Advent

Jag har hört på flera håll att snön börjar komma till det lilla avlånga landet. Jag vill faktiskt ha snö hit nu, orkar inte med leran som är överallt! men å andra sidan ser jag inte fram emot att det blir halt på vägarna, jag är ju lite bilrädd :D

Igår satte jag upp våra två julstjärnor



det är nog allt julpynt vi kommer ha i vår lilla lägenhet. ja, kanske våran gran som ligger i förådet då =)

Lydnadstävling

Igår hämtade jag Theo för att åka ut till Nacka BK och kika på lydnadstävling. Det tog ganska lång tid att åka dit och bussen jag satt på blev försenad på vägen, trodde för ett tag att jag hade satt mig på fel buss :P

Det kom fram en kvinna ganska snabbt till mig och Theo när vi kom fram och berömde Theo för att han var så fin. Hon hade oxå en sheltie, en tik som hon skulle avla på. Och efter att ha träffat Theo i 30 sekunder säger hon att hon kanske ska välja Theo som pappa... nej tack sa jag, blev lite chockad fakttiskt!

Jenny drog start nummer 1, vilket var bra, då hinner man inte stressa upp sig. Platsliggningen gick bra Tilo låg fint! Tror dom fick en 10a. Tandvisningen gick inte alls, men det visste vi. Jenny värmde sedan upp och tyckte Tilo var okoncentrerad. Så gick de in på planen och ställde upp inför linförigheten, och helt plötsligt vände allt, Tilo gick superfint! Två missar då han nosade och satte sig inte en gång, de stannade mitt i en lerpöl.... 7,5 på den.
Läggande under gång, inga problem 10 p. Inkallningen var bra, bra fart men domaren drog av på avslutet. 9a där. Sen ställande under gång, snyggt vare! 10a. I apporteringen så går Tilo ur position när Jenny får apporten i handen, den är ju så rolig :D Sen tjuvar han och tar den och släpper den :O men de får en 6a, vilket många sa att det var faktiskt en nolla, men men, kul för dom :D Hopp över hinder inte heller några problem, domaren drog av för avslutet 9a.
Så ett första pris och 169,5 poäng (tror jag det var) wohooo!! placering 4 av 18 ekipage :)

Theo fick öva sig på att ligga still på sin filt, bra träning för honom =) Han var verkligen heelt slut på bussen på vägen hem och somnade typ över tröskeln när han kom hem :P Gölle!

Mysiga planer bakom va ;)

Hallå hör någon mig?!

Fram bak? :D

Elithund som väntar på gotta

Uppvärmning

Den här vovven var stoor


jag tror inte jag får lägga upp filmen, men annars dyker den upp här någon gång

Bare Minerals

Nu känns det som att jag gör reklam men men :D
Testade precis mitt nya mineralpuder. Tog ett tag innan jag fattade vilken av alla burkar och penslar jag skulle använda. Fick med en CD som jag kollade på :D
Iaf var det enkelt att använda och det känns inte som att man har smink på sig. Iof var det flera år sedan jag hade flytade Foundation på mig, har haft ett annat mineralpuder från make up store, men jag var inte nöjd med det, för det hade lite skimmer i sig vilket gjorde att man såg lite flottig ut :P



Japp ett kort inlägg, nu ska jag fortsätta min fredag =)

Tummer ner

igår var jag och Jenny på Nacka bk. Tog ett tag att fundera ut hur vi hittade dit från busshållsplatsen. Vi hade glömt att kolla på kartan :D Så är det sådan tur att vi har smartphones så man snabbt kan kika vart man ska, inte! sl.se fungerade knappt alls. så vi chansade att gå åt ett håll, vilket var rätt :)
Det var lite folk där när vi kom dit, tur att det inte var öde :) Men något bra mottagande fick vi inte.. de skulle köra platsliggning efter ett tag och inte ens ens blick åt vårt håll om vi ville vara med.. dåligt!
Klubbstugan var oxå stängd? Planerna var heller inget att skryta om, den stora gräsplanen var dyblöt med stora vattenpölar.
Och ett till klagomål, det var ett hunddagis precis intill klubbet som det var ett jävla liv i, massa skrik och bråk. tråkigt!

Nu till det bra :D Idag har jag bakat saffransbullar med två olika fyllningar, en med vanlig bullfyllnind dvs. smör. socker, vaniljsocker och kanel. sedan en med madelmassa och smör. Supergott blev det i alla fall! Bjöd hem mamma och Olov på bullfika. Sedan har mamma varit i New York på en miniresa. Fick id-puder. har inte testat det än, får väl göras imorrn. Sedan vågade hon köpa stölvar, snygga och sköna de oxå! Får väl fixa bilder imorrn eller nått :)

På lördag blir det tävling för Jenny och Tilo, tyvärr visade Tilo lite hälta imorse. Får hoppas på att det gåra över. Så vila för honom tills tävlingen, bara det att han är en vovve som behöver springa av sig, rejält! :D

Sedan på kvällen ska vi ut och äta gott och dricka gott med Alle och kompisar. Men jag har en dubbelbokning... vi ska ut med komvuxkompisarna oxå. Får se hur jag gör, om man kan träffa alla :D

Inte en skymt av snö, kikade nyss å vädret fram till den 7 december.. Näst nästa måndag förresten börjar jag på mitt nya jobb! väldigt trevligt och spännande! Jag ska skolas in :D

Juste, Theo satte mitt hjärta på prövning på BKn. Jag testade att lära honom hopp över hinder. Det gick bra :) Sedan går vi till en  annan plan där jag ska kommendera Jenny i FF. Jag ställer mig bredvid hindret som är på maxhöjd (1m?) Theo laddar för att hoppa och jag säger nej med trött röst. Tittar mot Jenny igen varav han HOPPAR! haha jäkla hund! han fastnar givetvis på hindret men tar sig ner fort igen, vänder sig och om och kollar vart hans godis är :D herregud! jag blev bra mållös och chockad ett bra tag efter det.

Jag tränade även med träapporten med honom. Som han har börjat tycka är skitäcklig. Så jag fick en snilleidé att kasta apporten istället. höll fast honom i halsbandet mot mig och kastade apporten över bakom honom släppte och han hämtade den :D wiie! två gånger tog han den rätt och en gång rakt över klossen men det gjorde inget tyckte jag, bara han bär den :)
Jenny sa förut att vi kanske ska träna för att starta i klass 1.. men njee, det känns för långt borta.

Läggande under gång: Check!
Platsliggning: Kan ligga i kanske 20-30 sek.
Linförighet: Glider ur position, sackar efter, tappar fokus.
Apportering: Kan 2ans apportering, Kan hålla 1ans i 1-2 sek.
Ställande under gång: Har inte lärt sig att stå upp :D kanske ska börja lära in hopp-stå
Hopp över hinder: Lättfixat så fort han lär sig ingångar.
Inkallning: Har tjuvat någon gång, kan ej ingångar.
Tandvisning: Han drar sig nog undan men är annars lätt att hantera

Så mjaa, mycket att träna på med andra ord :D

Agility tror jag skulle passa honom bra, jag gick emot A-hindret på klubben och han kastade sig upp :) Även det där längre hindret. Dock är han inte var med cirkelarbete eller något sådant, om jag pekar med fingret och försöker föra honom så börjar han nosa i backen.. han tror nämligen att jag pekar att det finns godis där :D
Problemen i agilityn är dock gungan. Har testat liite "bang-lek" med den, han tyckte klart det var läskigt att den rörde sig och att det lät. Men godisgalen som han är kommer han över det relativt snabbt. Tunneln var lite äcklig oxå :D och slalom verkar så svår att lära in, tar ett bra tag.

Nä nu ska jag sluta skriva och gå och sussa kudde! tyvärr blev det inga filmer då det regnade innan jag åkte så struntade i kameran... det slutade så klart 5 minuter efter jag hade gått ut.

Nacka

Imorgon åker jag, jenni med theo och tilo till nacka bk. Äntligen lite träning lixom :D måste skriva en träningsplan! *påminner mig själv*

Idag har jag tagit mig en tur i skolan och pluggat bokföring, fick lite myror i brallan den sista halvtimmen men jag överlevde som tur var. Sedan träffade jag en "gammal" klasskamrat, vi ska styra upp något, kanske i helgen?

Igår hade jag min nya daghund på prov, en liten krabat som heter Casper. En riktig lurvetuss :D(pudel, jrt, cocker) Lugn inne och sov på Alles fot som kudde mest hela tiden. Tog för sig att hoppa upp i soffan och sedan sängen, där fick han i alla fall inte vara. Fick påminna honom x antal gånger :D
Ute var det röj minsann, herren kan tydligen inte gå i koppel. Kontaktträning ska vi träna på, samt matte och husse!

Så här stod han samt satt på armstödet
(jag vet att det ser ut som att det är ett bombnedslag, men bilden ljuger :D)



Nu håller vi på att laga soppa. Mycket soppa nu för tiden, men det passar bra i rusket ute. På tal om rusk så ska det nog regna lite imorgon... hoppas det slutar snabbt!

Abstinens

Jag har inte träffat Theo på en vecka och därmed har jag heller inte tränat på en vecka, jag har abstinens!!!

Dom har varit här idag och bytt fönster och vi är väl mindre nöjda kan jag säga. Hela eftermiddagen gick till att städa bort alla miljontals dammpartiklar som letat sig fram överallt i hela lägenheten. Tillochmed Alles stängda garderob!

Har inte så mycket mer att skriva så jag länkar väl till alla filmer..

http://www.youtube.com/user/psykoos?feature=mhee

Våra fönster innan


och efter....


närbild

2 filmer oxå

apportering, dummy och trä


och så baklängesmarschen

11-11-11

En mycket symbolisk dag idag..

igår la jag mig på soffan en stund och kikade på tv. och vips så somnande jag och försökte tvinga mig att sova hela natten. det slutade med att jag gick och la mig i sängen vid tolv och var vaken i nästan 2 timmar. sen vaknande jag lite senate oxå och låg vaken i 1 timme kanske. dumt gjort lixom!

nu sitter jag o väntar på att alla snickarsnubbar ska gå hem, ska vill tvätta! de håller på att byta åt alla fönster i alla lägenheter, dock inte våran än. ett himla bankande och röjande klockan 6 på morgnonen, det är härligt det!

imorgon är en stor dag. i alla fall för mig. jag ska ut och resa på tu man hand :P jag ska nämligen hälsa på en uppfödare och träffa massa kelpisar :) både mamma björn och pappa björn kommer vara där, väldigt spännande :D

igår sökte jag även en massa jobb, hade tänkt mig ett heltidsjobb i närheten av där vi bor, någon som kan ge mig?

så saknar jag Felicia, min Felicia.. hoppas vi ses till jul. jag ska fira jul med Alle och hans familj sedan åker jag upp till Dalarna på juldagen. det blir skoj!

slänger in en norgebild eftersom Felicia bor i Norge :D
jag tycker det ser ut som att han är inklippt (:


Idag 7 november

har jag tränat med lurvet. så här kommer lite filmer :)

schysst upplyst plan va :D jag har både dag och kvällsplan


Vi tragglar vidare med baklängesmarschen


Apportering- försöker höja kriteriet, att hålla längre (han har iaf fattat att han ska gripa och inte slänge iväg sakerna)


Slalom, det går mycket bättre inne än ute så ska fortsätta inne tills det rullar på


Klossträning- Fortsätter att höja kriterierna, nära mig och rakt i kroppen gäller


Imorgon blir det träning med Jenny och Tilo. Dom ska tävla snart! Jag ska självklart dit och kika :D

Filmer

har haft en miniblogg paus. har inte orkat lägga in filmer, varken här eller på utube. men nu kommer några =)

Baklängesmarsch och fritt följ

jag har fått massa bra tips om hur jag ska göra och gå vidare med fria följet, ska testa nästa gång jag har theo. alltid mycket att tänka på :D

Klossträning

här har jag ökat kriteriet lite. men släpper igenom en del saker ändå, lilltotten kan ju bli lite frustrerad och då går inget bra.

apportering

han älskar typ att apportera, skit kul. och i torsdags så lyckades jag få honom att hålla i en träapport! synd att jag inte fick med det på film.
förut när jag testade så spottade han ut och tyckte det var skitäckligt material. jag är glad att han kan hålla i olika saker, fast han tuggar ju som satan, men det gör inget :D

jag har mer filmer som jag ska fixas, filmade 18 filmer sist vi tränade, hmm..

igår var det halloweenfest. först var vi på barnkalas och åt tårta. vi gav födelsedagsbarnet en trumpet, hahaha. stackars föräldrar :D
sen gick vi vidare till en halloweenfest, sminkade oss och vi blev superläskiga. bilder kommer nog sen :D om ni vågar kolla!