilla valpen men med mina arga steg mot honom så klev han av. superkul att han kan leka normalt för en gång skull.

sedan har vi tränat lite skäms och jag testade att ta bort tejpbiten efter några gånger och sa "skäms!" å han fattade :D haha så kul. han är inte så trög som man tror ;) sen är det kul att ha lärt honom massa saker. man blir lite stolt! :)

imorrn åker Valle (valium, stoppklossen, pelle, bert, jucko, trögo, plutten) :'/ usch! kommer bli så tomt. ingen som står i vägen. eller någon som väcker en på morgonen med att pipa och lägga huvudet på sängen. eller när han ligger och snarkar och fiser i sömnen. eller hans busryck med de älskade pinnarna ute.
man tror knappt att det är rottis i honom när man hanterar honom. får göra vad som helst och ta vad som helst ifrån honom. vaktar ingenting, eller ja förutom på nätterna om det går någon i trappen. när han skäller flyyger man upp i sängen och jag skriker alltid TYYST! i ren reflex, han lyssnar i alla fall men han borde ha lärt sig vid det här laget :D








nu väntar jag på att alle och hans vän marre ska komma hit. vet ännu inte om de kommer men tror det. å då blir det x-box antagligen. alle lånade ju hans lillebrors x-box och han verkar inte ta tillbaka det på ett tag :P dock finns det inga roliga spel. eller så har jag växt ifrån det. de håller på med call of duty just nu, bara massa krig och skjuta hit o dit, samt massa grova olika sätt man kan döda fienderna på.

lagade en spännande rätt idag.
wokade zuccini, tomat, paprika, chili och lök.
hade grädde och lite pesto på slutet.
till det hade vi bulgur med kalla rädisor och avokado tärningar. så spännande smaker och sjukt gott!
alle testade med lite fetaost i oxå, det var gott det med :)
starkt som attan blev det så kommer nog inte göra lika starkt nästa gång :P

sprang och köpte en marabou choklad, hel nöt när alle åkte iväg och bowlade. var bara sugen på den och jag brukar aldrig köpa den, tror nog jag aldrig ha gjort det heller. brukar köpa mint krokant eller degistive, men på senaste har jag tyckt att den är alldeles för söt.
mörk choklad med mint slår allt :D

hemmakväll


min paj blev sjukt god! det trodde jag inte :) den gick åt kan jag säga. alles bror kom hit och hälsade på, de spelar x-box och nördar sig :D


tränade lite med valle, "skäms" det gick super bra :) la till kommando så klart och nästa steg är att lära honom att vänta på kommandot sedan plocka bort tejpbiten :) har inte så många dagar på mig men jag hoppas att de ska gå bra. tyvärr ingen film, men det såg ut som förra filmen ungefär.

sedan gick vi ut och kastade tennisbollar. vilket gick lite sämre. mer frivarv och så kommer han inte så nära mig med bollen innan han släpper. och loss fick jag upprepa ibland.. hm. men så tappade han (jag) som vanligt bort ena bollen efter bara någon minut. letade överallt. vi tränade på en väg nära här mellan massa hus så det kan inte försvinna så lätt. hittade den tillslut ändå. tränade lite med en och boll oxå, gick bra :)

vad länge sedan det var jag var ut. eller ja inte alltför länge sedan, sist var på juldagen. men ganska skönt ändå, på sistånde har jag känt mig som 10 år äldre än vad jag är dagen efter, inte kul.
sedan dricker ju inte alle längre heller så jag är själv. öppnade faktiskt en öl igår till maten, så gott!
den första kalla ölen är alltid godast, sen behövs det inge mer :D

vet inte vad jag ska göra ikväll.. eller ja det är ju natt snart. alle med bror ska ut och spela biljard. så tråkigt tycker jag, kanske för att jag är så dålig på det :D

valle just nu



ska nog börja designa min banner nu, vet dock inte vilken/vilka bilder jag ska ta.. har inte många heller :(



ceviche

sitter här med en skål ceviche och mummsar. det är torsk lagad i citron och lime. man lägger i fisken rå över natten och låter den tillagas i citronen/limen. sedan har man i röd lök, paprika, vit kål, riva morötter, chili, koriander, persilja och räkor om jag får bestämma. den här gånger hade vi i röd chili och alle var inte snål med den. blev satans starkt men det gör inget.
så saltar man som attan och har på lite olja. såå gott! om man gillar citron.
tanken är att den ska vara en förrätt men vi tycker det är så gott och lassar på en full skål :D

var ute på en långpromenad med valle. hade super kul. hoppade upp på snöblock, bänkar och bord. han har blivit riktigt duktig och fått mer balans. fick till o med upp honom på en stor gunga, en sån som man kan ligga i. han tycker det är lite läskigt med saker som rör på sig när han ska upp men det gick prima.
testade att få honom att hoppa över en bänk och jäklar vad han kan hoppa :P

när jag har ätit färdigt ska jag göra en briepaj. vet inte hur bra den kommer bli då jag bara har brieost :D ska i alla fall ha i lite tomat och pesto. ville ha salami i men det har vi inte. ville ha smördeg men nu när jag läser recept verkar det vara aningen bökigt. man ska vika den säkert 10 gånger och låta den vila mellan varje vikning(?)
så det får bli vanlig pajdeg :)

ang. smördeg så vet jag en suupergod grej man kan göra med det och brieost. form av dessert.
man tar en brieost (vanligtvis räcker en liten tekant) och lägger på smördegen, har på marmelad (jag gillar fikonmarmelad) på osten, inte så mycket dock. sedan knyter man ihop degen runt osten. väldigt viktigt att det är tätt. så gräddar man den i ungnen i ca: 15 min. så äter man :D det är ganska mäktigt så det räcker med typ 3-4 tuggor så att dela med sig rekomenderas :D
hittade receptet nu http://www.ica.se/recept?recipeid=50336
kommer inte ihåg om vi hade ägg på men det ska man nog ha :)

alle hjälpte mig att ändra designen på bloggen lite snabbt igår. vill ha e banner och göra bloggen snygg men vi får se. känns lite onödigt just nu. vill ha en egen hemsida sedan när jag skaffar vovve.

nä nu måste jag sätta igång med pajen!

is, vatten och snö



molly och valle

idag begav sig jag och valle ut till söder för att ha en liten hundträff med mammas kompis hund. en blandning mellan schäfer och rottis, som valle :) en tik på 10 månader.
valle var tyvärr på extremt juckhumör, stackars molly orkade inte säga till efter ett tag. och valle slog dövöronen till och lyssnade i 1 sekund sedan var han där igen.
mitt tålamod brast helt men det hjälpte inte. kände typ att jag kunde gett bort honom där och då.
men det gick helt ok i alla fall. molly var superlugn och sansad. klart mer mogen än valle i huvudet.
blev väl inte så där jätte mycket lek, kändes som att vi gick omkring och höll koll på valle.
vi var en stund i hundgården vid vita bergsparken men inga hundar var där alls. alla gick när vi kom :D en lite fox terrier/jakt terrier kom på besök i alla fall. pondus hade den och valle rörde inte en min åt den där terrien :P
som för övrigt försökte styra upp när valle var på molly, dessvärre skällde den på molly och inte valle. kanske för att hon var lite osäker. synd det att man inte kan prata lite hudnspråk och prata med dem om massa saker :P

sedan var det skola så valle fick stanna hemma hos mamma och vila lite. hon sa att det hade gått bra men valle hade lagt sig mitt i vägen när hon skulle packa :P
superkul i skolan, vi gick igenom studion där på skolan och massa olika ljussättningar, porträttfoton osv.

här kommer dagens bilder:


kram kram

valle o molly (kolla skillnaden på svanslängd)

valle in action

vi byter plats du och jag

hej på dig

jag ställer mig här jag

får se hur många som får plats

normala valle

men låt mig vara!


så nu får det räcka.
jag kollade aldrig på megamind, men ska nog göra det nu :)

skäms

tränade lite mer "skäms" och la på kommando. gick faktisk bra :D enligt mig själv i alla fall.
man låter ju lite dum i huvudet när man tränar hund men det hör väl till :D
tex ute när man flaxar med armar och springer åt andra håll och skriker lite då och då, braaaaa duktiig killleeeee!! haha
aja här kommer filmen:

"skäms" 3



uppställd

inte helt korrekt och riktigt men det gör inget :D





Megamind

har precis fått hem nya filmen megamind :) tror den går på bio nu. ska kika på den, verkar vara bra!


lite filmer

lata valle


"skäms" andra passet



ibland känns det kul..

att ha hund, eller inte!
hundfan har tuggat på skor, igen... mina super varma vinterskor den här gången.

men det här är vad jag möts av i dörren när jag kommer hem.


sedan har han ju tuggat på mina ballerina skor, som definitivt är trasiga nu.


plus en tub med ansiktsskrubb, bakom min rygg till och med. jaja vad ska man göra när jag inte ens kan ta honom på bar gärning. men lite irriterad blir man ju!


jag tycker designen här på blogg.se är sjukt tråkig. ska be alle om han kan fixa något simpelt. han har ju börjat sin praktik nu så han har fullt upp där. men ändå :P han borde ju kunna ändra lite, för just nu är den ful som stryk usch!

lite filmer kommer upp senare.

lite mera snö tack

varför ska det snöa mer? visst är det skönt med lite plusgrader men att det ska snöa sen imorse och fortfarande gör. plogbilarna har jag inte sett röken av sedan det snöade förra gången. vi fick skotta in bilen igår, spaden gick nästan sönder för att snön har blivit issnö. kan dom aldrig lära sig att ploga i stockholm. uj uj vad man klagar men det är faktist jobbigt! och samma visa varje år. som att "nä men oj vad mycket snö det kommer, vi brukar väl aldrig ha snö här i sthlm"......

var ut till rastgården idag.. något tidigare än igår ;)
träffade tyvärr ingen superlekkompis. men en welsh springer spanel vid namn charlie som valle har halvlekt med förut. charlie är kastrerad och vääldigt underlägsen. lägger sig platt och låter alla gör vad dom vill med honom. det tycker självklart valle är superkul! på han bara.... :/
sedan slutade det med att alla kompisar gick hem och valle blev kvar med en löpande tik som Oskar följde efter som en klisterlapp, och skällde på honom så alla blev döva. sedan en labbetik som oxå skäller hela tiden, ingen får komma nära. och en liten blandras terrier som är super tuff och inte låter någon komma nära.
valle försöke få igång labbetiken lite men gav upp. han aldrig sett honom så lugn nära andra hundar :P

lagade enormt mycket korvstroganoff och den blev för första gången perfekt :) det första jag gjorde var dessvärre att bränna hela tungan så det kändes som att den ramla av. måttligt irriterad på mig själv.

ikväll ska jag på första svenska lektionen oxå. känner redan lite halv stress då fotokursen verkar apsvår. två B kurser på 8 veckor.. hm. en sak i taget!

sedan vet jag inte hur jag ska kunna hämta kameran? ute i sundbyberg är den på nikons kontor. alle jobbar till fem och innan han hinner hem har det stängt för länge sen. känner mig lat att åka ut dit själv och inte ens kunna ta med valle. över 40 minuter tar det att åka, puh!







börja skolan, nya kurser

idag vaknade jag sent som vanligt även fast jag sa innan jag somnade till mig själv att, imorn ska jag upp tidigt så valle hinner träffa lite hundar i rastgården. men ikke! träffade dock lille oskar, en pyrneer på ca 3 år. dom lekte ganska fint även fast valle trotsar och testar gränser hela tiden. han vet precis hur mycket han får vara jobbig sedan säger oskar ifrån. efter ett tag fick valle något ryck och oskar fick nog, och valle svarade tillbaka lite. hrm! men det gick bra sa åt dom båda två att hålla sig lugna.
men imorrn ska jag vara där tidigt så han får springa lite :)

gick sedan till skolan, började foto b idag :) verkar vara skitsvår kurs... man måste fota i studio och verkligen planera sina bilder. blir att jobba mycket i photoshop och bridge. lite svårt att hitta en modell?? får väl snacka ihop mig med någon i klassen men jag hatar att vara beroende av någon annan. speciellt i såna här småkurser där folk slutar helt plötsligt? gick sedan till receptionen och skulle byta kurstid i svenska b. ville inte börja 9 på morgonen och gå till 12 sedan hem och komma tillbaka till halv 4. så jag kör på distans. fast lektionerna är varje onsdag klockan 18, lite sent men det gör inget :) varje tillfälle kommer spelas in och läggas upp på nätet ändå, om jag inte orkar gå dit. men det kommer jag nog göra ändå. eller större chans att jag gör det än att gå upp klockan 7 ;)

när var på väg hem fick jag reda på att vi skulle till alles bror och äta mat. kommer hem och ser att valle tuggat sönder mina skor.. grr! men inget att göra åt utan att ta bort dem. ut med honom och möter upp alle och hans 2 brorsor vid tunnelbanan. så lämnar jag valle hemma igen.
väl hemma igen har han bara flyttat runt mina skor så inget tuggande. det jag inte fattar är.. han har precis ätit innan han lämnats, rastats och vägrar tugga på sina ben.

vi blev sjukt sugna på att spela x-box som alle har lånat men han glömde en sladd. så vi åker och hämtar nyckeln för att sedan hämta sladden som ligger hos alles kusin. tar med oss stackars valle som varit själv. men väl där så fungerar inte den där magnetbrickan vid porten.. jävla skit då. står där i över 20 min och hoppas på att någon ska in eller ut genom porten. så när vi nästan ska ge upp ser jag en hund i porten. det kommer en gubbe och han är på väg genom bakdörren, jag knackar som en galning och pekar på nyckeln och halvskriker att brickan är trasig. han öppnar och muttrar till sin hund att de ska gå vidare. snacka om arg gubbe, men tur att han öppnade :)

alle sitter och spelar call of duty nu, något krigs skjutar spel.. skit tråkigt tycker jag. tappade typ spelsuget helt och satte mig här framför datorn istället. en trygg och säker plats :D

har sån stor lust att komma igång med hunderiet nu nu NU! vill börja utbilda mig och skaffa valp. alla som vet hur jag är tycker jag ska köpa hund och göra dittan och dattan. det är svårt! speciellt när man inte har pengar och en iaf lite säkrad framtid. men ibland tänker jag kör bara! men om jag kommer med de orden till en uppfödare lär jag väl knappast få köpa valp.
det här året ska jag iaf träffa minst en uppfödare och diskutera med ang. valp och om rasen är rätt för mig, samt vad jag ska tänka på. vill att det ska bli så perfekt som möjligt!

valle har varit skit dryg både igår och idag. tonårstrots?? lyssnar med knappt ett halft öra och kommer bara om jag blir arg. förut vände han direkt när han hörde sitt namn. kanske blir ett träningspass på promenaden imorrn för att påminna honom. noterar här så jag kommer ihåg *glöm inte korven* :D

ja du får flytta hem till mig


ont i huvudet

idag kom äntligen valles mat. plingade som attan på dörren och jag hade bara täcke runt mig. så jag klädde på mig och släpade in packetet när leverantören hade gått :D
gav hungriga valle mat och så gick vi ut. strålande sol och varma vindar, vårkänsla!
var ingen i rasthagen idag heller... så vi tränade på att hoppa upp på stora trasiga snögubbar, och såklart att ta sönder dom..

sedan kom en tjej med en staffemix tik på 6 månader. supersöt och helt galen :P dom lekte fint men valle var tvungen att jucka på henne med.. suck! det var faktist första gången han morrade och skällde under lek.

nu vill jag att han ska vakna så vi kan tränade lite. men han gick nyss och la sig i sin bädd och ligger nu och snarkar.
tror jag ska köra lite mer bakdelskontroll och öva på att belöna mer rätt. förra filmen var ju katastrof.

för övrigt har jag haft ont i huvet hela dagen, så dr små ont. vilket oftast beror på att jag har håret uppsatt men det släppte inte även fast jag gjorde en lös fläta.

lagade den goda linssoppan med citron, kanel och curry. blev mummsit gott!

edit:
har filmat lite med valle nu, han vaknade. så tråkigt att det är så mörk så man får gissa vart valle är när man kollar på filmen. försökte lösa det, tror det är lite ljusare.
en taklampa är inte så där jätte billig. och jag kan inte hänga upp vad som helst i taket :D

han var inte så pigg idag faktisk, la sig direkt om jag inte tränade något med honom i någon minut.
nu hamnade dock kameran för högt upp, haha. skit oxå!

på bakdelskontrollen ser man inte katalogen som han står på och heller inte fotarbetet så bra. men det gick bättre den här gången, jag var noggrannare att kolla hur han satte fötterna. och inte ha lika stor kriterie på att han måste stå kvar på boken med båda tassarna när han ska röra på sig.

valle har fastnat på att jämt sätta sig ner när han ska få mat eller godis, där sitter ögonkontakten till 100% men nu tänkte jag att det måste sitta vid stå oxå, samt ligg såklart. men ligg kan han inte :D haha eller jo han kan lägg dig ner men inte ligg pang bom.

ögonkontakt med stå


bakdelskontroll

sitta fint


nu ska jag ta och göra något med choklad i. hur kan man vara så här chokladsugen :D



Bara filmer

äntligen har jag hittat hur man lägger in en film istället för att klistra in en kod.
krångligt som satan är det. men här är dagens filmer :) sorry för att det är så mörkt och valles avklippta huvud :D

första passet i "skäms"

tassen, färdigt :)

sitta fint

kamp med loss



Ni kan såklart kika på mina andra filmer på Youtube
http://www.youtube.com/user/psykoos


EFIT

09:00
morgonkiss


10:30

hallå vakna


11:30
ute på promenix


12:30
fortfarande ute


13:30
vila och lite bentugg


14:30
surfar


15:30
på väg hem från en galleria


16:30
surfar igen


17:30
äter carbonada


18:30
trixträning


19:30
deckad


20:30
tränar apport med loss


21:30
fått en märgben


22:30
kokar ägg


23:30
snelgar lite på film


00:30
surfar igen!?


nu orkar jag inte EFITa mer :D ska ändå sova snart.

godnatt!

vilken skillnad

idag har jag varit med på EFIT (ett foto i timmen), lägger upp bilderna innan vi ska sova eller imorrn :)

tränade med valle nyss. "tassen" som faktist är ett färdigt trick nu :D så duktig. och "sitt fint" börjar se bra ut. han kommer nog inte kunna sitta längre stunder pga av hans balans och så måste man locka honom upp.
men jag tycker han har fattat det ganska bra, att sova på saken är verkligen en bra grej. till att ha fattat yttepytte vad det handlar om ena dagen till att poletten trillat ned :)
sedan körde jag lite rulla, men den poletten ligger och klirrar någon annanstans. blir lite ivrig och tassarna flyger upp lite var stans :P

så tänkte jag att jag skulle testa och kampa med honom då jag har kört stenhårt med loss kommando ute med tennisbollarna. tog min kampfläta och sa ta den sedan loss, han släppte direkt :D varvade mellan ta den och att ge en godis, klickade såklart för att förstärka. fick lugna honom lite dock. kampgalna hynd! men jag blev mäkta förvånad och glad :D vilken skillnad och då har jag inte ens kampat med honom sen jag fick hem honom. bara apportering och nöta nöta in loss.

bjuder på ett eller två foton från dagens prommis :)



kollar på liftarens guide till galaxen, ganska bra faktist. lite knäpp bara :D



Filmer

idag har vi inte gjort så mycket. lagat mat och så bara tagit det lugnt.
var ute med valle och det kom fram en lösspringande hund för första gången.
jag hör någon som ropar och tittar åt alla håll, med tanke på det j*vla snöovädret så såg jag ingeting.
jag hade både klicker i ena handen och godis i den andra, valle var lös. så ser jag en amstaffblandning som kommer i hundra knyck från skogen och ägaren låångt borta. och jag helt långsam i huvudet hinner inte få upp kopplet (har ett utan halsband) och stoppar ner klickern i fickan. får tillslut en öggla som jag håller i o tänker att han kommer slita sig och jag kommer inte orka hålla emot. han drar ju som ett as när det kommer andra hundar. men jag hinner i alla fall få honom bakom mig och sträcker fram benet mot den andra hunden, tror det var en tik. som backar lite och undrar varför jag var i vägen. så måttar jag en lätt spark med smalbenet mot den andra hundens bringa. det var verkligen inte hårt och så sa jag att "du går iväg", haha. värsta långa historien om ett liten hundmöte men jag tyckte det gick så bra och jag behöll lugnet. tur att man vet hur man ska göra :) och en normalt funtad hund fattar ju att den inte kan gå fram om någon står i vägen.

nåja nog snackat om det nu :) jag har filmat hela tre filmer idag som jag tänkte bjuda på. tyvärr är de lite mörka då våran taklampa har gått sönder helt..




bonusfilm

Valles rätta sida

gräva gräva... stora hål som jag och flera snubblade i :D





tur att någon har kul!

hellasgården

det var kallare än jag trodde idag. ställde klockan på 9 för att rasta valle och försöka få en skymt av solförmörkelsen. men ikke! solen låg för lågt för att den skulle komma fram bakom husen :/ gick i bara mjukisbyxor o tröjja ut :P

sedan åkte jag till slussen och mötte upp mamma. vi åkte till hellasgården och skulle gå runt där. valle började promenaden med lite uppfriskande brämhults blåbärsjuice :)
vi hittade först inget vidare ställe att promenera på så vi virrade runt lite. sedan hittade vi en ganska bra väg o valle fick springa av sig lite. mötte tre hundar av amstafftyp. tjejen som hade dem platsade dem så jag kunde gå förbi. gick väl ca. 1 meter i från dem och valle drog som ett as och gnällde lite, dom rörde inte en min. jag blev lite avundsjuk och önskade att valle var sådan :P

han frös om sina fossingar ibland, även fast det inte ens var 10 minus ute. vi var ute en timme sedan kom vi till hamarby höjden och då hälsade vi på Pia (cesars matte) och pratade och jag fick springa upp o pussa och krama på lille cesar :D mysen då! vi stod i trapphuset pga av pias son som är allergisk, men det gjorde inget ;)
mamma hade med sig te och macka som vi skulle mummsa på men eftersom vi var ute mindre än räknat satte vi oss utanför tunnelbanan typ på en bänk :D hahah

när jag kom hem gav jag matvraket mat och svidade om. åkte till alles föräldrar och käkade. lämnade valle hemma så han kunde vila och inte ha massa barn hängandes efter sig ;)

nu ska jag nog kika på nyaste Narnia, dvs om kvaliten verkar ok. annars blir det någon annan film.


happy face





stretcha lite

åhej!

hans ben ser helt werid ut här :P (månne det är schäfern i honom som visar sig)

lite fika


goodbye!

Luring

idag fick valle träffa tre jackrussels och en wheaten terrier. alla var lika "arga" och visade valle lite hyffs. tycker jag är bra :) låter hårt men han behöver det. han behöver lära sig att man kan inte uppföra sig hur som hellst och jucka och springa på alla. han försökte jucka en gång men som tur var stod jag nära och reagerade snabbt.
lycklig var han och så fick vi sällskap på vägen hem :)

vi åkte och handlade hundmat, godis, ben och en gummikarda. och när vi kom hem fann vi detta... hrm!
får väl skylla på att han inte hade fått mat :P


sedan har vi hälsat på alles föräldrar som åker till chile på onsdag, blir borta över en månad. avundsjuk?
åt pizza, pratade och tittade på nyårsbilder.
mamma ville oxå bjuda på pizza visade det sig och spela spel. så vi åkte dit efteråt och spelade lite och åt ost och kex.

sedan var alle tvungen att flytta sin andra bil som är avställd (eller vad det heter), vi (jag) fick skotta ut den och skotta in den :D valle fick sig en rejäl springtur genom att apportera sina sönderbitna tennisbollar. så kul att han fattar och är med. det blir fortfarande lite frivarv i mellan åt och bollar som försvinner i snön. och han har lite svårt att avsluta. man ser på honom att han inte blir nöjd. så jag tog undan bollarna och kastade lite snöklumpar som avslut. knäppis. hade verkligen inte tid att kissa, så jag fick stå och vänta ut honom som att han vore en lite valp :P vad gör man inte :D


så hittade jag en film på youtube om hur man kan lära in high five eller skaka tassen men hjälp av luring. eftersom valle är lite trög... eller ja men ska väl aldrig skylla på hunden. men det är lättare att avända lite hjälp med honom. han bjuder inte på beteenden. så tränade jag lite med honom nyss :)
här


och hemma hos alles föräldrar hittade jag en telefonkatalog som jag fick upp honom med tassarna på :) svårt att hitta något som inte glider undan och något som inte går sönder som han hoppar och far runt. kan filma lite imorrn om jag har tid :)

nu är det läggdags för alla oss. inte vanligt att man går o lägger sig så här sent när man har hund, men valle har vänt lite på dygnet med oss hehe. inte bra :P

god natt!

nytt år nya tag...

här har det inte skrivits på länge. har varit uppe i dalarna och inte orkat skriva. men nu har jag läst lite andra bloggar och hittat bloggmotivationen.
under jul var jag uppe hos mormor och firade. valle var så klart med. det gick bra men de tyckte nog valle var lite för stor och ivägen. blev lite tjat om vem som skulle "säga åt" honom och vart han skulle vara. mormors hund atlas sprang mest runt och var rädd för valle som bara ville hälsa och leka lite. men han tröttnade på den konsitga lilla hunden som bara skällde och knorrade. så han total ignorerade atlas och gick bara rakt fram förbi honom, och även då gick atlas undan :D men han var så nyfiken och följde efter valle överallt han gick. efter någon dag var det ganska lugnt mellan dem, valle fattade att man inte kunde leka med den vita fluffsaken och de låg till och med och vilade bredvid varanda. förövrigt få följde båda mig som plåster, puh. fick massa julklappar och mer än vad jag hade önskat mig :) träffade hela tjocka släckten på juldagen från pappas sida. så hilma kul! alla är så mysiga :D fick fina familjekort oxå.

känns verkligen som jag o valle har kommit nära varandra. även på så kort tid har vi förtorendet och tilliten, i alla fall mycket. från en hund som knappt visste sitt namn och inte kunde loss till en hund som stannar och skvallrar (utan att jag tränat på det) när det kommer en hund och som apporterar tennisbollar. i alla fall till utbyta mot en annan :D i den träningen har verkligen polletten trillar ner. själva loss i kamplek går väl så där och sedan har jag börjat med lite frishejping... erm. ja själva shapingen går väl inte så där jätte bra. måste nog testa lite luring för han kan sitta i flera minuter och bara stirra in i ögonen med bästa sittpositonen :P sötnöten.

nyår igår då. gick hur bra som helst. var lite orolig att han skulle reagera då hans förra nyår var långt bort från raketer och så var han bara 8 veckor. men när de var riktigt höga smällar så vände han lite på örat och somnade sedan :) han fick sitt första (!) färska märgben oxå. trodde han skulle vakta det lite men inte då :P verkade väldigt poppis i alla fall. låg där i flera timmar till och från och gnagde i sig att märg. golvet blev dock inte så mysigt efteråt, men med lite såpa så ;)
jobbigt bara att maten tog slut idag.. hrm. allt är stängt. så jag köpte lite blötmat (blä) till honom, funkade super. och tur att han har stålmage.

nyårsdagen pysslade jag o alle med att möblera om hela lägenheten. vi flyttade in våran säng i rummet och flyttade soffan tvn och datorn i vardagsrummet. blev mycket nöjd :D vi hade även målat om hela skrivbordet och en lite byrå. skillnad det blir efter några års solblekning och missfärgning. känner mig väldigt nöjd att man kan vara så flitig ;)

vid tolvslaget satt jag o alle invirade i varsin filt och skålade julmust och cider i champangeglas. sedan somnade vi bums vid halv två :D med andra ord.. skönt att vakna upp idag.
fast idag har vi tillbringat över 3 timmar på akuten i huddinge. en liten privat sak som inträffade och ingen av speciallisterna eller läkarna visste var det var.. hm. känns tryggt :P
stackarna valle bara som har fått mindre än korta prommenader idag. ska i alla fall till rasthagen imorrn. för mitt dåliga samvete ;) verkar inte gå någon nöd på honom efter lite träning innomhus för nu ligger han och snarkar och piper i sömnen.

sitter och äter på lite aladdinchoklad så här efter jul. men ska övergå till ost och kex. blir för sött med choklad.

våran tomte med sin skitsnygga mask :D

här får man sova på bordet


för stort huvud? -> resultat :P

här fick man vara i sängen

min goseplupp

märgbenslycklig :D


nu har jag suttit och ätit gräddädelost med citrusmarmelad medans jag har laddat upp bilder :P så nu måste jag sluta innan allt tar slut :D