Snöbus

huu, vad kallt det var ute idag. men funkade ganska bra med täckbyxor.. fast jag fryser om ansiktet, och om man drar upp sjalen så blir den fuktig och blir till is :P inte bra.
valle hittade en stor pinne på tillbaka vägen som han blev kär i :) bar den till rastgården och där var det fullt ös. nu ligger han som vanligt deckad efter allt springande :)




fin :)

alla ben i luften, jämt


inkallning


krasch


döda pinnen!

snömonster



fan vad bäst man är

ääntligen klart med båda kurserna :D vilken lättnad som lossnade från mina axlar.. flera kilo!
nu är det bara att sitta och vänta på betygen. svenskan har jag inte hört något om. och i fotokursen är det 4 uppgifter som ska bedömas. ligger just nu på 78,33% av 100%.. pretty ok.
det var portträttbilderna som segspökade.. fotade mama hihi

jag vågar lägga upp den här för den är i motljus om hon skulle klaga ;)
fina lilla mamma!


så nu är det bara att ladda för nästa års kurser ;)

nä nu ska jag fira med en kopp te och en varm säng :)

heddå!


God Jul!

det blev två julkort :P orkade inte riktigt fixa så där supernygga som vissa gör :D







mässan :)

bara bilder :D trodde jag skulle fota ihjäl mig men det blev bara under 200 bilder.
tyvärr blev de lite dassiga pga av ljuset där inne :/ orkar verkligen inte fixa till dem, inte nu iaf. det får duga ändå.

lydnad, fjärrdirrigering

söt eller vad :D

i kelpiemontern

tyckte teckningen var lite cool

kelpieringen

hopp

mitt i gången :D

kelpiemontern igen

en tollare

dom här var så jäkla söta. mitt finger var större än hela hunden typ :D prazsky krysarik

jag då! fralla

ben ä gott

;)

en mudi

minibulle

basset hound


sådär, det får räcka :)

jag tog med min en flaska vatten och två mackor samt lite ouppätet biogodis, gjorde susen det! :D

så jäkla mycket snö ute. och har hört att de ska snöa ända till julafton. inte plogar dom heller, man kan knappt gå.. men känner verkligen hur fettet smälter bort av alla promenaderna :D


Tron

har varit och sett Tron på bio. det var bra och klart värd och se. supercoolt gjord :D men lite segt och utdraget i slutet, med såna där töntiga komentarer :P

på vägen hem så se vi en massa blåljus. säkert tre brandbilar, tre ambulanser och polisbilar. var en krock med typ tre bilar inblandade. och när vi körde förbi bar de precis in en man i ambulansen men stödkrage och som var fastspänd. brandmännen hade skurit upp hela ena bilens tak och säkert bärt ut mannen därfrån. säkert för att inte skada ryggen. usch, hemskt var det iaf. läskigt!

man tänker värkligen efter och jag som jag blivit så rädd på senaste att åka bil.. speciellt med andra, med alle går det ganska bra. men skäller på honom ibland när han sitte o pratar i telefonen och kör konstigt :P och med andra ska vi inte tala om, fy bubblan vad jag sitter som på nålar då. vill typ blunda :D
tycker synd om mannen iaf som skadade sig, hoppas det inte var så allvarligt! man blir ju o tänka på att de kan hända en själv eller någon annan anhörig.. nä! hemska tanke!

imorrn ska jag upp tidigt och åka till hundmässan. dumma buss som bara går en gång i timmen. antingen är jag där 8 eller 9 och om jag kommer 9 så blir det för sent. får väl ta åttabussen och chilla. ska ta med mig massa mat och vatten. säkert svindyrt att köpa mat där.. snål? jag? neeej :D

nu ska jag krypa till kojs! ska fota MASSA bilder imorrn. fota upp hela minneskortet hade jag tänkt :D om det går :P

hejjs!


film

var ute nyss och tränade med tennisbollarna igen. som den här gången inte försvann :D
släpade med mig alle ut som fick låna mina täckbyxor för att inte frysa ;)

han tar lite ärevarv och tuggar på bollen samtidigt. kommer in med den fint och släpper (här säger jag loss) men när bollen stustar iväg blir han distraherad av min boll och jagar efter den andra men det gick ändå. slutade tyvärr inte när det gick som bäst så jag pausade lite och gjorde om två gånger.

sen tränade jag loss när vi kom hem. jag står helt passiv och tanken är att han ska släppa då. klickar när han släpper.
jag vet ännu inte om det här är bästa sättet för honom, får testa mig fram :) ute vill jag inte ta bollen ifrån honom i munnen alls, den ska hamna på backen :)

här är en liten film.. och ja jag vet att musiken inte är den bästa och inte passande till den här. men hade ingen annan låt och alle sitter o pratar i telefon i bakgrunden :P

>>> http://www.youtube.com/watch?v=P3foACPbcxs <<<


snart ska jag på bio. ska se Tron.. hoppas den är bra hihi


bildbomb

idag var jag duktig o tog med kameran.
det kom inte så mycket hundar idag. det snöar ju som satan. men valle lekte iaf med 9 olika hundar. många som kom och många som gick. det gick bra forutom att han håller på o juckar på alla. vet inte vad jag ska göra :/ han blir så uppspelt och när han blir trött blir det värre. så jag får hålla på o ta bort honom så han får lugna ner sig. så fick han ex antal vantar på sig, lite chockmetod..... de säger att det är enbart dominans men jag vet inte. jag tror han leker och så blir det överslagshandling. plus massa hormoner i kroppen.
det kom en rottis-schäfer tik sen men frös för mycket om fingrarna för att fota henne.
nog snackat här kommer bilderna.

valle, bonso och oskar

kommer inte ihåg vad han hette men han var blandning mellan briard, rottis och bordercollie :P

lisa

cobbe längst bort

bus

hälsa på ny hund. rottis-flatte blandning :P

aussien pemi

valle, jackrusseln rex och dragkamps lek



snö fejs efter vurpa

rex snabbast ;)




nu ska vi göra lasange, mumms!


Julgran

idag när jag gick ut på morgon prommenaden med valle gick jag ner till badet (rasthagen) för att se vilka som var där. då hade vi redan varit ute en timme.
så när vi kom dit var theo där :) göllepojken. valle blir helhypad när andra hundar är där och springer runt och skäller. och theo skällde för full hals, som tur var var de långt inne i hagen så jag hade lite tid på mig att ställa krav på att vildvalle skulle lugna ner sig.

theo och en mellan(dvärg?)schnauzertik var där. valle och tiken sprang runt och theo skällde mest. sen blev han skit sur på valle och började bita honom i kinderna, lilla valle fattade ingenting. men det lugnade ner sig.
så gick vi på en liten promenad alla tre. theo fjäskade för mig hela vägen och ville ha uppmärksamhet =P ha kanske var svartsjuk att jag hade en annan hund :D
dumma mig som aldrig tar med mig kameran. men inte lätt att hålla reda på allt. ska iaf ska med den imorrn, för på helgerna brukar det vara mycket folk där. hoppas hon med vita hedehunden är där :)
det slutade i alla fall med att vi var ute i 2,5 timmar. gissa om jag var slut!

sen kom mamma hit och skulle kolla i förådet. hon letade efter lite saker som hon saknade.
i vårt föråd ser man knappt någonting för det ligger i mellan två lampor, skit dumt!
ci hade inte städat förådet på länge länge och bara skuffat in saker på varandra. så vi gick igenom alla lådor och packade om allt. väldigt skönt att ha det gjort. jag hittade spel, julpynt, täckbyxor och jackor. bra när jag är ute och går.

valle har varit ut på en till prommis och sedan har han vilat och så har vi tränat lite. det behövs.
jag gjorde två leksaker som är bättre att hålla i, tyvärr blev dom lite smala men det kanske inte gör något. ska träna loss med honom. har fått massa tips på forumet, mycket bra! men vet inte hur jag ska börja :D


hade med mig två tennisbollar idag på promenaden för att träna loss. kastade ena och när han kom tillbaka visade jag den andra och sa loss. han släppte och fick springa efter den andra. det gick super :) tills efter 5 minuter då bollen försvann. valle hittade den inte och när jag skulle hjälpa honom hittade jag den inte heller. så att träna med var ju bara att glömma :/

så tränade jag nosduttar och omvänt lockande. han ska behålla sin position tills godisen kommer till honom. om han rör sig mot godisen innan den når munnen stängs handen. öppen hand = rätt. visst gjorde jag mycket fel nu när jag kollar på filmen. rör för mycket på handen och ger godis för sällan. men man lär sig! mer övning för både mig och valle hihi

här kan ni se det
>>>> http://www.youtube.com/watch?v=XlHCOYCdK7o <<<<

sen klädde jag julgranen hade inget glitter men det gjorde nog inget, den blev fin ändå tycker jag. skulle göra det med alle men han var för seg på att komma hem. synd för honom :P





myshund

är det något Valle gillar är det att bli kliad på magen :D







snöoväder?

inte kul att gå ut när snön piskar en i ansiktet så att man nästan blåser bort.
Valle verkar bara tycka det är kul.. han skiter i vad det är för väder.
var och handlade idag på coop, och passade på att kolla på vinterskor. men tydligen har dom slutat att sälja skor?! bara barnskor kvar. jag som verkligen behövde det.
åkte till skopunkten och dinsko men de hade verkligen ingenting. bara typ finvinterskor.
inhandlade i alla fall en julklapp, inte många kvar nu. men de sista har jag ingen aning vad jag ska köpa :S

fnular på hus jag ska lära in loss till valle. han är så jobbig vad gäller det. så är det så svårt att hålla i godis, klicker och leksak som det dras i hejvilt. han är inte lite stark heller.
det går super med inkallningen i alla fall :D klickar varje gång han kommer när jag ropar och när han kommer spontant eller tittar på mig. så söt! gick tillomed bredvid mig ett bra tag för att inte missa någon gotta :)

imorgon ska jag iväg och simma igen, ska bli skönt. min tygg mår inte bra just nu, helt otränad och så har jag en "dataknut". alle fick massera igår men det gjorde för ont. ska beställa tid för massage innan jag åker iväg till borlänge vid jul. fick massagen när jag fyllde år.. nästan ett år sedan :P jaa, jag är seg på sånt här!

gick inte till rastgården idag. av två anledningar, ingen skulle vara där ändå sedan var valle för hypad. tänker nog bara gå dit om det är någon hund han kan leka med. vissa av dom där gillar verkligen inte valles påhopp. vissa hundar leker järnet när dom är där. vissa går bara runt och vissa står bara och skäller på allt o alla. haha låter skumt men näär det är hundar där som verkligen leker är det jätte kul.
om ingen vill leka med theo ger han sig men det gör inte valle. han måste hamna i bråk för att fatta att ingen vill leka med honom, suck.. vill inte att de ska hända igen. annars får jag väl hålla honom kopplad ett tag, äh jag vet inte.
många kan tycka det är galet att släppa så många hundar som ibland inte känner varandra. för att flocken som känner varandra kan ge sig på de nya. det var de som hände lite, men å andra sidan tycker jag valle ska lära sig lite vett och etikett. bara det inte blir stort allvar. gäller att läsa de andras kroppspråk innan dom tröttnar och hjälpa till att ta undan valle. skithund :D

jag öppnade balkongen här för att valles pruttar inte luktar gott. då gå han ut på balkongen och kissar, haha! han är ju så van med att bli utsläppt på morgon och kväll för första och sista kissen. så skönt och bra. ställer sig utanför porten och valpkissar :P

nä nu ska jag göra varma mackor, mumms!





roky erickson

var jag o mamma o såg igår. vi var på munchenbryggeriet och frös som attan i början. en öl kostade 65 spänn, billigt och bra. helt galna priser. sen kom jag på att jag var typ svinhungrig, tänkte köpa lite nötter. då har dom wasabiärtor? och sourcream chips. vilken bar har inte jordnötter?? så efter mycket om och men köper vi väl lite chips, gillar verkligen inte sourcrem längre, blä! det ska vara vanliga saltade chips =)
roky skulle börja spela klockan nio, men började inte förrens 22:22 ;) spelade i en och en halv timme, lagom tycker jag. tyvärr var inte ljudet det bästa =/ förstör så mycket. sen har han en väldigt hrm, skränig röst, lite hes och så. och det gjorde inte det bättre. han såg iaf väldigt go ut, långt grått skägg och lite kort och tjock.

då och nu

favvolåten
http://open.spotify.com/track/6lmeqX06jmFJPgawcD5mvF

sitter och dricker glögg nu, fryser. dom är så snåla här med värmen. om det är superkallt en dag så kommer inte värmen i elementen på förrens 1-2 dagar efter. bra..
var ute med Valle och gick en annan väg. det går verkligen bättre på prmenaderna nu. kanske för att vi känner varandra bättre. hade honom lös och tränade inkallning och spontankontakt, gölle :D
så mötte vi en rottis på 11 månader, så dom fick springa och leka lite, tills den andra hunden började jucka på valle som blev helt förvirrad. haha. varför juckar typ alla hundar?! helt onödigt.

sen gick vi förbi rasthagen och då var alla där med sina hundar. eller ja, alla var väl inte där. men tyvärr ingen hund som valle kunde leka med, eller de vill inte leka med honom, jobbig tonåring lixom. så valle bjöd väl upp till lek och börja jucka på pyrneen oskar. vilket inte uppskattades av mig och oskar. så när valle var på honom försökte Cobbe (en portugisikt vattenhund) hjälpa till, ingen får ge sig på oskar.
valle verkade inte fatta någonting och fortsatte bara leka. så tillslut blev det ett jävla liv. oskar och cobbe gav sig på valle. lille plutten fattade ingenting. som tur var markerade de andra bara, lät nog värre än vad det var.
och det var inte som att man kunde sticka in handen och ta bort någon av de andra hundarna. men efter någon tillsägelse så gav sig de andra hundarna. då blev i alla fall valle lugn, så det kanske behövdes.
man såg verkligen hur han försökte trotsa de äldre. knäpphund.

helt deckad är han nu i alla fall, ligger och drömmer så det rycker i hela kroppen.
juste, jag trodde ju han hade mask. evigt slickande där bak, inte mysigt. så jag köpte maskmedel.. ingen mask. jelva skit. då kanske det är analsäckarna. och då måste man till vetten. de brukar visa hur man ska göra men kan tänker knappast vara där i pilla oO blä!

så ska man sätta igång med sista uppgiften som ska vara klar senast idag. jag är så duktig på att spara allt till sista dagen.


röjj

idag var vi i rasthagen. massa hundar där som kom och gick, tror det var 6-7 som mest.
valle lekte fint med en liten borderterrier, blev lite bästisar där. terriern juckade mest och hängde sig fast i valles halsband. trött blev han i alla fall (valle inte terriern som hade mer energi än alla tillsammans):D
blev lite för trött och försökte jucka lite på lillterriern, bättre det än att springa runt tyckte valle. det tyckte inte jag.

den stora pyrneern Oskar var där idag, han visade vart skåpet skulle stå för valle, som bara ville leka. fast han visade ändå respekt, tur är väl det än att få 68 kg hund på sig.
men tycker att valle behöver liite tydligare hundspråk, och lära sig förstå andra hundar bättre. det var en labbetik som sa ifrån när valle kom och skulle leka/hälsa, han höll sig lite på avstånd men kunde ändå inte låta bli att retas lite. hon kanske inte var tillräckligt sur på honom =P

hade inte kameran med mig =/ var rädd att den skulle bli sönderslagen. galna hundar som far in i en.
jag lämnade iof in kameran igår, men fick en lånekamera som tur var och med lite bättre objektiv ;)

tog en bild med mobilen och filmade lite, men filmen är åt fel håll och jag vet inte hur man ändrar det.

valle mosar terrier


det har i alla fall gått bra med herrn. pigg som attan ute, och han kan dra lite i kopplet. men det har redan blivit bättre. om han drar kommer han inte framåt. jag tvärnitar och då vänder han upp till mig.
men när vi skulle gå på prommenad efter att alla hade lekt tillsammans gick det inte bra. så jag gick en annan väg så han kunde varva ner.
hemåt gick han så lugnt o fint, inte undra på. och nu ligger han deckad efter ett mål mat.

har klickertränat med honom. mest bara klickat in honom men även lite kontakt. han fattar i alla fall :D
sen tänkte jag lära in nosdutt. verkar väldigt behövande för honom.

känner att jag ändå inte har riktigt snabba reflexer. påse med godis i fickan och klickern i andra + hund som drar åt alla håll ibland. så ska man fiska upp en godis utan att han ser. belöna när han går fint. annars blir det lite konstigt om han ser att jag har godis.

nu ska jag äta lunch och vila lite. även fast man står still och är lite lat när hundarna leker håller jag ändå stenkoll så här i början. tog tag i honom flera gånger för att han skulle varva ner. han blir lite för intensiv tycker jag. och väldigt viktigt att han kan slappna av lite i mellan och inte tokspringa hela tiden. hon som ägde bordern tyckte att valle var så fin och lekte försiktigt, även om hennes hund blev omkullsprungen och fick sig några slag med stora tassar. dom är tuffa dom där.

theo är lättare, han kan springa runt för att sedan gå runt och lukta lite och spana på andra saker, leka med mig och så. sedan har har så tydligt språk. men så är han inte lika stark som valle, men får ta i som attan för att ens hålla kvar honom när han vill iväg.

nä nog snackat, mat var det!


rutiner?

ja här steg man upp klockan 7, frivillit oO
släppte ut valle som kissade en lååååång kiss, två gånger. måste varit en liter :S

men somnade igår som en stock strax före tio, helt mör i kropp och knopp.
vi var ju hemma hos alles föräldrar igår så kom alles brorsbarn dit. dom blev lite kära i Valle och lekte lite med honom (läs förföljde) :D så att hålla lite koll eftersom jag inte litar på honom, än. man vet ju aldrig om han får nog eller gör något. han fick sitt mega ben som jag tänkte att han skulle äta på medans vi åt, vi fick oxfile, fläskfile med potatis och svampsås (egenplockad svamp) det var såå gott. så drack vi glögg hihi.
när vi kom hem hade inte valle fått sin mat (som jag glömde hemma) och inte heller någon långprommis, haha lite oseriös där?

så vi åkte till rasthagen så han skulle få springa av sig. efter ett tag kommer det in en kvinna, med en vit hedehund. jag blir lite rädd och ropar på valle som visar sig vara döv? han kutar dit och dom börjar leka järnet, pust. visade sig att det var en okastrerad hane i samma ålder, runt ett år. och liivrädd för andra hundar. men dom lekte såå fint! jagade varandra och valle blev trött :D kul att se, och skönt. måste lära mig hans kroppssrpåk så man vet.

nu snart ska vi åka med alle till skolan, jag ska springa in på Nikon och de ska fixa min kamera. måste!! ha den innan helgen. det är ju hundmässa, kommer dö om jag inte har den här kameran med mig buhu! får låna en vanlig digi men neej det är inte samma sak när man har hållt i en system. hua.

nu ska jag skynda mig att drick upp mitt te och klä på mig.

blivit med hund

japp då har man blivit med hund för första gången. inte på riktigt men hundlivet kommer fortsätta i 5 veckor framåt. Valle är som en vildhäst ute och ALLT är intressant. det märks att han springer lös mycket för det bara kröp i kroppen på honom när vi var ute.

vi ska hem till alles föräldrar nu. så jag bestämde mig för att bada valle innan... både för att han var helt dammig(stått på vinden?), och för att han inte luktade så gott.

det gick bra med det var inte populärt att bli bärd in i badkaret och vattnet lät lite läskigt. han försökte hoppa upp i mitt knä en gång när mördarslangen var efter honom. men med frolic så funkar allt tyckte valle ;) torka med hårblås efteråt var oxå lite scary. svart blåsande monster.

behöver jag nämna att det blev stopp i avloppet.. han fällde hur mycket som helst. fick med en liten karda men skulle nog behöva någon form av gummiborste/skrapa.





jajja, första dagen och natten kommer väl vara oroligast. men annars tycker jag han tar det strålande. han verkar inte alls brydd att matte och husse är borta.

dagen och kvällen

simmade i 50 minuter, så nice! men jobbigt. mina armar hängde inte riktigt med, fick vila lite i mellan ;) sen när vi gick upp kändes det som att jag hade blyklumpar på fötterna, skumt. ångbastade med inpckning i håret, nice.. igen.
åt lunch (indiskt) och gick o fikade efteråt haha. satt på fiket i nästan två timmar tror jag(!).
handlade glögg och lite öl. så nu är vi äntligen inne i värmen igen. känns varmt även fast mammas element lever sitt egna liv. sockor ett måste här.
ska äta lite ost och kex sen när man maten har sjunkit lite.

måste verkligen hitta ett par varma vinterskor som inte läcker in snö, så jävla irroterande när man går en meter utanför dörrn så har man snö í hela skon. inte pra!
speciellt när man kommer ha hund i flera veckor framöver. ett måste att ha varma och bra kläder. annars vill man ju inte ens gå utanför dörren. min bästa trick är dubbla långkalsonger och dubbla mössor haha :D det funkar!

tyvärr har mamma en datorn från stenåldern så det går inte att stoppa in minneskortet och lägga in dagens bilder. får väl göra det imorrn dåå...

imorrn ska jag o allebanan på middag =) hos han som blev allergisk haha.

byee!

dagen

passade theo idag från 10 till fem =) han är bara såå mysig och härlig! tränade massor hemma. riktig klickerhund. tränade nosduttar på min hand och det kan han klockrent, kul.

har så dålig fantasi vad jag ska lära honom. han har bra kontakt och kan omvänt lockande (håller handen öppen med godis i och han ska sitta kvar i positionen, då får han godiset). så jag tog en tjock bok och började klicka direkt när han tittade på boken, nosade. tillslut kom tassen på boken, men han blir lite frustrerad när allt inte går som han vill.
han är väldigt otålig och det beror ju på att han inte blivit shejpad från början. så små små steg får man ta så han tycker det är kul. fick i alla fall två tassar på boken och belönade rikligt.
men måste verkligen öva själv på att vara snabb och belöna när han står rätt med flera godisar. hände flera gånger att jag tappade godis och klickade fel hit och dit. det är svårare än man tror. sen har man så mycket päls så jag måste böja ner huvet för att verkligen se när han gör rätt.
tränade kanske 4-5 minuter sen paus (viktigt). sen tränade vi två gånger till. mycket dutti =) det är så kul att träna en lätt motiverad hund som oxå är lättlärd. bristerna är väl att han blir frustrerad och inte bjuder på så mkt beteeden. om man inte fattar så sätter han sig ner först men lååång ögonkontakt sedan gnäller han och morrar/skäller. pöötnöten då =)

han var mycket bättre nu när jag hade honom, inte alls så där konstig som förra gången. Theo vs skohylla. men märker att det är Cesar han är väldigt skeptisk mot. kanske för att han inte får jaga/leka med honom. när cesar kommer går theo iväg och undviker blicken. när vi tränar och godis är där bryr han sig inte alls.

ute lekte vi lite och jag tränade mycket på loss och ta den! direkt efter. han har från början blivit inlärd med byteshandel och ibland så kommer han in med leksaken och sätter sig ner för att få en godis =P viktigt att leka mycket tycker jag. så att både lek och godis har lika värde. fast han ääslkar verkligen mat och godis i alla former.

är så dålig på att filma mina träningstillfällen. nyttigt är det och speciellt kul när det handlar om första träningspasset med något nytt.

på söndag kommer valle och cesar åker på lördagen. ska ha valle i en vecka och känna på hur han är sedan ska vi prommenera med theo och valle. utifall theos matte behöver hundvakt så är det bra att hon kan känna sig trygg och att dom funkar tillsammans.

mötte idag en stooor rottishane inne i "hundgården" och den var väldigt på och skulle visa att han bestämde. theo blev lite rädd, han gillar inte sånt påflygande. så jag gick i mellan när rottisen skulle kliva på theo. det gick bra i alla fall. så toklekte han med en storpudel, så söt var den. riktiga pudelhopp gjorde den och dom brottades i snön så theo blev till en isboll (10 minuter med fönen hemma och torkande). han verkade nöjd när vi kom hem och somnade bums =)

inga bilder idag så jag får väl bjuda på en gammal
theo i skohyllan ;)


juste la iof upp en film på youtube. theo har sin aktiveringsboll och han är så söt när han försöker få ut godisarna.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=u__aeJavX6w


imorrn ska jag gå och simma med mamma vid lunch, ska bli härligt! sen basta efteråt (tror det är det jag egentligen längtar efter)


farmorsockor

jag hittade de här sockorna på nytt i mössochvantarlådan. jätte söta och supervarma... om man får på sig dom(!)
jag har inte såå stora fötter men dom är för tighta upptill. någon som vill ha dom? passar kanske storlek 36-37 (smala fötter, vad nu det innebär) helt nya och hemmagjorda =)

lite mer ljusrosa än på bilden och supersöta :D





ääntligen!

jag har varit utan internet hela dagen! inte kul. visste inte att jag var så här internetbesatt, men just idag så behövde och behöver jag göra massa grejer.

vaknade för en gångs skull tidigt idag, stack till skolan och fick privatlektion, bara jag där ;D så fick massa feedback på mina uppgifter, bra så man kan ändra och få högre betyg :)
sedan gick jag hem till mamma och sov en stund, åt mat och drack glögg.
tog med mig kameran i hopp om att ta mina porträttbilder, men läraren var inte där :/







imorgon kommer theo :) han ska vara här från morgonen till kvällen får verkligen hoppas att han är lite normalare(?) än sist. hade ett långt samtal med matte och hon vet inte vad det kan ha varit. om han blir så vad ska jag göra, vill inte hålla på och dalta så det blir värre direkt.

pratade med cesars matte och han åker dit på lördag, blir enklast så tycker jag. så jag kan lära känna Valle i några dagar. slipper jag oroa mig om saker som ska hända *himlar med ögonen*..

snart kommer alle hem med choklaad, mumms! vill typ trycka i mig en hel maraboukaka men bättre med mörk choklad och godare ;)

heddå!

foto

idag har jag varit på jakt ute efter en bra bild. solen kikade fram lite men tyvärr alldeles för sent. ungefär 30 minuter innan läggdags för lilla solen.
hittade knappt en bild som kan kunde använda till fotokursen. usch, börjar bli riktigt stressad. allt ska vara klart på torsdag. och jag har två uppgifter kvar. att ta tre(!) portträttbilder i direktljus, motljus och sidoljus. jag ska till skolan imorgon så då tänkte jag gå till min fotolärare och fråga hur jag skall göra. sedan är det slutuppgiften och då ska man typ ta så bra bilder som möjligt. hm. tänkte ta dom på Theo som jag tog förra veckan. orkar inte och vet inte hur jag annars ska lyckas.

igår åkte vi tillbaka till samma ställe som för någon dag sedan, när jag skulle fota rörelse så blev dom för ljusa. det visade sig att jag hade för hög ISO (vet typ inte vad det är men jag vet hur man ställer om den :D).
bilderna blev prima i alla fall, gött! fast jag kunde ha tagit några fler så jag kunde välja bland fler. här är en:



från idag















koppel utan hund

ja jag beställde ett koppel som jag tyckte verkade så bra. det har två spännen så att ögglan inte kan bli för liten och inte för stor. perfekt tänkte jag eftersom man inte vet vilka typer av hundar jag har här. så är det skönt att hålla i + billigt.
så fick jag hem det och då var det fel på del =/ bara ett spänne fick jag. men det var inga problem för jag får behålla det här kopplet så skickar de ett nytt =) bra va!
som tur var det spännet som gör att ögglan inte blir för stor som var borta annars hade det blivit ett strypkoppel. då hade jag nog gett bort det, är lite emot strypkoppel hihi.

så här ser det ut, fast tänk er ett till stopp före ringen =) jag köpte det på Out and Out, väldigt trevliga och hjälpsamma!


alle tycker typ jag är galen som köper hund grejer fast jag inte ens har hund :D förstår honom lite men vadå, det är ju bra att ha!

så här var jag när jag höll på med hästar (fast värre då). hade typ 10 olika grimskaft och 5 olika grimmor. vet inte hur många olika borstar och skrapor av alla de slag. en stor ryktlåda mm. använde aldrig sakerna mer än någon gång. satt mest och packade om allt i lådan, snyggt och prydligt skulle det vara.. sedan slutade jag med hästar och sålde allt.
usch vad jag längtar tillbaka =( 9 år på hästryggen, det sitter kvar det. senast i somras hälsade jag på en stor fjording i sin hage, det var första gången på 6 år som jag rörde vid en häst. var tvungen att lyfta på hans man och suga in all hästlukt i näsan, finns det någon bättre doft :D
vill dra med alle och rida islänning, men det kanske inte blir så kul för mig. bara trava runt lite. fast vem vet jag kanske inte alls kan rida längre. kommer vara helt vingligt och så. som när man inte cyklat på ett tag.

det här var min favvoponny som jag red mest på, bodde granne med en jämngammal tjej som hade massa tävlingsponnys

han är ett russ och har de finaste långa stegen jag sett hos den här rasen.


kom hem för ett tag sedan från lite shopping. men köpte bara ett par örhängen :D jag är ganska sparsam av mig höhö
orkade inte fixa skärpan, såg det nu på datorn.


nä nu ska jag sätta igång med pluggandet. måste typ akutfota mina sista bilder. alle ska lämna in min kamera hos nikon, den krånglar. och ju tidigagare desto bättre, skynda skynda!






dutti man är då

skrev precis klart skräcknovellen. den blev ganska bra. satte upp en mall med lite punkter i början. man ska ju redan ja tänkt ut slutet innan man börjar. det hade inte jag :D så berättelsen blev inte alls som jag tänkt, men det gjorde inget. då fick jag använda min fantasi extra mycket.
men kanske ska ändra slutet lite vet ej.

alle berättade om en person (säger inte vem) som hade i uppgift att skriva en berättelse. han skrev att han hade köpt en hora som han sedan mördade och styckade upp och gjorde korv av som han sålde.. hahaha han gick i 5:e klass då.

gick ut igår runt 1 på natten och fotade. åkte till en liten bro i liljeholmen och skulle ta rörelsebilder. hittade bra inställningar men tyvärr blev bilderna överexponerade (för ljusa). gick inte att ändra som jag ville ha det, även fast jag hade allt på manuellt. ska gå in på http://www.fotosidan.se/ och läsa lite. måste läsa lite i manualen oxå.
sedan åkte vi in till stan, det var såå fint. massa lampor överallt. fick inte till något foto ändå.

från bron



i stan




stackars crippe

han är allergisk mot katter o han visste inte att vi hade katt. men han har ju inge päls så det gick bra. tills en timme efter, crippe satt och hostade och kunde knappt andas. ingen medicin heller.

crippe är för övrigt alles polare som han inte har sett på länge. de satt och designade en logga och så käkade vi kebab.

alle hade köpt något kebabkött på affären för ett tag sen.
vi hackade sallad och gjorde massa såser, pitabröd o allt. stekte kebaben och sen när vi provsmakade var det så jävla äckligt, fy fan! typ slemmigt kött.. var nog det äckligaste jag ätit blä! märket hette typ lithells tror jag, köp aldrig det!
så de fick åka till nämaste pizzeria och köpa färdigt kött :D det blev super gott!

var tänkt att vi skulle gå ut men det blev inte så. har inte heller så stor lust.. fast en öl gå ju alltid ner ;)

var duktigt igår och skrev klart min bildanalys, blev mycket nöjd. nu har jag bara 4 bilder kvar att ta.
*rörelsebild x2
*porträttbild (tema ljussättning)
*slutuppgift (valfritt tema)
*genom en ram (typ så här)


o allt det här ska vara klart tills på torsdag/fredag nästa vecka oO + två svenskauppgifter.. bråttom, jag? neej!

i svenskan har jag

*argumenterande text (om svenska språket)
*skräcknovell (vet ungefär vad jag ska skriv om)

hur fan ska jag hinna med allt det här?? 2 av fotouppgifterna är ganska lugna med till porträttbilden behövs studio, de har det på skolan men så ska man fixa modell.. hrm.
blä nu fick jag ångest!
hejdå



Valle och cesar

nu har valle varit här sedan halv två till fyra. han är ju ung, 11 månader så han ville nog mest leka.
cesar är så larvig med just valle. sitter och morrar för att typ ha något att göra.
valle sitter bara och tittar på cesar, utan att släppa blicken men jag ser inget hot i det iaf. ser inte ut som han vill ha en middag mest bara nyfiken =) lite skönt det.

de hade råka klippa för långt in i en klo och det började blöda när vi var ute och gick. ute var han förövrligt superpigg, allt var spännande. mötte ganska många människor och två hundmöten. hoppas det kommer gå bättre sen för första mötet vart direkt på och valle stramade i kopplet och skällde. andra gången mötte vi en lite staffe, hur söt som helst. och valle gjord samma sak, matade honom med lite godis så han kunde gå förbi.
när vi kom hem hade jag på honom en stumpa så han inte skulle blöda ner hela mattorna. men det slutade aldrig.. hade på potatismjöl och då gick det. så länge han låg still. fick ändå blod på alla mina tre mattor.. suck. tur att rumsmattan är mörk så det inte syns.

meen över lag så gick det bra, ungefär som jag hade förväntat mig.. kanske därför det hände för att jag hade sett allt i förväg (analysera, nej).

så på söndag kommer han, vet jag vad jag har satt mig in i? ..hmm tur att man känner hundfolk då (inte). alles familj släpper typ inte in valle i sitt hem och jag lär knappast få ta med honom någon annan stans.
och är ju lite svårt att gå i rasthagen med tanter som hatar kamphundar och rottisar, dubbel suck.
det är iaf inget ont i honom, bara leka som gäller. skönt det. att ha en matchorottishane i kopplet lär väl vara mindre populärt.

snart kommer alle hem så då ska vi göra kebab i pita, mumms. sen kommer några av hans kompisar så ska vi nog gå ut, blir väl sista helgen för mig på måånga veckor. varför kan inte alla ha hund och vara positiva.

längar mest till julen så man kan slappna av med andra hundar och fellepelle =) som var lite skeptisk mot kamphundar förut men har träffat en nu som hon är kär i, så tänkte göra samma med Valle. som ser ut som en tik :D så liten och nätt, med superkort svans och rosenöron (som amstaffs har), han går lite som en schäfen ibland oxå, märker det på bakbenen tycker jag. han har ju 12,5% i sig.

valle


jag klipper klorna på milou (felicias hund)




lussebullar o harry potter

japp idag blev dagen vi bakade lussebullar. halv åtta villa jag börja men vi hade ingen jäst och en halv påse mjöl. så sprang jag ner till affärn och handlade. det visade sig dock att mjölet vi hade räckte men bra att ha framöver ;)
vi gjorde bullar av dem för jag tycker det är så tråkigt och jobbigt att sitta och kleta med den där degen..
hade smör, kanel, socker och vanlijsocker i mellan. mumms gott blev de iaf :D
har setat och småätit sedan dom blev klara. så har lagom degmage nu, proppmätt!

igår började jag kolla på senaste harry potter filmen. har sett alla andra så var ju tvungen att se den här.
bestämde mig för att kika klart idag när alle hade gått ut på sin krogrunda. satt med lussebulle och spolade fram dit jag var. såg 10 minuter sen var den slut...(!) gissa om jag blev snopen! hade tänkt mg en timme till i alla fall. den var helt ok tyckte jag, men inte så händelserik. man fick inte veta något nytt under hela filmen, tröök.

får väl bädda ner mig med något annat men orkar inte se någon film. och family guy verkar de som jag har sett alla avsnitt av?? förutom säsong 8 och den har jag inte (än)

imorrn ska valle komma? ännu mer frågetecken kring det där. vi skulle höras idag men har inte hört ett ljud.. skickade sms men inget svar. får väl se då. hatar att inte veta saker i förväg. vill att allt ska vara klart då jag ska ha honom så länge.. 5 veckor.
är lite orolig, känner inte honom och är orolig att något inte kommer gå bra. tex med cesar o så. cesar som för övrigt har testat hur högt upp han kan klättra i lägenheten. har vält ner ex antal saker på vägen, grr!

jajaaa nu ska jag dra mig =)

sov gott!


vinterbilder

släpade med alle ut i kylan. rekordlänge var vi ute med, det finns hopp :D
måste ta en vinterbild till fotokursen. sedan en mönsterbild men hittade inget bra tyckte jag.


alle hade lite kul iaf, även fast han frös =)



så träffade vi en jätte söt katt som kelade med oss och pratade lite



nu håller vi på att laga spenatsoppa. gott, nyttig och bra om man fryser!



Hyllan


http://www.youtube.com/watch?v=S2iZbzuboWg

förlåt för min megatöntiga röst....





Bilder på Theoskrutten


full rulle




blicken







allt för nu

Lilla konstiga knäpphund


kan man bli sötare


theo är i spökåldern tror jag. han är skitkonstig hemma hos mig när vi ska ta det lugnt. han ser typ rädd ut för cesar och vänder bort blicken.
hittade honom sittande i skohyllan (?) med huvudet bakom jackorna.
cesar verkar tycka det är kul när Theo kommer för han blir pigg och kutar runt i lägenheten och busar. då blir theo extra nojjig. såhär har han aldrig varit förut.
pratade med husse och han sa att han blir såhär när han har hört ett skott eller en smäll. werid iaf...
när vi trixar så skiter han i cesar totalt och går förbi honom utan att ens tänka, konstig liten prick.

när vi var ute idag så var de inga hundar i rasthagen men jag hade tagit med en leksak som jag gjorde till honom igår. skitskojjsit tyckte han. så jag tog massa kort när han sprang runt med den, blev nöjd med några bilder =) men vill ha dem skarpare.. vet inte vad jag gör för fel :D




nu ska jag o alle åka o köpa present till hans mamma som fyller år imorrn, har ingen aning vad vi ska ge henne, hm