2 veckor

2 veckor går fort fort, speciellt när jag fick vara i hundvärlden och inget annat :)
det har varit kul och väldigt intressant att få vara med Mimmi. Hon välkomnar en med öppna armar och är supertrevlig. Fick även höra goda ord om mig själv, jag som alltid tänker att jag inte är så bra som jag är..
nu väntas en del jobb nästa vecka och sedan ska jag praktisera varvat med jobb i sammanlagt 2 veckor, coh så ska några skriftliga uppgifter in sen tar jag min examen :D
 
Film från tävlingsträningen kommer nu, lite sent jag vet. Vi anmälde oss till en ny oxå den 19 september, kul kul. Hädanefter blir det träning med ingångar på plan varje gång!
Jenny frågade mig om vi verkligen behöver värma upp så mycket, och nej jag tror hon har rätt. Om jag tänker efter så värmde jag Theo ganske mycket på "tävlingen", jag kikade på 2 ekipage vilket är mer än 10 minuter. Ska tänka på det tills nästa gång :)
 
Idag ska jag gå till posten och hämta ut lydnadsbibeln (lydnadsträning i teori och praktik) :D och Med sikte på 10:an. Så jag jag se klart DVDn Från valp till stjärna. Mycket hund är det nu!
 
Japp här kommer filmen.
 
Tanken var att vi skulle träna idag, men det har regnat hela förmiddagen och det ser inte ut att lätta upp :/
Jag har suttit och försökt gjort en spårlina, men jag har köpt alldeles för liten krympslang, satt säkert en halv timme innan jag gav upp. så gjorde jag ett reflexhalsband istället. Har dock inte sytt ihop det, symaskinen är på vift :P

ENS

ENS – Early Neurological Stimulation

"Amerikanska armén har i sitt hundprogram utvecklat en metod för att stödja hundars utveckling. I ett försök att förbättra hundens prestationer i militär tjänst utvecklades programmet ”Bio Sensor”. Detta skulle senare i media kallas ”Super Dog” programmet.

Baserat på flera års forskning har militären förstått att tidig neurologisk stimulering av valpen kan ha viktiga och ihållande effekter. Deras studier bekräftade att det finns specifika perioder i valpens unga liv där den neurologiska stimuleringen ger optimala resultat.

Den första perioden innefattar tidsfönstret då valpen är 3 dagar gammal fram till den 16:e levnadsdagen. Denna tidsperiod anses vara en period av snabb neurologisk tillväxt och utveckling och därmed av stor betydelse för individen.

”BioSensor” programmet avsåg även att ge hunden väsentliga fördelar. Man utvecklade en serie om fem övningar som stimulerade det neurologiska systemet och varje valp hanterades 1 gång per dag. Hanteringen skedde med en valp i taget.

Övningarna omfattar:
1. Taktil stimulering (mellan tårna)
2. Huvud hålls upprätt
3. Huvud lutandes nedåt
4. Liggandes på rygg
5. Termal stimulering

Dessa fem övningar ger neurologisk stimulering, ingen av dessa förekommer naturligt i detta tidiga skede av livet. Erfarenheter visar att vissa valpar kan motsätta sig dessa övningar medan andra är oberörda. Oavsett bör man som utövare vara försiktig. Repetera INTE övningarna mer än 1 gång per dag och öka INTE tiden som rekommenderas i varje moment. Överstimulering kan ge motsatt effekt.

Dessa övningar belastar det neurologiska systemet genom att sätta fart på det tidigare än i normala fall. Resultatet blir en ökad kapacitet och förmåga vilket visar sig i framtida prestationer. De som leker och regelbundet hanterar sina valpar ska fortsätta göra det – ENS är inte ett substitut för traditionell hantering, prägling och socialisering av valpen.

Fördelar med ENS: - ökad kardiovaskulär prestation (puls)
- starkare hjärtslag
- starkare binjurar
- högre stress tolerans
- ökad motståndskraft mot sjukdomar

I de tidiga försöken blev valparna mer aktiva och mer nyfikna och undersökande än de valpsyskon i kullen som inte genomgick ENS. ENS-valparna blev även mer dominanta i konkurrens situationer.
Sekundära effekter såsom enklare problemlösning vid hinder i labyrint visade på tydliga skillnader. De icke stimulerade kullsyskonen blev extremt upphetsade, gnällde mycket och gjorde många misstag.
ENS-valparna blev mindre stressade eller upprörda av testets utförande och när man jämförde valparna var ENS-valparna lugnare i testmiljön, begick färre misstag och avgav endast tillfälliga uttryck för stresspåslag i stressade situationer.

Titta gärna på nedanstående länk om ENS
http://www.youtube.com/watch?v=G31N_gmUkE0" - Denna text är kopierad -

 
 
Det här berättade min hunddagisutbildare för mig idag, jag har sett videon förut för ett bra tag sedan men såklart glömt bort allt. Jag tycker i alla fall det är jätteintressant! Utbildaren har oxå en ENS-hund hemma hos sig.
 
I övrigt så går allt bra, det är mycket och ta in och jag kan säga att det är en annan grej att träna "läggande under gång" och att hantera en hundflock på 12 hundar. Men kul är det!
 
Nyss dök oxå "Från valp till stjärna" DVDn ner i min brevlåda, gissa vad jag ska göra nu den närmaste timmen :D
 
Jag började faktiskt med LCHF idag och det är redan svårt! Men jag lägger band på mig själv och vi har rensat ur vårt skafferi på nästan alla kolhydrater, det är typ helt tomt haha. Men jag har både motstått kakor och bullar mitt framför näsan på mig, det gick bra :)
 
Just det, träningstävlingen dyker upp ikväll, har fel dator för att fixa till filmen.
 
Hejsvejs!

LCHF

Nej det är inte så att jag ska "gå med i trenden" att börja med LCHF... utan jag ska börja ändå :)
 
Jag har fått nog av mig själv, mitt humör och mitt extrema godisätande. Jag skulle inte ens våga skriva upp allt jag äter på 1 vecka och sedan titta på det. Då har det gått långt. För långt.
Så nu i veckan blir det utrensning av allt i skafferiet/kylen/frysen och köpa nytt.
Har suttit på jobbet och skrivit ut massa recept, hrm det blev typ en bok :D Och hur man kommer igång. Efter att jag hade läst lite vad det går ut på och vad man får äta och inte, så insåg jag att typ hela min kost kommer att ändras, tur att jag har recepten som gudie när jag ska laga mat, annars kommer jag svälta haha.
 
Vet inte hur jag ska klara detta men jag får väl bara rycka mig i kragen och fixa det ;) Alle måste såklart vara med och köra den här dieten, annars hade det ju verkligen inte gått.
 
Några saker jag kommer att sakna, i alla fall till en början är: ris, bröd och framförallt CHOKLAD! Men som tur är finns det massa recept på massa chokladbakverk och så kan man ha väldigt mörk choklad att tugga på.
 
Jag har alltid varit lite anti till dieter hit och dit, men jag har typ inget val längre. Har dessutom ätit atkins-dieten för flera år sedan en sommar, och man kan säga att jag rasade i vikt, dock var jag redan smal då jag jag var tvungen att sluta.
 
Mot nyttigare tider! 
 
 

Liten utflykt

Jag och Jenny bestämde oss för att fortsätta med våra BK-utflykter. Så idag blev det Lidingö BK. Skönt att bussen stannade precis utanför. Men det fanns bara en plan? visserligen en superstor och så stod agilityhinderna framme, nice!
Tror oxå det var en inhängnad på andra sidan vägen men den var väldigt oklippt.
Det regnade nästan under helatiden vi var där men inget spöregn, och då är jag nöjd :)
 
Min plan var att köra en hel kedja, precis som på tävlingsträningen den 22:a. Jag vågade dock inte köra ställandet efter läggandet, som det är i klass 1.
Vi värmde upp lite och Theo var taggad, han gick fot utan att jag sa något och väntade på att vi skulle köra. Tror att agilitybanan hade något med det att göra.
Jag brukar alltid börja med ingångar och någon inkallning, sen körde jag hoppstå + ställande (belönade ställandet).
 
Så var det dags för kedjan, jag har aldrig gjort någon lång kedja så det var ju dags. Jag valde att köra ställande - inkallning - läggande - apportering - hopp över hinder. Bara mig själv som belöning och godis + leksak undanstoppade. Och det gick skitbra rent ut sagt! inte något som jag tyckte kändes dåligt, ger oss själva 10/10 haha :D liiite tugg på apporten ser jag nu på filmen, men det jag har redan glömt.
Nu får vi bara hoppas på att det går lika bra på "tävlingen". Då kommer jag även ha tandvisning med, men det har jag knappt tränat på. Man kanske ska ha någon främmande som kommer och kikar innan vi kör på riktigt. Tror dock att det inte är några problem.
 
 

Theo visar kroppskontroll

Lille mannen har börjat fått ordning på sina fötter..
 
 
frågan är om jag har det.
 
 
Nä men jag råkade köra en för svår bara för mig och Theo, det var typ 4-5 byten på den lilla banan och jag hann inte riktigt med. Då blir det vägringar för att Theo blir osäker på vad jag menar. Men man lär sig!
Byggde den här banan av ren lathet, eftersom det var så få hinder. Men detta är en hoppklass 1 bana, hua. Vi måste träna :D
 
Träningen gick helt ok bra, förutom mina misstag då, sen började det ramla in massa folk på planen. Theo blev ganska störd av detta och la av lite, så då körde jag enkla saker med en ny leksak, det gick ganska bra :)
Tror det inte hade varit några problem om alla hundar hade varit där när vi kom. Men det är bara träning på störing som gäller.
 
Snart sticker vi till landet! :D wiho!!